Recenzije
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Studeni 2009
Format Albumi
Vrsta Pop / Alternative rock
Dodano Nedjelja, 18 Rujan 2011
Žanr Rock
Length 34:34
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2009
Država SAD
Etiketa Polydor
Tags Weezer Polydor

Review

 

Petar Pan kompleksom nije etiketiran samo Michael Jackson već i Weezerov frontman Rivers Cuomo. Ni u jednom slučaju ta prišivena naljepnica ne povlači za sobom pozitivnu konotaciju. Ono za što je Rivers Cuomo optužen jesu grozni adolescentski pjesmuljci sa stihovima poput: Your mom cooked meat loaf, even though I don’t eat meat/I dug you so much, I took some for the team/…
 
To je samo početak. (If You're Wondering If I Want You To) I Want You To prva je pjesma na sedmom studijskom albumu Weezera, nazvanom Raditude i najavljuje veliko razočaranje svima onima koji i dalje željno iščekuju da Cuomo pronađe svoje veliko nadahnuće i objavi album koji će naslijediti (i nadjačati) legendarni Pinkerton.
 
Slijedi I'm Your Daddy koja započinje kao tipična američka teenie rock pjesmica sa popratnim stihovima I thought tonight would suck like every other night/I'd party with my friends/But when I saw you grooving on the dance floor/Normal came to an end /We started talking and man, it was so clear to me/There's no one else like you/You got the/brains, the body, and the beauty/To top it off, you're cool…
 
Vježbamo strpljenje i nadamo se nekom zanimljivom rifu, preokretu u pjesmi, promjeni dinamike…nečemu…bilo čemu. No, pjesma odlučuje zakopati sve naše nade i završava stihovima: This ain't believable/This ain't predictable/You are my baby/tonight/And I'm your daddy. Što nadodati tome? Rado bih vjerovala da je ovo neka šala, ali čini mi se da je gospodin Rivers zaista ostao zatočen na razini trinaestogodišnjaka i da je ovo album kojim želi zadiviti svoju zgodnu susjedu tinejdžerku.
 
U pjesmi Can't Stop Partying kolaborirao je sa Lil Wayneom koji (iako zna biti genijalan) samo doprinosi cjelokupnom nelagodnom tonu albuma. Tako nakon Cuomovih dubokoumnih Oh, I can't stop partying, partying/I can't stop, partying, partying/I gotta have the cars, I gotta have the/jewels/and if you was me, honey, you would do it too Lil Wayne u svojo dionici replicira u stilu Partying like tomorrow is my funeral/Gotta stop mixing alcohol with pharmaceuticals. Tako se u pjesmici o zabavi i curama, odjednom umješaju alkohol i droge, a Rivers sve to začini sa neizbježnim woah woah woah.
 
Love Is The Answer svojevrsni je hommage indijskoj pop glazbi koja u Riversovoj viziji zvuči izgubljeno i zbunjeno svojom amerikanizacijom. 
 
Svih jedanest pjesama na ovom albumu ne odstupaju od formule: nedvojbeno pop melodične pjesmice (sa pokojim dobrim trenucima u kojima povjerujemo da talent Cuoma još nije izgubljen) sa nedvojbeno glupim stihovima i nedvojbeno razočaravajućim rezultatom.
 
Nazadovanje u adolescenciju nije nužno negativna stvar, ali Raditude teško da služi kao pozitivan primjer tog procesa. Pas koji “lebdi” u dnevnoj sobi fotografija je koja “krasi” omot ovog albuma i tjera nas na konačni i glasni “woah woah woah Rivers! F…..g grow up!” Please.
 
Lidia Horvat
Hits 1296
Weezer « Weezer Weezer Albumi Kronologija Hurley » Hurley

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split


ekstaza u Tvornici na promociji novoga albuma Jonathana


Brkovi potpisivali vinil u Dirty Old Shopu


Bajaga i Instruktori u Tvornici


Galerija fotografija: Ozric Tentacles i Silas & Saski


Finntroll, Metsatöll i Suotana u Vintageu


Galerija fotografija: Ljetno kino u klubu Sax!


Galerija fotografija: Gajnice vrište


Silovita nesebičnost Manntre