Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Hommage a Kurt Weill

Hommage à Kurt Weill održava se ususret sedamdesetoj obljetnici skladateljeve smrti 2020. godine. U želji da predstave raznovrsnost stvaralaštva ovoga kompozitora, mladi pjevači uz pratnju klavira, ali i harmonike, predstavit će poluscenske izvedbe odabranih pjesama i songova iz njegovih mjuzikala, od ranih njemačkih, preko francuskih, do američkih godina stvaralaštva.

The Membranes

Mark Lanegan nedavno je krenuo na svjetsku turneju u sklopu koje promovira novi album "Somebody's Knocking", a zagrebačka promocija će se održati u Tvornici kulture, 26. studenog 2019., u sklopu Fall festa.

Kao posebni gosti Marka Lanegana, tu večer će nastupiti I kultna britanska post-punk skupina The Membranes.

Hollywood Vampires

Super grupa Hollywood Vampires je objavila datume europske turneje, koja će se održati tijekom kolovoza i dva rujanska dana.

Munchies PortalCover

Udruga Sub Movements i Munchies Soundsystem u klubu Uljanik 22. studenog 2019. organiziraju proslavu četvrtog rođendana Munchiesa, prvog istarskog sound systema. Nakon brojnih nastupa diljem Europe i Hrvatske, Munchies Soundsystem konačno organizira cjelonoćno druženje u Puli.

kriptidi

Dana 23.studenog 2019. u subotu zadarski bend Kriptidi nastupa u Spunku.

svemir

Hvaljeni album Svemira „Strah od dubine“, izašao je ovog mjeseca i na vinilu. Time bend zaokružuje cjelinu koju su uz ovaj album zamislili, a koja kroz tri različita medija pokriva pjesme i teme koje se na njemu nalaze.

fkb

Nakon prošlog, vrlo uspješnog Ful Kul Buvljaka, na kojem je bilo popunjeno do posljednjeg mjesta za izlagače, organizatori nastavljaju s novim, jednim od najboljih i najzanimljivijih buvljaka u gradu a i šire, Ful Kul Buvljakom koji će se održati u subotu 23.11.2019., u zagrebačkom popularnom Boogaloo Clubu. Jedina razlika od dosadašnjih Ful Kul Buvljaka je u tome što prelazi na novo, zimsko radno vrijeme i pomiče sat u natrag pa ovaj Ful Kul Buvljak počinje u 10:00 i traje do 17:00 sati, a zbog vremenskih uvjeta u zimskom periodu se buvljak održava u velikoj i maloj dvorani Boogaloo Cluba za razliku od proljeća i ljeta kada se održava na platou kluba.

NPG Hrvatska

The New Power Generation bend je koji je imao tu veliku čast svirati za i uz jednog od najvećih glazbenih imena 20. Stoljeća, Princea. Taj neprežaljeni umjetnik koji je ostavio ozbiljan trag na svjetskoj glazbenoj sceni, napustio nas je prerano, 2016. godine, a NPG se okupio kako bi proslavio njegov lik i djelo svjetskom turnejom u sklop koje dolaze i u Tvornicu kluture.

pk

Vikend pred nama označiti će Pozitivan koncert, naša najznačajnija i najdugovječnija dvoranska svirka koja će 15. izdanjem ujedno i završiti svoj put. S Dubioza Kolektivom, kao headlinerom oba dana, i uz najjači lineup dosad, velikim dvodnevnim događanjem 22. i 23. studenog u Velikoj dvorani zagrebačkog Doma sportova Pozitivac odlazi u povijest.

aa

Nastup cjenjenog pariškog kolektiva Acid Arab zbog velikog interesa prebačen je Veliki pogon zagrebačke Tvornice kulture. Jedan od najočekivanijih partyja mjeseca na rasporedu je u petak 29. studenog.

godspeed

Nakon pune 22 godine djelovanja tokom kojih su nastali festivali Žedno uho (20 izdanja) te NO Jazz (10 izdanja), a u čijoj su jezgri začeti Terraneo, te SuperUho, Žedno uho prestaje s organiziranjem koncerata i festivala u Zagrebu. S više od 1000 organiziranih događaja Žedno uho će ostati zapamćeno ne samo kao jedan od najproduktivnijih glazbenih promotora u ovoj regiji, već i kao netko tko je anticipirao nadolazeća zbivanja na svjetskoj glazbenoj sceni uslijed čega je Zagreb bio u prilici svjedočiti malim klupskim koncertima mnogih budućih svjetskih zvijezda.

diapason

Deveti 'Diapason festival', jedinstveno glazbeno događanje koje jednom godišnje okuplja najbolje hrvatske 'klasičare', ove je godine posvećen jednom od najljepših i najvoljenijih instrumenata - klaviru, te uz predvodnike domaće scene, u Hrvatsku prvi put dovodi i pijanističko ime svjetskoga glasa.

Ólafur Arnalds

Cijenjeni islandski producent i multi-instrumentalist Ólafur Arnalds premijerno s bendom i velikom produkcijom dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u četvrtak, 21. studenog.

metal u metalcu

Tri metal benda će 22. studenog zatrest prostor Metalac Industrial Bara u Čakovcu: Keops i Old Night iz Rijeke te Overpower iz Zagreba.

irieFM

Beogradski bend irieFM koji već godinama uživa veliku popularnost u regiji napokon dolazi u Zagreb, a svoj premijerni nastup u trenutnom sastavu održat će u petak, 6. 12. u KSET-u.