Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Riječki autor i gitarist Goran Vrkić iza sebe nosi čak 40 godina glazbenog iskustva. Izdvojio se svojim autorskim radom kao autor i gitarist grupe 'Mrtvi kanal' koja je djelovala od 1978. do 1983. Autorskim radom se iskazao još kroz bendove 'Fiume' i 'GO Man' 90ih godina.

Nakon toga sve ove godine svira cover pjesme pop i rock domaćih i stranih izvođača u raznim projektima kao 'Rock Vremeplov', 'Hot Stuff', 'Red Wine' i 'Memphis duet'. Goran je ipak napokon krenuo sa svojim autorskim pjesmama koje je snimio u vlastitom kućnom studiju Go Man produkciji i studiju Klaus.

Jedna od pjesma koje je Goran snimio je 'Dijagnoza' koja u sebi nosi snažnu poruku i težinu, a ujedno je i snimljena u spomen Goranovom prijatelju Diegu Kernelu, pjevaču grupe 'Mrtvi Kanal' koji nažalost više nije s nama.

„Dijagnoza je pjesma koja datira još iz onog vremena, napisana je 1980. godine kao pjesma grupe 'Mrtvi Kanal' i kako je nažalost umro naš veliki prijatelj, pjevač 'Mrtvog Kanala', Diego Kernel, odlučili smo ponovno snimiti, u njegov spomen, cover 'Dijagnoze'. Kao što pjesma i govori, svi mi imamo Dijagnozu, zaustavite zemlju, ja hoću da siđem. I zato nam je jako drago što je pjesma ponovo saživjela i da su oni još uvijek tu nekako prisutni kroz pjesmu.“ – izjavio je Goran.

Singl 'Dijagnoza' je tek početak ove glazbene priče, naime to je singl koji bi se trebao naći na albumu koji bi trebao ugledati svjetlo dana, nadamo se, u skorije vrijeme.

Glazbu potpisuje Goran Vrkić, tekst Diego Kernel, a produkciju i aranžman Goran Vrkić, Klaudio Scrobogna- Klaus i Kirinčić Željko-Kirja. Spot je napravio Drago Sluga - Trip bljuvboy i Goran Vrkić. Arhivske slike je ustupio Krizmanić Damir-Kriza i obitelj Kernel.

„Spot izdaje i podržava Dallas Records, veliko hvala i hvala svim drugima koji su doprinjeli na ovoj pjesmi.“ – izjavio je za kraj Goran.



Izvještaji



Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split