Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

tomiko blues

Glazbenik, skladatelj, aranžer, producent i boksač William James Dixon (1. srpnja 1915. - 29. siječnja 1992.) u bluesu je svakako jedan od glavnih stupova koji sav taj glazbeni žanr drže i svojom bogatom ostavštinom održavaju taj žanr živim. Daleko poznatiji kao Willie Dixon velika je i značajna je figura u glazbenom svijetu bluesa.

Hail To The Kings

"Hail To The Kings!" novi je studijski album doista odličnih The Cash Box Kings, kojeg su 17. svibnja objavili preko Alligator Records.

pkg front cover

Samo dan poslije službene objave albuma, pred vama je osvrt na "Can't Take My Soul", kojeg potpisuje Kelly's Lot, a radijsku promociju diljem svijeta radi Blind Raccoon.

kingfish album cover final

Priča o ovom dvadesetogodišnjem glazbeniku započela je prije nekih 3 i pol mjeseca, kada sam dobio informaciju da je upravo Alligator Records potpisala ugovor s ovim mladićem. Christone "Kingfish" Ingram nevjerojatan je gitarist koji je svojom svirkom gitare i vokalom osvojio ljude, a poglavito samog vlasnika izdavačke kuće, Brucea Iglauera. Sve što je potom uslijedilo išlo je prema nastupnom albumu "Kingfish", gdje je producentsku palicu u svoje iskusne i provjerene ruke uzeo Tom Hambridge i koji je kao što mogu čuti itekako dobro znao što treba učiniti da se iz momka izvuče najbolje.

grit

Dana 1. siječnja ove godine objavljen je vlastitim snagama album "Grit", globalnu radijsku promociju odrađuje kalifornijska promotivna kuća Franka Roszaka, FRRP, a vlasnica albuma osebujna je glazbenica Cara Lippman, odnosno, Cara Being Blue.