Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Na sinoćnjem koncertu u Tvornici, benda koji je žario i palio hrvatskom scenom 80-ih i 90-ih “Neki to vole vruće” vladala je prava retro ludnica. Kako je popularni dvojac Mirolav Stanić-Jimi i Silvestar Dragoje-Šomi najavio ,povodom proslave 35-og rođendana benda i nakon više od tri desetljeća izbivanja sa scene, napravili su koncert za pamćenje. Iako su prezentirali svojoj vjernoj publici nove pjesme, za koje vjeruju da će biti hit, publika, u kojoj su dominirale žene, s nestrpljenjem je iščekivala njihove stare hitove kako bi ih na trenutak vratila u davnu mladost.

IMG 7782 result

Tako su nas”Jeans generaciju” Jimi i Šomi podsjetili na “Teška vremena” u kojima smo zaglavili još od njihovog posljednjeg većeg koncerta. Ekipu na koncertu koje se u mladosti radije grijala tijelom uz tijelo, “Bojler” je podsjetio na te davne dane. Za vrijeme izvođenja pjesama “Zagrli me nježno” i “Kad bi bile sve”, one rijetke sretnice koje su bile u pratnji svojih maskuliniziranih polovica, mogle su se stiskavcem na trenutak vratiti na neki od srednjoškolskih ili čak osnovnoškolskih tuluma.

20231021 DSC 9817 result

Pored iščekivanih starih hitova (“Bojlerom” smo se grijali čak dva puta”), u sinoćnoj dvosatnoj svirci moglo se uživati i u novim pjesmama. Tako je Šomijeva kći Domenica Gabriela Dragoja, otpjevala s bendom pjesmu “Ti si Žena , ti si Bog”, te je na taj način unijela i malo obiteljske topline na sinoćni događaj. Iako, ruku na srce, Domenici bi bilo bolje da se bavi manekenstvom umjesto pjevanjem. Sinoć je prvi put uživo izvedena nova pjesma “Prolaze dani” koja se već tjednima nalazi u top 20 službene radijske liste HrTop40, čiji je producent Martin Madić, sadašnji gitarist benda, a njegov otac, Duško Madić je i “otac” svih uspješnica ovog nekad popularnog dvojca.

IMG 8138 result

Šomi i Jimmy, poznati dvojac koji stoji iza benda, svoju karijeru započeli su 1985. kada su objavili svoj prvi studijski album, koji su nazvali imenom samog benda “Neki to vole vruće”. Iza njega su slijedili “Jeans generacija” 1986. i “Kakva noć!” 1988. Ukupno su objavili sedam albuma, a posljednji studijski im je “Boja noći”, koji su objavili 1997.; jedan Live album iz ne tako tavne 2005. pod nazivom “Live tvornica”, te tri kompilacije. Također iza sebe imaju šest singlova.

20231021 DSC 9986 result

Iako Jimi i Šomi nisu ni blizu mlađahni kao prije 30 godina ( a tko je?) u prilog im ide činjenica da ih ni davnih 80-ih nije krasio epitet životne radosti na sceni, obzirom na rasplesanu vremešnu publiku koja je sinoć napunila dvoranu Tvornice (nadam se da danas neće biti musklfibera),mogu samo reći: Kakva noć, ludilo u nama.

Galerija Jurica Cvitanić

Galerija Katarija Vukoja



Izvještaji



One Possible Option najavili novi album u Zagrebu


Galerija fotografija: PipsChips&Videoclips održali prvomajski koncert u Sisku


Galerija fotografija: Igralom u Močvari


Galerija fotografija: A Gram Trip, Hrmülja i Lord Drunkalot u Močvari


Galerija fotografija: Toumaranke Orchestra u klubu Močvara


Buntai + Lil zoo u Klubu kulture


Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu