Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

jon irabagon 14

30. Muzički biennale, koji se održava u Zagrebu od 6. do 13. travnja, s opširnim pretprogramom koji otpočinje 30. ožujka, nudi bogat i šarolik program, a među najprivlačnijim točkama su dva nastupa američkog saksofonista Jona Irabagona, u dvama različitim programima.

image002

Zamislite da na današnjoj rock sceni nema bandova Let 3, Hladno Pivo, Urbana... gotovo nezamislivo, jel'da!? A prije 25 godina točno to se moglo dogoditi. Jedna prometna nesreća gotovo je zaustavila hrvatsku rock scenu.

zp

Zoran Predin će 28. srpnja na Tvrđavi sv. Mihovila, uz pratnju vrhunskih glazbenika Damira Kukuruzovića i Django Group, šibenskoj publici izvesti Arsenove pjesme u novim, gypsy swing aranžmanima. Pjesme su nastale u suradnji s producentom Brunom Urlićem i dio su nedavno objavljenog albuma Zoran pjeva Arsena.

Vlatko Stefanovski 17

Legendarni makedonski gitarist Vlatko Stefanovski i Zagrebačka filharmonija - u petak 5.4. u dvorani Lisinski - imaju puno toga za reći.

Gidon Kremer

Jedan od najinovativnijih glazbenika današnjice, Gidon Kremer, 6. travnja dolazi u Lisinski sa svojim impresivnim projektom Kremerata Baltica, dobitnicima nagrade Grammy u kategoriji “Najbolje izvedbe komornog sastava”!

plocnik

Na prvi dan proljeća, 21. ožujka u zagrebački Pločnik dolazi Jovan Matić iz Del Arno Banda, osnivač prvog reggae sastava na području Balkana. Del Arno Band osnovan je daleke 1986. godine, a svojim tridesetogodišnjim djelovanjem uporno pokazuju da je reggae uvijek u modi. Nakon diskografske pauze, Del Arno Band vraća se s novim albumom „Ako ne znaš šta da radiš” kojeg ćemo imati prilike u cijelosti preslušati u Pločniku 21. ožujka.

Koala Voice promo 389 fotoSašaHuzjak websize

Sjajna slovenska punk pop četvorka Koala Voice koncertno će predstaviti novi album “Woo Horise” u zagrebačkom klubu KSET 27. ožujka.

dreddup

Novosadski bend, rokeri dreDDup imaju novi spot. Singl nosi naziv 'Designed to die (Radioactive Youth)' i naći će se na njihovom novom, devetom po redu albumu. Album će izaći početkom sljedeće godine.

nk

Nina Kraljić je najavila svoj prvi koncert u Tvornici kulture 29. ožujka, a uoči koncerta pripremila je akustičnu svirku u glazbenoj knjižari Rockmark u srijedu 20. ožujka s početkom u 19 sati. Uz sjajnu svirku, u prodaji će se naći albumi po promotivnim cijenama, a prvih pet kupaca ulaznice za Tvornicu kulture 29.3. Nina nagrađuje jednom gratis ulaznicom.

uada

Nakon nešto malo više od godinu dana u Močvaru 17.6. dolazi UADA. Iz organizacije nam kažu kako je bend od prošlogodišnjeg nastupa u stalnom kontaktu i da su se zaljubili u hrvatsku publiku i jedva čekaju vratiti se.

opasne veze foto mara bratos

Praizvedba baleta „Opasne veze“, temeljenoga na glasovitu epistolarnome romanu Pierrea Choderlosa de Laclosa iz 18. stoljeća, bit će izvedena 24. ožujka u 17 sati u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu. Ovo poznato djelo francuskog libertinskog stila, doživjelo je mnoge kazališne verzije te televizijske i filmske ekranizacije.

David Kikoski foto sven petersen wikipedia

U utorak, 19. ožujka, u 21 h, u zagrebačkom klubu Kontesa nastupa američko-austrijski Dave Kikoski Trio uz slovenskog gosta Lenarta Krečića.

puncke

Punčke - distorija i emocije, tako bi najkraće mogli opisati bend koji zadnjih desetak godina plijeni pozornost publike i glazbene kritike. U svojim pjesmama kombiniraju različite žanrove i utjecaje pa se ne žele ograničavati samo na jedan glazbeni pravac. Poznate po izrazito snažnim i moćnim live nastupima, logičan su izbor da uz beogradski Repetitor spektakularno zatvore šesto izdanje Impulse festivala.

bsf

Ovog ljeta započinje treće izdanje Biograd Street Music Festivala, internacionalnog festivala uličnih svirača i zabavljača. Festival će trajati tijekom cijelog srca turističke sezone, dva udarna ljetna mjeseca, od 8.srpnja do 8. rujna.

Helem nejse

Svestrani, kreativni sarajevski kolektiv Helem nejse najavljuje premijerni samostalni nastup u zagrebačkom KSET-u u subotu, 27. travnja.