Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Samo 3" više od 45' traje tonski zapis koji upravo danas, 5. travnja, ima svoj "street date". Radi se o Eric Bibbovom albumu "Live at The Scala Theatre Stockholm", koji je objavila Stony Plain Records, a globalnu promociju odrađuje promotivna kuća G Promo PR, koju vode Geraint i Deb Jones.

Ovaj live album slijedi Ericov "Ridin'", koji je bio nominiran za Grammyja i samo je jedan u nizu albuma koji su obilježili već 50-godišnju profesionalnu karijeru ovog glazbenika, koji živi i radi u Europi. Eric Bibb do sada je nakupio popriličnu količinu nagrada i priznanja, od krovne blues organizacije The Blues Fundation, tri puta je nominiran za Grammyja i svašta nešto se tu našlo, ali tko bi to sve pobrojao i bilježio, previše je toga, a sam Eric usredotočen je na svoju glazbu, na prezentaciju bluesa u kojem jasno izražava sve ono što je važno, što je bitno i što doista treba svima jasno poručiti, a to je istina da blues glazba nije samo "primitivna", već je ona prava i istinska umjetnost!

U ovoj ogoljenoj prezentacijskoj formi Eric donosi nam radne i gospel pjesme u onoj svima poznatoj formi, kako su se nekad izvodile po dvorištima farmi, na plantažama, u sjenicima i krčmama na američkom Jugu.

…one of the finest American exponents of acoustic blues, an engaging performer and rousing guitarist who is blessed with a quite remarkable voice., The Guardian

Da, ovo je paklena istina i nećemo se lagati, ovo nije album koji će slušati oni koji su tek zagazili u mulj Mississippija, vjerujem da ta grupacija još nije spremna za ovako ozbiljno štivo. Ali biti će za određeni broj godina i tada će doista uživati u onome što slušaju.

Eric nam izvodi glazbu i pri tome ga obuzima zahvalnost i točno određena osobna glazbena dubina. Očita je njegova evolucija i napredak, profinjenost u njegovom glasu i sviranju gitare, s njegovim riječima utemeljenim na istini i njegovanjem vizije jedinstva u svijetu, u tom svijetu ispunjenom retorikom, koja izaziva zapravo duboke podjele. Eric Bibb više je od blues trubadura – on je istinski pripovjedač i filozof. Njegovo naslijeđe nije samo u notama koje svira ili pozornicama koje krasi, već i u pitanjima koja postavlja i nadi koju ulijeva svojom upečatljivom prezentacijom. Nema tu nikakve urnebesne rasturačine , ali ova njegova forma daje jednake rezultate i publika kao da to kuži da i u ovako "smooth" formi sve ima jednaki učinak.

Preporuka

"Live at The Scala Theatre" sadrži izbor pjesama odabranih albuma iz Bibbove povijesti, prožetih folk i blues tradicijom, ali protkanom modernim senzibilitetom. Uz posebne goste pjevačice Sarah Dawn Finer, Rennie Mirro i Ulriku Bibb, njegov bend ima i gudače, a potom je tu njegova gitara i vokal, ali i opstojnost priznate i poznate osobe u blues i roots žanru.

Ericov otac, pokojni Leon Bibb, bio je aktivist, glumac i folk pjevač koji je marširao s dr. Martinom Lutherom Kingom, dok je Ericova je mladost duboko prožeta i uronjena u folk scenu Greenwich Villagea. Imena poput Dylana, Baeza i Seegera dolazili su mu doma, dok su na samog Erica najviše utjecali Odetta, Richie Havens i Taj Mahal. Kombinirajući sve to u svoj jedinstveni glas i glazbeni izričaj i formu Eric Bibb je poznat i cijenjen u cijelom svijetu, jer je sve stekao svojim radom i zalaganjem i stvorio je svoju vlastitu glazbenu osobnost prožetu autentičnošću i gracioznošću.

Ukoliko volite smireni, "smooth" blues i općenito glazbu na pravom ste mjestu!

Više saznajte na:
www.ericbibb.com.
www.facebook.com/EricBibbMusic
www.twitter.com/EricBibb
www.instagram.com/ericbibbmusic
www.gpromopr.com

Popis pjesama:

1. Goin’ Down The Road Feelin’ Bad 4:49
2. Silver Spoon 4:31
3. Along The Way 2:53
4. Bring Me Little Water, Sylvia 5:02
5. Things Is 'Bout Comin' 4:39
6. Rosewood 5;12
7. Whole World's Got The Blues 5:33
8. River Blues 3:16
9. 500 Miles
10. Mole In The Ground 5:32

(Stony Plain Records / G Promo PR)

Yours bluesy,
Mladen Loncar-MikeIzvještajiMortal Kombat na kućnom pragu


Rod Stewart u Ljubljani


Zagrebački kultni klub ugostio mlade nade glazbene scene


Još jedna uzbudljiva večer Vrela zvuka: Magalí Sare i Manel Fortia


Gipsy Kings ispunili zagrebačku Arenu latino zvukovima


Galerija fotografija: Foncedalle, GØK2, Host Unknown


Krankšvester tradicionalno odlični u Vintageu


Chris Botti potvrdio svoju veličinu


Valhalla MUF 2024.


Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin