Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ma doista više ne znam što bih više uopće napisao kada su u pitanju Misty Blues i njihovi albumi. Već je sve napisano i, što je najluđe, ovaj bend ne posustaje, već svakim novim albumom otvara neke nove, još ne čujne glazbene vidike prezentacijske forme ovog glazbenog stila. "Silver Lining", koji upravo danas, 1. svibnja, ima svoj "street date" je upravo pred vama. Guitar One Records ponovo vam nudi apsolutno nevjerojatno dobar i kvalitetan album, dok vam Blues Corner ponovo prvi donosi informacije o njemu i vrlo direktno sve vas poziva da ga što prije uvrstite u svoje kolekcije. I ovu ekskluzivnost omogućila vam je promotivna kuća ABIK Radio Promotions i naravno Leen Velthuis.

Upravo Blues Corner na ovim prostorima među prvima glasno navija za ovaj bend, još glasnije preporuča vam da album "Silver Lining" sa svojih 11 pjesama i u malo više od 42' dobijete takvu nadahnutu porciju bluesa, gospela, jazzy svirke da jednostavno morate pasti na dupe! Može pričati ili pisati tko što hoće i želi, ali Misty Blues je bend kojeg pratim od samih početaka i svih ovih godina svjedok sam njihovog neprestanog napretka, istinske želje da uvijek idu korak dalje, da idu naprijed i da se jednostavno stalno razvijaju i pokazuju sav svoj nepresušni glazbeni potencijal. Naime, ovo im je četvrti album u 12 mjeseci (dva uživo i dva studijska)... nevjerojatno, jer bend je na sceni već 25 godina i kao da su se tek sada raspojasali i da su krenuli onako "full", kao da su tek objavili svoj nastupni album. Doista nevjerojatno! Sada u svojom radu opet idu korak dalje jer njihova mixatura nemogućeg i sve to pretvaranje u blues ozračje osobno me kao kakvog-takvog poznavatelja ovog glazbenog stila jednostavno ostavlja bez teksta. Drugu, naslovnu, stvar ili singl s albuma, "Silver Lining", obilježava gostovanje gitariste Earlya Timesa, koji je, btw., potpisao ovu pjesmu i doista se sjajno uklopio u bend. Naime, nitko ne zvuči kao Misty Blues, jer oni rade, stvaraju, kao nitko drugi i njihovi albumi uvijek su bili takvi da ne traže publiku, već da publika traži njih. Naime, moja malenkost je egzaktni primjer te priče, jer kada sam ih prvi puta čuo rekao sam: ma, koji je to vrag, što je to?"!! A onda, nakon nekoliko preslušavanja, jednostavno sam ostao zarobljen u njihovoj glazbenoj priči, i da, evo me tu gdje sam danas. Istinski sam obožavatelj njihove glazbe i to sam već punih 25 godina. Misty Blues je nevjerojatna ekipa glazbenika koji sviraju ono što vole i na način koji vole, što svojim čudnim putevima idu uvijek prema bluesu i na tom putu prati ih upečatljivi glas jedinstvene Gine Coleman. Naime, ova dama ima osobinu koju nema baš svatko, a to je da iz svega što izlazi iz njenog grla, njenih usta, je jednostavno blues. Taj i takav upečatljiv glas optočen je apsolutno fascinantnom glazbenom podlogom, koja svemu tome daje onaj toliko potreban input, poguranac i to tada zvuči baš kao... zvuči kao glazba, kao blues izuzetnog benda Misty Blues, kojeg čine:
Gina Coleman (vokal/ cigar-box gitara )
Seth Fleischmann (gitara/vokal)
Bill Patriquin (bas/truba/vokal)
Rob Tatten (bubnjevi/trombon/vokal)
Aaron Dean (saksofon/vokal)
Diego Mongue (bas/gitara/bubnjevi/Pedal Steel/vokal)

Preporuka

Doista bi bilo super čuti što će nam ovaj bend isporučiti za svojih 50 godina rada i djelovanja. Kako su krenuli doista uopće nije isključen još jedan značajan iskorak u novo glazbeno putovanje. "Silver Lining" doživljavam kao veliko zakucavanje benda, koji svakim novim studijskim albumom otkriva neku svoju novu stranicu, neko svoje novo lice koje će vas iznenaditi svojim izgledom. Nije ovdje u pitanju samo vanjština i njegova ljepota, već i njegova unutrašnja snaga i ljepota benda i sva osebujnost i nepredvidljivost njihove prezentacijske forme. Ako treba dati ocjenu od 1-10 mirne savjesti i čista srca albumu "Silver Lining" dajem 11. Držim da vam to govori sve, nema druge, vi ste na potezu!

Više saznajte na:
https://www.mistybluesband.com/
https://www.facebook.com/MistyBluesBand
https://www.instagram.com/mistybluesband413/
https://www.youtube.com/c/MistyBluesBand
https://open.spotify.com/artist/7HjkBpusIrsWcI29XqnIhf?si=9Tlfnhx4TwWu-6odeY9dqA&nd=1&dlsi=9bef6033d18c4ad3
Video: https://www.youtube.com/c/MistyBluesBand

Popis pjesama:

1. Seduction by Blues
2. Silver Lining (feat. Early Times)
3. The Upper Hand
4. Shake These Blues
5. Sofrito moj blues
6. Enough Lovin' For Two
7. How Will I
8. That's My Cross
9. Nothing’s In Vain (Steve Beastie’s Song)
10. Chasing Gold (feat. Matt Cusson)
11. Blues Never Ends (feat. Diego Mongue Band)

(ABIK Radio Promotions)

Yours bluesy,
Mladen Loncar-Mike



Izvještaji



Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin


Mondo Generator feat. Acid Row i Omega sun


Zagreb glazbom obilježio Dan Europe


JazzHR u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Them Moose Rush, Zepaxia, Rens Argoa


Tihomir Pop Asanović veličanstveno obilježio 60 godina karijere


Opasna doza dopamina u Tvornici kulture – Baks


Matija Cvek održao koncert u Zadru


Lekcije Kojota na otvorenju 20. Culture Shock Festivala