Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

so

Pretposljednji koncert Simfonijskog orkestra HRT-a ove sezone iz Majstorskoga ciklusa održati će se u četvrtak, 24. svibnja u 19.30 u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Poster Bogovic 2

Legendarni Davorin Bogović Rinči spreman je opet zapapriti hrvatsku scenu i zapjevati hitove Novog vala i punk rocka na način kako samo on to zna, a za Davorina zagrijavat će vas 2 mlada talentirana benda Home Conflict i Marginalci. Koncert će se održati 25. svibnja 2018. u Cadillac klubu. Start je predviđen za 20:00h.

jr

Nakon  5 dugih godina i predstavljanja svog drugog videospota, Distort Reality, J.R. August se vraća u Zelenu Dvoranu i svoj rodni Zabok.

qart

Još su samo tri dana ovog tjedna preostala za posjet događanjima Projekta Ilica Q'ART, koji je doista bogat mnogim kulturnim, umjetničkim, plesnim, književnim, filmskim i glazbenim sadržajima. Veliki broj posjetitelja pokazuje da im se sviđaju živost i živahnost u glavnoj i omiljenoj zagrebačkoj ulici.

lika kolorado

Koji je bolji način da se umjetnik poveže sa svojom publikom nego suradnjom s njom? Iako bi prije samo deset godina ovo bio zahtjevan zadatak, kolaborativni glazbeni video projekti sada su mogući zahvaljujući društvenim mrežama i čarolijama interneta.

zf lisinski igs 230518 21 of 21

Na konferenciji za medije koja se održala u srijedu, 23. svibnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, ravnatelj Dvorane g. Dražen Siriščević i ravnatelj Zagrebačke filharmonije, g. Mirko Boch, zajedno su najavili nove koncertne sezone svojih glazbenih institucija.

ssf

Sea Star Festival kao prvi u nizu festivala kojima će Exit obitelj vladati ovog ljeta počinje sutra u Umagu. Vrata raskošne Stella Maris lagune otvaraju se u četvrtak 24. svibnja u 19 sati, a prvi posjetitelji moći će uz božanstven zalazak sunca i prave ljetne temperature plesati do jutra na tri pozornice smještene uz samo more.

a

Američko-englesku četvorku Algiers domaća publika je već imama prilike ove godine upoznati na koncertima u Rijeci i Zagrebu gdje je publika imala samo riječi hvale. Njihov je spoj gospel vokala i gitarističke glazbe u rasponu od post-punka Gang Of Foura ili A Certain Ratio do elektropunk i industrial prizvuka kultnih Suicidea, zaintrigirao glazbenu kritiku koja je u pravilu ostala zatečena originalnošću i visokom razinom kvalitete koju su već na svom prvom albumu Algiers isporučili.

E by Ben Stas

U posljednjem ovosezonskom izdanju Indie emo naočala, u goste nam se vraća noise rock grupa E iz Bostona!

LET 3 photo denis lovrinovic

Ha|Ge|eF ZABOK s ponosom predstavlja 22. izdanje nacionalne platforme demo rock scene Hrvatske na kojem će u tri dana nastupiti Let 3, TBF, Mašinko, Nola, pobjednici iz 2017. Lika Kolorado te finalisti ovogodišnjeg natjecanja: Sowas (Varaždin), dno. (Zagreb), Jeremiah's (Sv. Filip & Jakov), Cyber Hate (Zadar) i Home Conflict (Zagreb).

ZMAJEVO 2018 web 1920x1080px

Premijerno izdanje Zmajeva, novog open-air festivala craft piva i muzike, održat će se u subotu, 7. srpnja u „zmajevom gnijezdu“. Na pivskom lineupu naći će se više od 25 vrsti piva, od kojih su neka po prvi put u Hrvatskoj, a veliki tulum na otvorenom uz free upad obećavaju i potvrđeni nastupi punokrvnih punk rock bendova s ovih prostora.

kultura promjene

Preostale su dvije izvedbe predstave 'Magic Evening' A. Tomić i J. Kovačić o sadašnjici i ispraznim životima održati će se 22. i 23. 5. u Teatar &TD.

outlook brod

Outlook festival je u 11 godina postojanja stekao zasluženu reputaciju najvećeg europskog festivala bass glazbe, a po mnogima i najznačajnijeg svjetskog događaja te obitelji glazbenih pravaca. 11. Outlook festival održat će se od 5. do 9. rujna u Puli, a najbolje od d’n’b, dub, reggae, grime, hip-hop, jungle i dubstep glazbenih žanrova predstavit će preko 300 izvođača.

Laguna 01

Sunce, temperature do 30 stupnjeva i izrazito toplo more dočekat će sve goste drugog Sea Stara u umaškoj laguni Stella Maris koja je već jučer bila puna kupača. Nadprosječne temperature zraka i mora u Istri ovih dana puno više podsjećaju na početak srpnja, što daje savršen ugođaj za festival kojim počinju ljetne akcije.

Vizual WLS

Najnoviji svjetski glazbeni trendovi sve više idu u smjeru elektroničke glazbe koja se posljednjih godina sluša u većini svjetski razvikanih klubova od Berlina, Ibize, Londona do New Yorka. Vodeći predstavnici ovog glazbenog pravca u subotu, 2. lipnja od 18 sati nastupit će na #WELOVESOUND festivalu koji se održava na Velikom jezeru Jarun (kod skate parka). Jedinstveno uređenje festivala, koje je u skladu s okruženjem u kojem se održava, oduševit će mnoge i posebnost je ovog festivala. Festival se održava uz podršku Grada Zagreba i TZ Grada Zagreba.