Blues Corner
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Svi vi koji volite glazbu ZZ Topa, S. R. Vaughana ili pak Rolling Stonesa, na pravom ste mjestu, jer pred vama je promocija po prvi puta na ovim prostorima banda Coyote Kings koji su upravo objavili svoj drugi album pod nazivom Feelin" Lucky za diskografsku kuću TwinLion Records/HOT POOP Records.

Coyote Kings su dijelili stage s B. B. Kingom, Georgeom Thorogoodom, Albertom Collinsom, The Fabulous Thunderbirds, Elvinom Bishopom, Royjem Rogersom, W. C. Clarkom, Jimmiem Vaughanom, Alanom Haynesom, Robertom Crayjem, Charliem Musselwhiteom i mnogim drugim poznatim blues glazbenicima. Sve to obvezuje ih da album bude na tom tragu. S druge pak strane, dečki imaju svoj jednostavni rock/blues izričaj i tu se nema što puno mudrovati.

Coyote Kings vole čvrsti sound u svojim skladbama, pribjegavaju prokušanoj formuli kada je u pitanju rock/blues glazbeni stil. Kao prvo, tu nema puno mudrovanja, kao drugo od glazbenika traži izuzetnu instrumentalnu virtuoznost. U laganicama traži sve ono što se oduvijek traži: dobar tekst, povodljivu glazbenu frazu, prilagodljiv i slušljiv refren te efektnu međuigru fade out & fade in vokalnih i instrumentalnih dionica. Mora im se priznati, Coyote Kings imaju sve to i usto još dodatno inzistiraju na punoći sounda tako da zaista imamo što čuti.

Coyote Kings čine:

Mike Cook- gitara
Hd Dyer – bas gitara
Robin Barrett- vocal&gitara
Curtis Johnson – bubnjevi, a tu su još i

Jim Johnson – klavijature te
Kenny Wilson na saxu

Novim albumom Feelin" Lucky, Coyote Kings predstavljaju 12 snažnih i originalnih pjesama kojima jednostavno moraju ovladati vašim uređajima. Ako sudim po sebi, to im uopće neće biti teško, kao što se i dalo zaključiti iz mojih refleksija o albumu. Isto tako, očito je da su gotovo na prepad zauzeli moje uređaje i tu su jednostavno ostali. Eto i nakon pet dana još uporno slušam vrlo izražajne i efektne teme: Backbone Shaker, Gris, Gris, Sweet Soul Music, Trouble, Baptize Me, You Got It i Show Them Your Love.

PREPORUKA:
Albumom Feelin" Lucky dečki iz Coyote Kingsa su dali apsolutno sve od sebe i zato im se to mnogostruko vratilo. Oni jednostavno sviraju ono što vole, a to je jednostavni rock/blues začinjen svim poznatim glazbenim utjecajima Amerike; od New Orleansa do Chicaga, ali i od Austina do Zapadne Obale. Preslušavajući ovaj album, imat ćete prigodu čuti različite glazbene stilove koji su svoje mjesto našli na albumu Feelin Lucky i samim time daju mu klasifikaciju klasičnog rock/blues albuma. Svi oni koji vole zvuk ZZ Topa i tome slično, vrlo brzo doći će na svoje i prihvatiti ovaj album, kao i ja osobno, a kako i ne bih, kada na jednom mjestu imate sve. Tu nema dileme. Uređaj postaviti na repeat i tako cijelo popodne ili možda i duže. No, sami odaberite količinu.

Više o svemu možete saznati na:
coyotekings.com
hotpoop.com

Popis pjesama:

01. Backbone Shaker
02. She Got The Motion
03. Gris Gris
04. Same Old Game
05. Sweet Soul Music
06. Trouble
07. Baptize Me
08. I Gotta Know
09. Down With The Blues
10. You Got It
11. Show Them Your Love
12. Sugar

(TwinLion Records/HOT POOP Records)


Izvještaji



Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split