Radijske emisije

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

bluesm

NE PROPUSTITE!!! Večeras od 20.00 sati ponovo je u eteru radijska emisija "BLUES ZA VAS" radija KRIŽEVCI 96,6 MHz.

Na početku slušamo grupu "My Bloody Valentine" povodom rođendana gitaristice i pjevačice Bilinde Butcher. U podlogama prvog dijela emisije i na kraju u odjavi slušamo instrumentalnu glazbu Bodana Arsovskog s albuma "Endless View". U koncertnoj rubrici po prvi put slušamo live snimke grupe "Velvet Underground", s albuma "Live MCMXCIII". Prvi dio emisije završava kako je počelo "Rock oko" prije 500 emisija, grupom "The Fratellis".

bluesm

NE PROPUSTITE!!! Večeras od 20.00 sati ponovo je u eteru radijska emisija ''BLUES ZA VAS'' radija KRIŽEVCI 96,6 MHz.Nismo se čuli još tamo od 25. lipnja no sada je medijskoj šutnji došao kraj!

Na početku slušamo naš relativno novi band, "The Miceks". U podlogama prvog dijela emisije i na kraju u odjavi slušamo instrumentalnu glazbu grupe "The Shadows". U koncertnoj rubrici obilježavamo rođendan Otisa Reddinga, snimkama s albuma "Live In Europe". Slijedi obilježavanje rođendana i podsjećanje na koncert u Zagrebu, za točno tjedan dana, Michaela Bubléa. Dvjema ćemo pjesmama s albuma "Imagine" Johna Lennona obilježiti i godišnjicu izlaženja tog albuma. Niz pjesama koje izvode "Bijelo dugme", "VIS Idoli" i "Azra" ispunit će rubriku "Sjećanja na Novi val", a nju će nastaviti njihovi današnji "nasljednici", grupe "Elemental" i "Detour". Prvi dio emisije završava kako je počelo "Rock oko" prije 500 emisija, grupom "Argent".

bluesm

NE PROPUSTITE!!! Večeras od 20.00 sati ponovo je u eteru radijska emisija ''BLUES ZA VAS'' radija KRIŽEVCI 96,6 MHz.Nismo se čuli još tamo od 25. lipnja no sada je medijskoj šutnji došao kraj!

Prvu emisiju u novoj sezoni, nakon dvomjesečne pauze, počinje engleski blueser Jack Broadbent. U podlogama prve trećine emisije i na kraju u odjavi slušamo gitarista Stochela Rosenberga. Slijedi niz: "Prljavo kazalište", "Elemental", "Zabranjeno pušenje", "Leb i sol", "Parni valjak" i "Focus". Nastavljamo s predstavljanjem novijeg banda na našoj sceni, "Paula The Walrusa". Središnji dio emisije posvećen je novoj ediciji koncertnih snimki s Woodstocka čija je pedeseta obljetnica obilježena sredinom kolovoza. Slušamo Richieja Havensa, grupu "Quill", Janis Joplin, te grupe "The Who", "Jefferson Airplane", "The Butterfield Blues Band", "Blood, Sweat & Tears" i "Mountain". Treći dio emisije počinje Eric Clapton u suradnji s poznatim glazbenicima u čast J.J. Caleu, nastavlja Albert Castiglia, a na kraju slušamo koncertne snimke grupe "Status Quo". Želimo vam dobar prijem, kako preko radio prijemnika tako i preko interneta, to jest streaminga, ako niste u dosegu radio valova odašiljača Radija Križevci na 96,6 MHz.

 

2. rujna 2019. - od 19:00 do 21:00

 

Radio Križevci web live stream link: http://144.76.172.23:7028/
European blues radio link: http://croatia.europeanbluesunion.com/radio/
https://www.mixcloud.com
ili
https://www.mixcloud.com/mladen-loncar/
Facebook stranica emisije "Rock oko": https://www.facebook.com/groups/108643635839931/

Emisiju počinje splitska grupa "Aurora", a nastavljamo s još nekoliko pjesama s domaće scene. Prvo slušamo novu pjesmu "Davorina & Bogovića" a onda predstavljamo zagrebačku grupu "Paul The Walrus" s dvije pjesme, te instrumentalnom podlogom koju slušamo cijelu na kraju u odjavi emisije. Slijedi nekoliko pjesama s prvog samostalnog albuma Micka Fleetwooda i dvije pjesme s koncerta "Dave Mathews Banda" u Central Parku u New Yorku 2003. godine.

bluesm

Večeras od 20.00 sati ponovo je u eteru radijska emisija 'BLUES ZA VAS' - Radio KRIŽEVCI 96,6 MHz.

