Recenzije
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Listopad 2007
Format Albumi
Vrsta Contemporary Folk / Modern Acoustic Blues
Dodano Petak, 03 Ožujak 2017
Žanr Country
Length 57:20
Broj diskova 1
Edition date Listopad 2007
Država Europa
Etiketa Decca / Rounder Records
Catalog Number 478 0205 DH
Edition details objavljeno: 23.10.2007.; producent: T Bone Burnett; snimano: Sound Emporium (Nashville); Electro Magnetic i The Village Recorder (Los Angeles) i Sage & Sound (Hollywood)
Tags Decca Roadrunner Records Robert Plant Alison Krauss T Bone Burnett

Review

Na ovom glazbenom portalu imamo ekskluzivnu prigodu za promociju studijskog albuma "Raising Sand", kojega 23. listopada izdaje diskografska kuća Rounder. Potpisnici ovog jako zanimljivog albuma su Robert Plant i Alison Krauss.

Ovaj duet iznenadio je mnoge fanove, kako Roberta Planta, tako i Alison Krauss. I sam sam ostao ugodno iznenađen kako su oboje uspjeli pomiriti svoje suprotnosti i snimiti album koji odiše istinskim laid–backom. Na tom i takvom laid–backu osjeća se izražen ugođaj countryja, ali i američke roots glazbe.

Na "Raising Sand" Robert Plant jednostavno je kavalirski prepustio sve dami koja je opet sve glazbene vibracije uspjela fuzionirati i od Planta izvući ono najbolje, najsuptilnije te uspostaviti odnos gdje Robert mora kontrolirati svoje vokalne dionice da bi bili u jednakopravnom odnosu. Čini mi se da su se oboje svojski trudili komprimirati sve svoje izražene kvalitete da bi kao krajnji rezultat dobili maksimalno kontrolirane duete u apsolutno svim pjesmama s albuma.

Glazba jednostavno nosi smirujući feeling u svim pjesmama i ona ima zadaću izvući ono što je najkvalitetnije i najbolje iz vokalnih dionica i Planta i Alison Krauss.

Nakon zadnjeg studijskog albuma "Mighty Rearranger" (2005.), snimljenog za izdavačku kuću Sanctuary, nitko nije očekivao ovakav dijametralno suprotan glazbeni izričaj i to prvenstveno Roberta Planta. Alison je tu u maloj prednosti jer je apsolutno sve podređeno njezinom glazbenom izričaju. Robert je pak s druge strane morao promijeniti i primijeniti potpuno novi i njemu ne baš bliski glazbeni izričaj. Moram priznati da mu je sve to uspjelo i bolje nego što sam očekivao.

Držim da velike zasluge za ovakav album idu producentu, velikom T-Bone Burnettu. Naravno, tu je i ekipa glazbenika koja je sve to znalački odradila, red je da ih spomenem. Dakle, to su sljedeći glazbenici:

Marc Ribot i Norman Black – gitare
Mike Seeger - multi instrumentalist
Jay Bellerose - bubnjevi
Dennis Crouch – bas gitara

Album "Raising Sand" od prve do zadnje pjesme služi za lagano večernje slušanje kada niste opterećeni nikakvim diktatima, već se jednostavno želite prepustit glazbi. Upravo tu dolazi do izražaja kompletni ugođaj ovog albuma. Vjerojatno će mnogi slušatelji provoditi duge i hladne zimske večeri uz ovaj album. Njegova glavna zadaća je da vam zagrije srce i dušu.

"Raising Sand" ima prvenstvenu zadaću davas smiri, da vas opusti i tu nema mjesta nikakvim dvojbama on to i čini u svakom pogledu. Robert Plant i Alison Krauss učinili su pravo malo remekdjelo kada su u pitanju dueti. Svojim uigranim i međusobno uigranim vokalnim dionicama oboje naprosto pršte kvalitetom, izražajnošću i senzibilitetom. Izuzetno neobično i jedinstveno glazbeno djelo. Robert Plant i Alison Krauss donose nam neki novi i apsolutno neočekivani sound.

Obvezno poslušati!

Mladen Lončar - Mike

Hits 1379
Alison Krauss Albumi Kronologija Paper Airplane » Paper Airplane

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split