Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

FB 940x788

Mark Knopfler, jedan od najcjenjenijih i komercijalno najuspješnijih umjetnika svih vremena, najavio je svjetsku turneju za 2019. godinu. Turneja "Down The Road Wherever" starta u travnju iduće godine u Barceloni, nastavlja se dalje nizom koncerata po Europi te se nakon srpanjskog koncerta u Veroni seli u SAD tijekom kolovoza i rujna. Domaća publika Knopflera je imala prilike vidjeti na domaćem tlu dva puta, a sada će nam najbliže doći u susjednu Sloveniju gdje će 29.6. održati koncert u ljubljanskoj dvorani Stožice.

Knopfler je poznat ponajviše kao 'glas i gitara' Dire Straitsa, čije je sve pjesme napisao. U skoro dva desetljeća djelovanja sastava zajedno su objavili 6 studijskih, 3 albuma uživo i kompilacije, 23 singla te mnoge uspješne turneje. Zadnja turneja bila je On the night nakon koje je sastav prestao s radom. Prije konačnog raspuštanja, objavili su zadnji album Live at the BBC koji je izdan da bi odradili svoj ugovor s izdavačkom kućom Vertigo Records.

Nakon vrlo uspješne karijere s Dire Straitsima, nakon turneje On the Night definitivno je odlučio poći svojim putem kao samostalan glazbenik, prije svega jer se želio dokazati kao umjetnik. Solo radovi Knopfleru nisu bili strani budući je, dok je bio u Dire Straitsima, simultano snimao glazbu za filmove, producirao albume poznatih glazbenika poput Bob Dylana i Tine Turner, a također je sudjelovao u jednokratnim glazbenim projektima (kao pri formiranju sastava 'The Notting Hillbilies'). Njegov stil bi se mogao opisati kao klasični rock s vidnim utjecajem country glazbe, elementima irske i škotske narodne glazbe te s blagim blues štihom.

Kao samostalan glazbenik postiže umjeren komercijalan uspjeh, dok su njegovi albumi vrlo dobro primljeni kod Dire Straits publike. Sam Knopfler uživa visok ugled kao jedan od najboljih svjetskih gitarista (27. na Rolling Stoneovoj listi) i rock skladatelja. Dodijeljeni su mu počasni doktorati glazbenika Sveučilišta u Newcastleu i Sveučilišta u Sunderlandu. Primio je i počasno odličje britanskoga carstva 1999.

Koncertom u Ljubljani promovirat će svoj nadolazeći album "Down The Road Wherever", čija objava je predviđena za 16. 11. ove godine.

Ulaznice za koncert biti će dostupne od ponedjeljka 5. 11.



Izvještaji



Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split


ekstaza u Tvornici na promociji novoga albuma Jonathana


Brkovi potpisivali vinil u Dirty Old Shopu


Bajaga i Instruktori u Tvornici


Galerija fotografija: Ozric Tentacles i Silas & Saski


Finntroll, Metsatöll i Suotana u Vintageu


Galerija fotografija: Ljetno kino u klubu Sax!


Galerija fotografija: Gajnice vrište


Silovita nesebičnost Manntre