Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Operators PlakatPripFin

Desetu klupsku sezonu programa Distune vam predstavlja otvara kanadski elektro pop trojac Operators.

Na svoj premijerni riječki nastup dolaze u sklopu promocije svog drugog po redu albuma “Radiant Dawn” izdanog za Last Gang Records. Album sadrži devet pjesama raspoređenih u sirovom analognom hardveru s Boecknerovim upečatljivim vokalom čime se postiže efekt zvučnosti kino dvorana. Između pjesama su i instrumentalne poveznice koji pojačavaju albumski glazbeni distopijski osjećaj iz sedamdesetih.

Daniel Boeckner (Wolf Parade, Handsome Furs, Divine Fits)je tijekom godina pokazao svoj raznoliki glazbeni ukus; posljedično tome, njegova odluka da se usredotoči na novi, elektronički plesni projekt ne bi trebala biti iznenađujuća, dapače Operators su logičan korak u umjetničkoj karijeri dugoj dva desetlječa, zadržavajući potpuno svježu energiju.

Dan ranije, u utorak, 10.9. u Nemo pubu od 20.30h svojevrsno zagrijavanje za koncert koje uključuje druženje s članovima benda, posebnu play listu i naravno nagrade u vidu ulaznica, plakata....

Operators su Daniel Boeckner, Devojka i Sam Brown.

OPERATORS (Kanada)
facebook.com/theoperatorsmusic
operatorsmusic.com/

Operators su projekt iz Montreala koji su osmislili Daniel Boeckner, (Wolf Parade, Handsome Furs, Divine Fits), Devojka i Sam Brown (Divine Fits, New Bomb Turks). 2014. izdaju svoj debi EP "EP1", a svoj prvi LP "Blue Wave" objavili su 2016., putem Last Gang Recordsa.

Pat Haley (Pitchfork), u recenziji albuma između ostalog kaže: "... radeći na ovom projektu Boeckner koristi tajni začin koji kronično nedostaje glazbi koja na svakojake načine pokušava oživjeti novovalni zvuk 80-ih – a to je paranoja; negdje između orwellovskog nagovještaja budućnosti i hladnoratovske krize, koja njome odiše, glazba Operatorsapuna je živopisnih plesnih bitova i sint melodija, koje nude britki analogni zvuk..."

Kao i Handsome Furs, glazba Operatorsa osobito je dobro odjeknula s istočnoeuropskom publikom. Bend je dobro primljen u klubovima i premijernim festivalima, kao što je Primavera (gdje su zamoljeni da sviraju dvije godine za redom - nešto što je obično nečuveno).

Na svoj premijerni riječki nastup dolaze predstaviti svoj drugi album "Radiant Dawn" koji će bit objavljen u svibnju ove godine, također putem Last Gang Recordsa. Album sadrži devet pjesama raspoređenih u sirovom analognom hardveru s Boecknerovim upečatljivim glasom kako bi stvorio filmski zvuk. Između pjesama su i instrumentalne poveznice koji pojačavaju albumski glazbeni distopijski osjećaj iz sedamdesetih.

Za ljubitelje Boecknerovog kataloga, "Radiant Dawn" se osjeća kao sljedeći logičan korak u umjetničkoj karijeri dugoj dva desetljeća, zadržavajući potpuno svježu energiju "Radiant Dawn" napisan je i snimljen tijekom prošle i početkom ove godine u Montrealu i na otoku Vancouver s impresivnom ekipom: Tim Kingsbury (Arcade Fire); svirao je bas na završnoj pjesmi albuma, miksanje djelo je Arlena Thompsona, a produkciju potpisuje Napster Vertigo dok je osvajačica Grammya, Emily Lazar zaslužna za završni mix.

Distune vam predstavlja:
Operators (Kanada)
srijeda, 11.9.2019. @Život

cijena ulaznica:
pretprodaja - 60,00kn
na dan koncerta - 75,00kn
prodajna mjesta: Dallas music shop Rijeka, sustav Entrio
napomena: ograničen broj ulaznica na stotinu