Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Riječki glazbenik Sandro Bastiančić nakon suradnji s Ninom Romić i Nikolinom Tomljanović, u goste je pozvao i Gordanu Marković.

Pjesmi 'Ne daš mi blizu', singlu uz kojeg objavljuje prvi samostalni album "Šlager sezone", Gordana je podarila svoj prekrasan glas. Nakon njezinog pristanka, Sandrova sreća pretočila se u radnu energiju i puno truda je uložio da zvuči baš onako kako je i zamišljena. Da bi postigao sve to, okupio je glazbenike koji su melodijama svojih instumenata savršeno obojali njegovu ideju.Gordana i Sandro u stihovima jedno drugome na daju blizu, iako im se glasovi stapaju u lijepim notama koje uvjerljivo dočaravaju ono što se i očekuje od njegovog prvog albuma. Sentimentalna, pomalo sjetna atmosfera, ali i lepršavi refreni, nošeni gudačima sastavljenima od poznate riječke obitelji Veljak - tata Valter na kontrabasu te kćeri Maja i Nataša na violi i violini. Uz njih, finalnom zvuku pjesme doprinjeli su Sandrovi instrumentalisti Zvonimir Radišić na gitari, Dino Ivelja basu i Alen Tibljaš bubnjevima.

Dimenziju više pjesmi je dao zagrebački redatelj Dinko Čvorić Doringo, pretvorivši ju u jednu iznimnu video priču kojom je upješno oslikao njezinu atmosferu. 'Ne daš mi blizu' pjesma je koja najbolje ilustrira album "Šlager sezone". "Puno truda, ali i nekakva težnja da se moj rad kojeg neki pamte i prate iz mog matičnog benda En Face, sublimirao na ono osnovno - akustična gitara, usna harmonika i malo pitomiji tonovi koji dolaze pravo iz mog srca." - kaže Sandro.

Prvim samostalnim albumom Bastiančić je s publikom podijelio svoje najintimnije. U svaku pjesmu utkao je dio sebe, svojih iskustava, nadanja i željenja. Deset pjesama deset je priča objedinjenih u jedinstvenu cjelinu "Šlager sezone", a ljubav, u svim svojim formama, nit vodilja je cijelog albuma. Gitara kao produžena Sandrova ruka, glavna je u svim skladbama, a zajedno s dragim mu suradnicima i prijateljima koji vrhunski barataju svojim instrumentima i vokalima, udahnuo je život svojoj prvoj kantautorskoj kreaciji.

Službena riječka promocija albuma i prvo predstavljanje CD-a "Šlager sezone" održat će se u petak 22.4. u jednom od omiljenih riječkih okupljališta, book caffeu Dnevni boravak. Sandru će se na pozornici pridružiti i četiri drage prijateljice bez kojih album ne bi bio to što jest, a one su Nina Romić, Nikolina Tomljanović, Gordana Marković i Ana Kabalin.



Izvještaji



Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split