Emisiju otvara Mick Fleetwood koji je rođen na datum ove emisije 1947. godine. U nekim podlogama te na kraju u odjavi emisije slušamo instrumentalnu glazbu s istog, prvog albuma Micka Fleetwooda. U koncertnoj rubrici slušamo dio koncerta u Central Parku u New Yorku snimljen 24. rujna 2003. "Dave Matthews Banda", u kojem gostuje Warren Haynes. Prije 500 emisija, 5. ožujka 2007. godine na početku emisije slušali smo Eddyja Granta, pa to sada ponavljamo. Na datum ove emisije 1971. godine pušten je u javnost film "McCabe and Mrs Miller" Roberta Altmana, koji se kod nas zvao "Kockar i bludnica", čiji su sastavni dio i tri pjesme Leonarda Cohena, pa slušamo jednu od njih.

bluesm

Večeras od 20.00 sati ponovo je u eteru radijska emisija 'BLUES ZA VAS' - Radio KRIŽEVCI 96,6 MHz.

Emisiju počinje Red Foley, country glazbenik rođen na datum ove emisije 1910. godine. U nekim podlogama te na kraju u odjavi emisije slušamo instrumentalnu glazbu grupe "John Mayall & The Bluesbreakers" s ploče "A Hard Road" na kojoj je svirao, neke pjesme pjevao, a neke i potpisao kao autor, Peter Green. U koncertnoj rubrici nastavljamo slušati live snimke Warrena Haynesa, ovoga puta s albuma snimljenog u Moody Theatru u Austinu u Texasu 2011. godine. Nakon toga vraćamo se albumu "A Hard Road" Johna Mayalla i njegovih "Bluesbreakersa" i slušamo dvije pjesme u kojima pjeva Peter Green. Slijedi podsjetnik da 18. i 19. lipnja u Puli nastupaju "Foo Fighters". Prije 500 emisija, 26. veljače 2007. godine, na početku emisije slušali smo grupu "Leningrad Cowboys" pa sada to ponavljamo.

bluesm

Večeras od 20.00 sati ponovo je u eteru radijska emisija 'BLUES ZA VAS' - Radio KRIŽEVCI 96,6 MHz.

Emisiju počinje band "The New York Rock Ensemble" čiji je suosnivač kasnije vrlo svestrani glazbenik, klavijaturist i multiinstrumentalist, pa i dirigent Michael Kamen kojeg ćemo slušati u prvoj trećini emisije u još nekoliko skladbi tog banda, a onda u suradnji s grupama "Queen" i "Metallica". U nekim podlogama te na kraju u odjavi emisije slušamo instrumentalnu glazbu Davida Gilmoura s albuma "On An Island" koji je Gilmour posvetio Michaelu Kamenu koji je umro tri godine prije objave ovog albuma. Slijedi predstavljanje grupe "Suede" koja će nastupiti na ovogodišnjem INMusic Festivalu na Jarunu. U središnjem dijelu emisije obilježavamo dvadesetu obljetnicu rubrike "Next Generation" koju je vodio tada dvanaestgodišnji (!) Ozren Bogdanović, a koji je danas glazbeni edukator i zborovođa nekoliko pjevačkih zborova. On će gostovati u emisiji svojim sjećanjima na to vrijeme i ponovno ćemo slušati glazbu koju je tada birao za nas, a izvodit će je "Queen", Simon And Garfunkel, Bob Marley i "Santana".

bluesm

Večeras od 20.00 sati ponovo je u eteru radijska emisija 'BLUES ZA VAS' - Radio KRIŽEVCI 96,6 MHz.

Emisiju otvara Nikola Vranjković koji je 23. svibnja održao koncert u Zagrebu. Slušamo skladbu s albuma "Veronautika" koji je ovih dana "Croatia Records" objavila i za hrvatsko tržište. U nekim podlogama te na kraju u odjavi emisije slušamo instrumentalnu glazbu grupe "Allman Brothers Band" čiji je jedan od osnivača, Gregg Allman, umro na datum ove emisije prije dvije godine. U koncertnoj rubrici slušamo dvije snimke Davea Matthewsa i Tima Reynoldsa s albuma "Live at Luther College" snimljenog 6. veljače 1996. godine. Nakon toga se uz dvije pjesme vraćamo albumu "Veronautika". "Prije 500", u 489. emisiji "Rock oko", 5. veljače 2007. na početku smo slušali grupu "Black Crowes", pa ćemo to ponoviti na kraju prve trećine emisije.