Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

"Tales Of Time" zapravo je ‘’live’’ izvedba najnovijeg studijskog albuma Joe Bonamasse, ‘’Time Clocks’‘ a snimljena u kolovozu 2022. u kultnom amfiteatru Red Rock u Coloradou.

Kao i svaki live nasttup koji izvodi Joe Bonamassa nosi u sebi glavnu odliku a to je vrhunski profesionalizam, sjajni glazbenici, vrhunska svirka... a tu je i Bonamassina gitara, koja doslovno plovi iznad svega i pruža nam jedinstveni glazbeni ugođaj i doživljaj, U to sam se i sam uvjerio nazočivši njegovim koncertima. Bez obzira gdje nastupa u prvom planu je taj njegov profesionalizam koji slijede svi koji s njime rade. Neki to tumače kao napuhanost, hladnoću i sI. a to je zapravo apsolutno deplasirano... jer radi se onim vrijednostima, koje su mnogi izvođači zaboravili tamo negdje … usput...kao da ih je pojela slava, karijera ili nešto treće. Osobno vjerujem da Joe itekako čvrsto stoji na zemlji i da u svakom trenutku samo jednostavno vlada situacijom.

Joe Bonamassa je glazbenik koji ne prestaje sa svojom diskografskom aktivnošću, a 14.travnja J&R Adventures donose nam ovaj njegov live album ‘’Tales Of Time’’. To bi zapravo trebako biti dovoljno svima, koji znaju o čemu se radi...

Joe Bonamassa definitivno ide dalje i ne odustaje, a to nam zapravo govori da je duboko i neporecivo predan održanju žive tradicije bluesa i to njegove najbolje, najefektnije prezentacijske forme a to je svirka uživo. Ovaj tonski zapis pravi je dokaz kko blues sjjano zvuči iako je možda čak i u drugom planu on svojom plavičastom bojom jednostavno izbija u prvi plan u svakoj skladbi na ovom albumu. Osobno to mi je izuzetno drago, budući da su neki ‘’Time Clocks’‘ uporno gurali izvan okvira bluesa a to je baš ono ‘’bljak’’ kako bi rekli klinci.

Joe Bonamassa je glazbenik koji je toliko predan onome što radi da nitko u svijetu bluesa nema takav 'sound', nema takvu produkciju i sve ostalo donijelo mu je nesagledivi status u blues krugovima, istinskog majstora i čovjeka koji predvodi mnoge 'mlade' blues snage u neprestanoj misiji očuvanja bluesa. SVAKA MU ČAST!
Joe Bonamassa je gitarista – glazbenik koji svoju glazbu čvrsto temelji na bogatoj ostavštini gitarističkih majstora kao što su Stevie Ray Vaughan, Eric Clapton i Jimi Hendrix. Pitanje koje se odmah postavlja je ; da li netko može izražajnije, suptilnije, energičnije i bolje? Odgovor je da, može.

Joe Bonamassa jedan je od onih, koji traže svoj glazbeni izričaj u glazbi ovih gitarističkih majstora ali svemu tome dodaju još i veliku količinu svojih glazbenih ideja, a svojim kompozicijama daju svoj originalni štih i na taj način stvaraju glazbu, koja plijeni pozornost svekolike rockerske ali i blues publike diljem svijeta.

Ako je Joe Bonamassa na svojim počecima bio ortodoksni rock/blues gitarista, kojeg su mnogi trpali u onaj svima znani 'Texas Blues'; onda je svojim predanim radom, Joe zasigurno dobio status gitariste koji jednostavno ...prezentira svoju glazbu. To je zaista velika i drastična razlika. Osobno, držim da je i sam Joe toga svjestan i da i sam želi upravo to i biti... gitarista, glazbenik koji zajedno sa svojim bandom izvodi ... glazbu. Kako se ona zove, to uopće nije bitno, naravno, to je i težnja svakog ozbiljnog glazbenika, koji želi uspjeti i raditi na svojoj karijeri. Budući da je pred njim još duga i nadam se još uspješnija i bolja glazbena karijera; pa shodno tome Joe jednostavno mora i dalje napredovati u svakom segmentu glazbenog stvaralaštva.
Osobno se nadam da ćemo još dugo svi zajedno uživati u njegovoj glazbi. Nema sumnje njegov gitaristički rukopis ima tu dozu virtuoznosti, originalnosti i osobnosti, koju ima samo on... nema ga smisla posebno hvaliti niti sicirati, jer njegovi albumi govore sve.

Naime, i DVD i CD izdanja nude nam glazbu, koja samo po sebi ima odlike strašnog koncertnog nastupa. Od prve do zadnje stvari Joe nas suvereno vodi kroz svoj nastup, on u svakom trenutku zna što hoće, što može i što želi. Ta dojmljiva lakoća kojom nas vodi kroz svoju set listu od nas samo traži da uživamo.

Nakon svega, nabavite ovoaj album što prije i znate ono:'’ Sjednite, opustite se i jednostavno … dozvolite da glazba učini svoje i uživajte!'’ Ništa manje ni više. Joe Bonemassa ‘' the guitar wizard'’ je pred vama.

Preporuka

Kako ću vam dati bilo kakvu preporuku ‘’Tales Of Time’’, to je ovdje u ovom slučaju, doista suvišno, svi vi koji volite njegovu gitaru, njegovu prezenatcijsku formu, svi vi koji volite njegovu svirku u živo.... jednostavno već i sami znate i ovaj live morate imati i gotovo!

Više o svemu saznajte na:
https://jbonamassa.com
https://www.facebook.com/JoeBonamassa
http://shop.jbonamassa.com/
https://twitter.com/jbonamassa
https://instagram.com/joebonamassa/
https://www.pinterest.com/jbonamassa/
http://jbonamassa.com/tour-dates/

Popis pjesama:

1. Notches (Live) (9:49)
2. The Heart That Never Waits (Live) (8:32)
3. Curtain Call (Live) (9:01)
4. Mind’s Eye (Live) (6:30)
5. Questions And Answers (Live) (5:29)
6. The Loyal Kind (Live) (6:34)
7. Known Unknowns (Live) (6:05)
8. Time Clocks (Live) (7:57)
9. Just 'Cos You Can Don’t Mean You Should (Live) (7:59)
10. Evil Mama (Live) (6:33)

(J&R Adventures)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike



Izvještaji



Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split