Blues Corner
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ubrzo nakon velikog uspjeha njegovog zadnjeg albuma Electric Chubbyland, Popa Chubby snima novi album Deliveries After Dark, kojim ponovo osvaja srca i uši mnogih poklonika njegove glazbe. Njegov glazbeni moto je: Blues je živ isto kao i Rock and Roll, a oba nikada neće umrijeti.

Novih trinaest pjesama na ovaj ili onaj način daju sliku kako je moderna glazba izuzetno fleksibilna, prilagodljiva i nevjerojatno slušljiva. Blues "n" rock glazba Popa Chubbyja istančani je spoj svega što danas rijetko možemo čuti. Ovaj glazbenik židovskog podrijetla i pravim imenom Ted Horowitz, rođen je uBronxu, a ime Popa Chubby uzeo je od sina vlasnika dućana slatkiša. Već sa samo trinaest godina, mlađahan Popa Chubby otkrio je glazbu Stonesa i ponukan njima počeo je učiti gitaru. Osim toga, vrlo brzo i dubiozno percipirao je mnoge glazbene utjecaje šezdesetih od Sly & the Family Stone pa do Jimmyja Hendrixa i Erica Claptona. U svojim ranim dvadesetima više se orijentirao na blues glazbu i tu je vrlo brzo pronašao sebe. Sa svojih više od 200 klupskih nastupa godišnje, Popa Chubby vrlo je sistematski gradio svoju karijeru i iskustvo.

Tijekom devedesete izdaje svoj nastupni album Booty and the Beast, koji je produciraopoznati Tom Dowd, koji je radio i producirao albume velikana poput Arethe Franklin, Rayja Charlesa i Wilsona Picketta. Potaknut zapaženim uspjehom albuma, Popa Chubby nije želio propustiti priliku i albumi koji su uslijedili samo su poticali gotovo strjeloviti uspjeh njegove karijere. Shodno tome, vrijedi spomenuti sljedeće albume: It"s Chubby Time i Gas Money za Laughing Bear Records, One Million Broken Guitars (Lightyear Records), How"d a White Boy Get the Blues? (2001 Blind Pig), The Good, the Bad and the Chubby (2002), Live at FIP (2005) te dvostruki album Electric Chubbyland iz 2006. Godine na kojem je Popa Chubby vrlo jasno pokazao što misli, zna i osjeća, kada je u pitanju glazbeni opus legendarnog i nažalost pokojnog Jimmyja Hendrixa.

Sve ovo narečeno je imalo veliki odraz na album Deliveries After Dark,jer upravo na ovom albumu dolazi do izražaja sve ono što je godinama strpljivo gradio i stvarao ovaj osebujni gitarist i glazbenik. Album Deliveries After Darksprega jeosebujnih glazbenih stilova rocka i bluesa. Na osobit i fascinantan način, Popa Chubby impresivno fuzionira rock i blues i stvara sasvim novi glazbeni izričaj. Izvrsni rock "n" blues, koji samo Popa Chubby zna stvoriti i prezentirati, a ta i takva glazba jednostavno mora osvojiti brojnu rock, ali i blues publiku. Osobno sam se uvjerio kako album Deliveries After Darkizvrsno zvuči.Jednostavno se čudim kako iz albuma u album Popa Chubby sve bolje i bolje stvara i zvuči. Njegov autorski talent je neosporno procvjetao i samo traje i traje jednakim intenzitetom.

PREPORUKA:
Na ovom zadnjem studijskom albumu, Popa Chubby nam je isporučio izvrsnu i ogromnu količinu odličnog rock "n" bluesa u samo njemu svojstvenoj maniri. Svi oni koji poznaju glazbeni katalog ovog vrsnog gitarista, mogu samo očekivati još bolji i snažniji sound. Stoga, svi oni koji posegnu za albumom Deliveries After Dark izuzetnog i beskompromisnog gitarista, moći će uživati u glazbi koja će oduševiti svakog imalo ozbiljnijeg poklonika rocka i bluesa. Na vama je da se i sami uvjerite u ove moje tvrdnje.

Popis pjesama:

01. Let The Music Set You Free
02. Sally Likes To Run
03. Deliveries After Dark
04. Theme From The Godfather
05. Grown Man Crying Blues
06. You Can"t Stop Love
07. I"ll Piss On Your Grave
08. anO f The Blues
09. Money Isn"t Everything
10. 2nd Avenue Shuffle
11. You Never Loved Me
12. Woman In My Bed (Dub Version)
13. Oh Rock And Roll


Izvještaji



Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split