A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Siječanj 2009
Format Kompilacije
Vrsta Traditional Pop / Vocal Pop
Dodano Nedjelja, 02 Listopad 2011
Žanr Jazz
Length 1:07:53
Broj diskova 1
Edition date Siječanj 2009
Država SAD
Etiketa Reprise Records
Catalog Number 8122-79881-7
Edition details objavljeno: 27.1.2009.; producenti kompilacije i izvršni producenti: Jimmy Edwards i Robert Finkelstein; producent kompilacije: Charles Pignone; objavljeno: 1960. - 1984.
Tags Reprise Records Frank Sinatra Charles Pignone Robert Finkelstein Jimmy Edwards

Review

Iznimno velik opus Franka Sinatre je bio tema mnogih kompilacija, prema nekim izvorima takvih je čak 2200. I dok su te kompilacije većinom ćorci, one ambicioznije ipak ispunjavaju svoju funkciju i daju uvid u određeni segment jednog od najvećih glasova uopće. Seduction - Sinatra Sings Of Love se bavi njegovim pjesmama o ljubavi (kao da je o ičemu drugom ikad pjevao), a kronološki je smješteno u razdoblje od 1961. godine pa prema našem vremenu. 1961. godina je zapravo prekretnica jer je Sinatra tad počeo snimati glazbu pod pod svojom izdavačkom kućom, Reprise Records.

Kompilacija kao takva je uistinu velik presjek (22 pjesme su u igri) dana u Reprise Recordsu, a zagrižene Sinatrine fanove će vjerojatno oduševiti uistinu dobra, no bitnije, dosad neobjavljena verzija My Funny Valentine. Ostatak je nešto što se već ranije moglo čuti, no ovakvo raskošno remasterirano kombiniranje svakako treba pozdraviti.

Sinatra je škola romantike. Osnova koju moraju proći svi oni koji tek ulaze u tu sferu, ali i dovoljan prostor za doktoriranje u zavođenju. Stari swing vođen glasom mračne prošlosti je nešto što je bezvremensko. Šarm sredine stoljeća nikad ne stari, uvijek je rado viđen, a Sinatra ga dovodi na razinu da na taj šarm padate i samim osjetilom sluha.

Sinatrin glas je ono što je uvijek prolazi. Nemoguće je to proglasiti tek navikom koja se prenosi po salonskim zabavama, ovaj put je kvaliteta ono što se prepoznaje. Emocionalna nabijenost, kristalno čisto prebiranje po tonovima uz mnoštvo figura pjevanja i bez Sinatrine markantnosti je vrhunac muškog vokala. I koliko god se danas divno pjevanje ne veže uz muškost, Sinatra je muškarac prije svega, muževan, kavalir i romantik. Arhetip onoga od čega zavođenje počinje.

Osnove romantike – I've Got You Under My Skin, Witchcraft, All The Way, Young At Heart i mnogi drugi klasici su ono što i u kibernetizirano doba daje ljubavi i zavođenju stari sjaj. Nema tu govora o pijanom hvatanju konobarice za gluteus maximus. Ovako se stvari zapravo rade.

Ivan Glazer

Hits 1373
Frank Sinatra Kompilacije Kronologija Best of Vegas » Best of Vegas

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split


ekstaza u Tvornici na promociji novoga albuma Jonathana


Brkovi potpisivali vinil u Dirty Old Shopu


Bajaga i Instruktori u Tvornici


Galerija fotografija: Ozric Tentacles i Silas & Saski


Finntroll, Metsatöll i Suotana u Vintageu


Galerija fotografija: Ljetno kino u klubu Sax!


Galerija fotografija: Gajnice vrište


Silovita nesebičnost Manntre