Blues Corner
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
{mosthumbviewer: images/SGrecenzije/2008/07/04/l.jpg, images/SGrecenzije/2008/07/04/lm.jpg, Steve Thorpe - Live Down And Dirty, Left} Unazad nekoliko mjeseci sve više i više dolazi materijala od raznih bendova i izvođača Texas bluza , pa takom je prije izvjesnog vremena stigao album Live, Down And Dirty, fascinirajućeg Texas bluzera Steve Thorpea. Između dosta velike količine materijala album Live, Down And Dirty svojom izraženom prihvatljivošću zaslužuje biti promoviran.

Teško je posebno danas, uvijek pogoditi pravu stvar, no ono što je bitno da u većini slučajeva od prve pogađam što bi bilo dobro najprije poslušati. Naravno, radi se o čistoj sreći u odabiru a osobno, moje oduševljenje je zaista veliko kada ustvrdim da je to to. Fuzionirajući akustični Delta bluz sa rocky "n" funky Texas bluzom dobivamo odličnu mixaturu, koja mora ama baš svakog zadovoljiti. Obzirom da se ovdje radi o live materijalu sve više dobiva na težini i važnosti.

Album Live, Down And Dirty ispunjen je probranim coverima, koji nikako ne mogu promašiti. S druge pak strane, bluz prezentiran na ovakav način zaista je neodoljivo privlačan i tome podliježu i oni najprobirljiviji poznavaoci bluza ali jednakom mjerom tu su i oni koji će to tek postati ili se pak, po prvi puta susreću sa bluzom. Steve Thorpe svojom naglašenom spontanošću ruši ama baš sve pred sobom, vrlo smišljeno na ovaj album smješteni su najbolji trenuci sa njegova dva koncerta i to: iz Lou’s Blues Cluba u Indialantic Beach, Florida te tonski zapis sa nastupa u Dirty Harry’s Clubu u Daytona Beach tijekom bikerskog tjedna. Na oba koncerta osjeća se ali i čuje da tu nema nikakve glume niti pretvaranja, već da se radi o glazbenicima koji itekako znaju svoj posao.

{mosthumbviewer: images/SGrecenzije/2008/07/04/s.jpg, images/SGrecenzije/2008/07/04/sm.jpg, Steve Thorpe, Center}
(Klikni na sliku za uvećani prikaz)

Steve Thorpe sa izuzetnom lakoćom održava stalnu i potrebnu dozu interesantnosti, ekskluzivnosti te fascinantne uzbudljivosti. Album ovakvog sadržaja jednostavno zrači svojom kvalitetom, tu zaista nema nikakve glume niti prodavanja magle. Jednostavnost, energičnost protkana osjećajnošću i nadasve izražena ritmičnost glavni su aduti ovog odličnog albuma.

PREPORUKA:
Bilo kako bilo i u mojoj preporuci neće biti nikakve nedoumice, naime album Live, Down And Dirty Steve Thorpea zaslužuje mjesto u svakoj ozbiljnijoj kolekciji ljudi, koji vole modernu glazbu. Ako se smatrate jednim od takvih sigurno ćete naći način da dođete do svoje kopije. Bila bi prava šteta propustiti užitak slušanja ovog albuma, stoga požurite i što prije osigurajte svoj primjerak ovog odličnog live albuma.

Popis pjesama:

01. Dust My Broom/Boot Hill
02. The Thrill Is Gone
03. Little Bit
04. Move Too Soon
05. Sweet Little Angel/How Blue Can You Get
06. Flower Girl
07. Little Wing
08. Everyday I Have The Blues
09. Key To The Highway
10. Stormy Monday
11. Young Fashion Ways
12. Hurricane Grays



Izvještaji



Wolfheart u Vintage Industrial Baru


One Possible Option najavili novi album u Zagrebu


Galerija fotografija: PipsChips&Videoclips održali prvomajski koncert u Sisku


Galerija fotografija: Igralom u Močvari


Galerija fotografija: A Gram Trip, Hrmülja i Lord Drunkalot u Močvari


Galerija fotografija: Toumaranke Orchestra u klubu Močvara


Buntai + Lil zoo u Klubu kulture


Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu