A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Kolovoz 2021
Format Albumi
Vrsta
Dodano Srijeda, 29 Rujan 2021
Žanr Blues
Broj diskova 1
Edition date Kolovoz 2021
Država SAD
Etiketa Blue Heart Records / HighJohn Records / Blind Raccoon
Edition details objavljeno: 20.8.2021.
Tags Johnny Tucker Blue Heart Records HighJohn Records Blind Raccoon

Review

Prije samo pet dana izdavačke kuće Blue Heart Records i HighJohn Records objavile su album "75 And Alive" uz globalnu radijsku promotivne kuće Blind Raccoon. Album potpisuju Johnny Tucker and Kid Ramos And The Allstars.

I nema mi druge nego odmah direktno u glavu: svi koji nisu tu baš doma, odmah lagano zaobiđite ovo izdanje i potražte ipak neko lakše glazbeno štivo. Istovremeno, prokušani blues znalci došli su na svoje i naprosto mogu odahnuti i punim plućima ponovno duboko udahnuti tu prekrasnu plavičastu izmaglicu i sve što se skriva i nalazi u ovoj vrsti bluesa koju su vam samo tako "laganini" isporučili Johnny Tucker and Kid Ramos And The Allstars.

E sad, ako imate dovoljno utakmica u nogama, vama je sve ovo normalno i jednostavno i u tome istinski uživate i tražite još i još! Ako niste jedan od tih i takvih, vjerojatno ćete pobjeći glavom bez obzira.

"Old School-West Coast–Swing-Jump Blues -Low Down Blues–Funky-Soul", jasno odzvanjaju kroz gotovo pune 52 minute.

Priču vodi legenda bluesa Johnny Tucker, vlasnik HighJohn Recordsa i njegov menadžer Bob Auerbach. Njih dvojica željeli su okupiti što bolju ekipu, stvoriti i dobiti i što bolju atmosferu. S druge pak strane, željeli su takvo glazbeno okružje koje bi odgovaralo izraženoj vokalnoj snazi Tuckerovog moćnog glasa i njegovoj nevjerojatno bogatoj osobnosti. Naime, Tuckerovo hvaljeno izdanje iz 2018. "Seven Day Blues" bila je zapravo vrlo opaka blues furka, koja je puno toga vratila onim iskonskim postulatima bluesa i koja je na taj način još jednom privukla pažnju apsolutno svih, i kolega glazbenika i službene kritike.

Nedvojbeno izuzetan pjevač, tekstopisac i jedan od onih koji se drži začetnikom bluesa u svoje vrijeme i okružju. I stoga Tucker je oko sebe okupio sjajnu ekipu i to upravo na Auerbachovo inzistiranje angažiravši gitarista iz Los-Angelesa, izuzetnog Kida Ramosa, a potom tu su Carl Sunny Leyland (klavir), impresivna ritam sekcija John Bazz (bas i kontrabas) i bubnjar Jason Lozano, Ron Dziubla (saksofon) i naprosto sjajni harpist Bob Corritore.

Ovih dvanaeset izuzetno iskrenih i potpuno novih skladbi koje su ova ekipa snimili za istinske blues znalce a sve to odvijalo se tijekom obilježavanja Johnnyjeva 75. rođendana, 17. listopada prošle godine.

I da, u ovih desetak snimaka doista ne znam koga bih izdvojio, jer me baš svi izuvaju iz cipela! No, osim samog Tuckera jednostavno moram istaknuti Kidovu gitaru, koja je gotovo stalno u središtu zanimanja svih koji znaju Kida a on samo svira i k tome još odaje počast Albertu Collinsu u skladbi "Snowplow", T-Bone Wakeru u "All Night Long, All Night Wrong" i Earlu Hookeru u pjesmi "Hookline", i pri tome isporučuje apsolutno unikatne, kultne gitarske izvedbe i to baš u tom stilu ovih njegovih gitarističkih junaka. Bob Corritore na "usnjaku" lomi nas u "If You Ever Love Me" i odličnom chicago-bluesu "Can't You See", a tu je i "Dance Like I Should". Isto tako, Ramos i Tucker odaju počast Buddyju Guyu u "Have A Good Time Tonight ”, gdje "drmaju" poput starih blues glazbenika.

Glazbena ponuda ovog albuma završava pjesmom u stilu memphis-soula pod nazivom "Gotta Do It One", to je zapravo finale na kojem svi u ovoj "all-star" postavi baš blistaju. Slušajući sve, možete osjetiti radost slušajući kako Johnny pjeva a on to doista čini maestralno.

A što da vam preporučujem... svi vi koji znate o kome se radi nećete dvojiti niti sekunde i zasigurno ćete nabaviti album" 75 And Alive" kojeg potpisuju Johnny Tucker and Kid Ramos And The Allstars. Johnny Tucker posvetio je album svojoj pokojnoj supruzi Georgiji kao trajan spomenik voljenoj osobi. Čovjek je to koji profesionalno pjeva punih 65 godina godina i stoga ovaj glazbeni sadržaj po mom skromnom sudu spada u neka od najboljih studijskih ostvarenja koja su objavljena do sada. Bit će toga još, no ovaj album svakako ulazi među prvih deset. Nije li to odlična preporuka da potražite ovaj album?

Mladen Lončar - Mike

Hits 1838

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split