Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Treća godina masu dobrog đira i masu dobre muzike dobila je novo glazbeno pojačanje. M.O.R.T. i Reper iz sobe pridružuju se lineupu festivala Mudri Brk koji će se održati od 25. do 28. srpnja u Jelsi na otoku Hvaru. Uz dosad najavljene IDEM, My Buddy Moose i Smrdljive Martine, Ljetno kino Jelsa još će jednom biti pozornica najboljeg malog festivala na obali, kako su mediji proteklih godine etiketirali Mudri Brk Festival.

M.O.R.T. je beskompromisni punk – blues band iz Sinja, žestokog zvuka i živih nastupa. Čine ga John, Zvrk, Kikos i Mile. Demo album "Vrhunsko dno" objavljuju 2013. godine. Uslijedili su albumi "Odjel za žešće" 2014., "Tužna kocka" 2016., "Standing Runningman" 2019. na engleskom jeziku te "Samo hrabro i bezveze!" 2023. godine. Svi albumi su redom hvaljeni od kritike i proglašavani među najboljim albumima godine. Bend iza sebe ima preko 400 koncerata, nastupe po Britaniji i Irskoj, te nizu festivala u Hrvatskoj i regiji. “M.O.R.T. je uvijek na turneji, šireći energiju i njihovu glazbu”, kažu momci iz benda. "M.O.R.T. je jedan od najboljih live bendova u Hrvatskoj i regiji", kaže Mudrobrki.

Reper Iz Sobe je pseudonim Ivana Grgića, sjajnog jazz gitarista i jednako dobrog repera. Iako se jako dugo bavi glazbom, pa je poznat u jazz svijetu s projektima kao što su Gadjo Manouche i Špirologija, od 2018. godine se široj javnosti otkrio i kao Reper Iz Sobe. Karakterizira ga duhoviti rep na soul, psychodelic, funk i hip-hop glazbu koju stvara odličan bend kojeg čine Anna Moor (flauta, vokal), Emir Čovran (bubnjevi) i Marin Vinja (bas gitara). Iza sebe ima dva albuma "Vani" i "Unutra" za koje je zaradio nominacije za Porin i Rock&Off nagrade, a radi i na novom materijalu. Sve to predstavit će van sobe, u ljetnom kinu Jelsa. "Nisi čula Repera Iz Sobe, Reper Iz Sobe nikad neće izaći iz mode. Uvik novu rimu ubode, brži od Millera Bode, uvik je glava iznad vode", kaže RIS. "Lik je Crovanotti", neuspješno se našalio Mudri Brk.

Osim središnjeg glazbenog programa 26. i 27. srpnja u Ljetnom kinu Jelsa, na festivalu Mudri Brk održat će se kino projekcija, ekološke radionice za djecu, ekološke akcije, DJ program na plaži te gostovanja inozemnih umjetnika na nekoliko lokacija u Jelsi.

Najjeftinije Leri Bird dvodnevne ulaznice po cijeni od 15 eura su prodane. Od danas su u prodaji dvodnevene ulaznice "Bird On The Wire" po cijeni od 20 eura koje možete pronaći u sustavu Core-event.



Izvještaji



Wolfheart u Vintage Industrial Baru


One Possible Option najavili novi album u Zagrebu


Galerija fotografija: PipsChips&Videoclips održali prvomajski koncert u Sisku


Galerija fotografija: Igralom u Močvari


Galerija fotografija: A Gram Trip, Hrmülja i Lord Drunkalot u Močvari


Galerija fotografija: Toumaranke Orchestra u klubu Močvara


Buntai + Lil zoo u Klubu kulture


Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu