Recenzije
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Paper Gods


Bookmark

Data

Released Rujan 2015
Format Albumi
Vrsta / Synthpop / Contemporary Pop/Rock / Dance-Rock
Dodano Ponedjeljak, 01 Veljača 2016
Žanr Pop
Length 57:18
Broj diskova 1
Edition date Rujan 2015
Država Europa
Etiketa Warner Bros.
Catalog Number 9362-49264-2
Edition details objavljeno: 11.9.2015.; produkcija: Mark Ronson, Nile Rodgers, Mr Hudson, Duran Duran i Josh Blair; snimano: 27.-31.12.2010. (1-3), 20.-24.6. 2011. (4-7), 9.-13.4.2012. (8-10), 7.-11.1.2013. (11-12) i 24.-28.2013. (bonus tracks) - London
Tags Dancing Bear Warner Bros Mark Ronson Nile Rodgers Duran Duran Josh Blair Mr Hudson

Review

Ovitak za četrnaesti po redu studijski album negdašnjih neo romantičara iz Birminghama krasi vjerojatno jedno od najnemaštovitijih likovnih rješenja za nosač zvuka nekog svjetski poznatog izvođača, i to unatrag dugo vremena. Iako nemušti kolaž zapravo predstavlja prikaz pjesama i albuma benda kroz njegovu povijest, to čini na sasvim jeftin i prilično pučkoškolski način. Likovnom umjetniku palac dolje.

No kako knjigu ne valja suditi po koricama, a i budući je prosječnom, suvremenom uživatelju glazbe strano pribavljati album u fizičkom obliku, bitno je ono što se nalazi unutar tih korica.

Duran Duran ponovo radi prepoznatljive pjesme u svom standardnom štimungu, tek malo prilagođene za današnju publiku. Drugačije nije niti potrebno jer ionako imaju dovoljno široku bazu svojih vjernih obožavatelja. Međutim da bi izvođač s jakom stigmom osamdesetih napravio suvremeno relevantan album, bendu su u pomoć priskočili eminentni producenti današnjice kao što su Mark Ronson, Mr. Hudson i stari prijatelj grupe; Nile Rodgers. I ne samo to, neke pjesme svojim vokalima obogaćuju cure iz ovog stoljeća kao što su Kiesza, Janelle Monáe, čak i Lindsay Lohan. A povrh svega, kao iznenađenje dana, na nekoliko pjesama sudjeluje ćudljivi i legendarni genijalac, ex-RHCP; John Frusciante.

Kako su ovi dečki svojevremeno proboj na svjetsku scenu gradili usporedo s tada rastućim MTV-jem, i kako su jedno na drugo značajno utjecali, stvorile su se i neke neraskidive spone pa se tako i singl „Pressure off“ obreo visoko na top ljestvici MTV-a. Nije sad da je pjesma nešto posebno, al opet, istinu govoreći, nisu niti top-liste nekakav jamac dobre popularne glazbe.

Cjelokupan album zvuči prilično ujednačeno. Niti jedna skladba se ne izdvaja posebice. Iako se kod preslušavanja pjesama stječe dojam kako svaka sljedeća zvuči maksimalno uzbudljivo i zanimljivo, razvojem teme i melodije dojam jenjava i prelazi u dosadu i ispraznost. Slušatelju nakon preslušavanja može nedostajati entuzijazma jer sve skupa ne ćuti previše zanosa niti oduševljenja.

Sve u svemu osjeća se pad nakon prilično dobrog albuma iz 2011. godine, „All you need is now“. Ovaj je uradak nekako bliži albumu „Red carpet massacre“ iz 2007. No za sinove osamdesetih nema zime, ta je dekada i dalje najpopularnija po izboru radijskih urednika.

Toni Plićanić

Hits 2177
All You Need Is Now « All You Need Is Now Duran Duran Albumi Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Wolfheart u Vintage Industrial Baru


One Possible Option najavili novi album u Zagrebu


Galerija fotografija: PipsChips&Videoclips održali prvomajski koncert u Sisku


Galerija fotografija: Igralom u Močvari


Galerija fotografija: A Gram Trip, Hrmülja i Lord Drunkalot u Močvari


Galerija fotografija: Toumaranke Orchestra u klubu Močvara


Buntai + Lil zoo u Klubu kulture


Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu