Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

tas cru cover

30. prosinca prošle godine izdavačka kuća Crustee Tees Records objavila je "You Keep The Money", novi studijski album glazbenika koji me svakim svojim novim radom sve više i više iznenađuje – on je Tas Cru. Svjetsku promociju odrađuje Frank Roszak Radio Promotions, promotorska kuća koja promovira brojne glazbenike koji su tek na početku i tek traže svoje mjesto pod suncem.

Tas Cru sigurno nije početnik, a iza sebe do sada ima pet albuma – "Biscuit" (2006.), "Gravi-Tas" (2008.), "Grizzle 'n Bone" (2009.), "Jus' Desserts" ( 2010.), "Tired of Bluesmen Cryin’" (2012.). U ovih proteklih osam godina koliko ga pratim osjeća se stalni napredak; svakim novim albumom Tas Cru odiše sve zrelijim i kompleksnijim radovima. Kako godine prolaze, njegovo skladateljsko biće biva sve usmjerenije i sadržajno bogatije odličnim materijalima.

Tas Cru nam dolazi iz Quebeca, a svojim oporim vokalom i gotovo filigranskom svirkom gitare danas djeluje u Albanyju, u saveznoj državi New York. Svojom prezentacijskom formom kod mene osobno, a nadam se i kod ostalog slušateljstva, ovaj glazbenik stvara ogromne količine ugode. Da, istina je, činio je to isto i na svojim prijašnjim albumima, ali sada sve to podiže na višu razinu. Taj kompletni ugođaj i osjećaj biva sve jači i raskošniji. Njegova svirka postaje svakim albumom sigurnija, određenija i efektnija. Poslušajte, primjerice, pjesme "Half The Time", laganicu "La Belle Poutine", "Bringing Out The Beast" ili zadnju "Thinking How To Tell Me Goodbye" i, vjerujem, sve će vam biti puno, puno jasnije. Njegovi albumi i konstantni porast kvalitete, jači i sadržajniji snimljeni materijali doista puno govore o njegovoj talentiranosti. I naravno, baš zato očevidno je da se radi o glazbeniku istančane kvalitete i ukusa. Sve to zasigurno mu osigurava značajan status na blues sceni, pa nije čudo što nastupa uz brojne poznate velikane bluesa, kao što su Buddy Guy, Magic Slim and the Teardrops, Mem Shannon, Kenny Neal, Big George Brock i Bob Margolin Jimmy Thackery, Little Charlie and the Nightcats.

"You Keep The Money" nam donosi dvanaest skladbi, sve redom autorska djela ovog nadarenog glazbenika. I baš zato Tas Cru (vokal, akustična i električna gitara, usnjak) na vrlo efektan način uspijeva prenijeti svoje viđenje prezentacije bluesa a pri tome mu nesebično pomaže bend koji je okupio za snimanje albuma. Odlična ekipa glazbenika se prepustila čarima glazbe koju su tako dobro prenijeli na ovaj nosač zvuka. A svojim stalnim nastupima Tas Cru značajno radi na promociji svojih albuma, a isto tako na promociji bluesa kao glazbenog stila. I da, zaista, ovaj novi mu studijski album sjajno dočarava kako Tas Cru proživljava sav taj jedinstveni 'blues feeling' i kako na vrlo jednostavan i pristupačan način pušta da njegov 'mojo' učini svoje. A svih dvanaest pjesama u sebi ima dovoljno ekspresivnog naboja i snage da nijednog slušatelja neće ostaviti ravnodušnim pa je samim time cilj je postignut.

S druge pak strane, preslušavajući brojne albume s blues tematikom, stječe se dojam da "You Keep The Money" zaista nudi veliku količinu plavičastih tonova i ugođaja. Svi oni koji vole i poznaju blues svakako će odvojiti vrijeme i poslušati ovaj album; vjerujte mi, neće pogriješiti.

PREPORUKA:
Jasno mi je da neće svi posegnuti za ovim albumom, ali oni koji gaje simpatije prema ovakvom blues stilu, svakako će odvojiti vrijeme i poslušati ga te mu naći mjesto u svojoj kolekciji. To će činiti oni pravi blues znalci, oni kojima nije strana ta dojmljiva fuzija tradicionalizma i modernog pogleda na svijet oko nas.

Više o svemu možete saznati na:
www.tascru.com
www.myspace.com/tascru
https://www.facebook.com/TasCru

Popis pjesama:

1. You Keep The Money
2. A Month Of Somedays
3. Half The Time
4. La Belle Poutine
5. Heart Trouble
6. A Little More Time
7. One Bad Habit
8. Take Me Back To Tulsa
9. Count On Me
10. Holding On To You
11. Bringing Out The Beast
12. Thinking How To Tell Me Goodbye

(Crustee Tees Records / FRRP)

Yours bluesy,
Mladen Loncar – Mike



Izvještaji



Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split