A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Studeni 2019
Format Albumi
Vrsta Božićni / Christmas
Dodano Ponedjeljak, 16 Prosinac 2019
Žanr Blues
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2019
Država SAD
Etiketa Blue Skitty Records
Tags Michele D'Amour & the Love Dealers

Review

U ovo vrijeme očekivanja Božića nije nikakvo čudo što se mnogi glazbenici odlučuju objaviti svoje albume s poznatim božićnim pjesmama. Još jedno ime uvrstilo se u taj ogroman popis: oni su Michele D'Amour and the Love Dealers. Svoj božićni album ''Christmas in Blue'' objavili su 1. studenoga za Blue Skitty Records i uz radijsku promociju Blind Raccoon.

Ova memfiška kuća je ovaj glazbeni portal uvrstila među nekoliko stotina mjesta gdje će se promovirati ovaj prigodni album. Michele D'Amour and the Love Dealers izvorno nam dolaze iz Seattlea, predvođeni su pjevačicom Michele, koja svoje vokalnu modulaciju i glazbenu preferenciju bazira na glazbenim postulatima objedinjenih pod nazivom americana. Već sama ta riječ podrazumijeva glazbu u kojoj su fuzionirani brojni glazbeni elementi. Samu efektivu materijala određuje sposobnost kako će glazbenici sve to posložiti i uklopiti. Po onome što čujem, Michele D'Amour and the Love Dealers tu nemaju apsolutno nikakvih problema, dapače! I stoga su se vrlo lagano prilagodili i s vrlo velikom lakoćom snimili su ovaj božićni album.

Michele D'Amour and the Love Dealers ne libe se upuštati u avanturu istraživanja mnogih glazbenih stilova i to samo govori koliko su predani u ovome što rade i to doista treba cijeniti. Nema nikakve dvojbe, bend itekako ''muški'' prati njezinu vokalnu intepretaciju a i Michele se ističe za mene pomalo neobičnim vokalom. Taj njezin vokal mnogi čuju u odličnoj vokalnoj fuziji Bonnie Riatt i Marcije Ball; osobno slažem se tek djelomično. Naime, Michele ima vokal, to je nedvojbeno, ali čini mi se da taj tekstualni preložak nije tečan već je nekako rascjepkan. No, to je isključivo osobna percepcija.

Nakon nekoliko preslušavanja doći ćete do spoznaje da se treba samo malo koncentrirati, da jednostavno ponekad godi ovakav jazzy – blues  ''smooth'' glazbeni pristup.

Album ''Christmas in Blue'' donosi nam 10 skladbi koje su nadahnuto i vrlo korektno prezentacijski izvedene. Nemam tu nekih velikih zamjerki; uostalom, poslušajte i sami i  uvjerite se da je na albumu apsolutno sve pod kotrolom i nema nekih većih oscilacija ni u jednom dijelu njihove sadržajne i prezentacijske forme.

 

Mladen Lončar - Mike

Hits 1659

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split