Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

gallianoŠestog srpnja u Opatiji će na Ljetnoj pozornici nastupiti Richard Galliano i njegov sastav New York Tango Trio i publiku očarati zvukovima bandoneona i harmonike, tanga i francuskog musetta. Richard Galliano je slavni francuski glazbeniki, idol svakog harmonikaša, čovjek kojemu je sam Astor Piazzola dao u zadatak stvoriti francuski "Novi musette", kao što je i on stvorio argentinski "Novi tango".

Karijeru i glazbu Richarda Galliana duboko je obilježio njegov susret s Astorom Piazzollom koji je rezultirao dubokim I iskrenim prijateljstvom. Od tada je Galliano svirao s najznačajnijim jazz glazbenicima. Chet Baker, Ron Carter, Joe Zawinul, Toots Thielemans, Wynton Marsalis, Charlie Haden, Gary Burton, Michel Portal, Biréli Lagrène, Jan Garbarek, Michel Petrucciani…, opisivali su njegov stil posebnim, izrazito kantabilnim, introspektivnim i zarazno liričnim, prozivajući ga “pjesnikom harmonike”.
Galliano se također isticao svojom izražajnom svestranošću, stekavši jednako solidnu reputaciju i na klasičnom području (on je jedini harmonikaš koji ima ugovor s Deutsche Grammophonom) i na polju francuske šansone (sa Sergeom Reggianijem, Claudeom Nougarom, Juliette Greco, Charlesom Aznavour, Serge Gainsbourg...), ostvarujući i 'egzotične' suradnje s Bobbyjem McFerrinom i Gilbertom Gilom.
Najavljujući koncert na Liburnia Jazz Festivalu, Galliano je rekao: “U društvu Sébastiena Giniauxa (gitara i violončelo) i Diega Imberta (kontrabas), pristupit ćemo repertoaru New Tanga i New Musetta jazzistički, svirajući potpuno slobodno, ponekad daleko od partiture, ali nikad daleko od duše skladatelja."
EARLY BIRD ulaznice po cijeni od 20,00 eura(do 01. 06. 2024.) mogu se kupiti u na prodajnim mjestima sustava mojkarte.hr i online https://www.mojekarte.hr/hr/richard-galliano-new-york-tango-trio-24-liburnia-jazz-festival/ulaznice-616603.html



Izvještaji



Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split