Najave novih izdanja

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Prije nekog vremena, točnije 23.06. sam napisao kraći, pomalo kriptičan članak o Neni Kosu – Ferzzi, koji je ovih zadnjih par pandemijskih godina proveo stvarajući nove materijale i kreirajući „sve i svašta“, pa sam pomalo „maglovito“ najavio novitete koji su eto, polako počeli ugledavati svjetlo dana . A to „maglovito sve i svašta“ uskoro izlazi u obliku njegovog novog samostalnog albuma sa 10 pjesama.

Budući da sam osobno imao privilegiju biti dio snimanja spota za njegov prvi single pod nazivom „Ispod krošnje divljeg kestena“ u bespućima Like tijekom Ljeta, tako sam i iz prve ruke imao priliku uloviti „behind the scenes“ momente kroz fotografije i kraće video snimke koje će nadam se, barem djelomično prenijeti kako je sve to bilo, i koliko je zapravo bilo zabavno.

Pjesmu „Ispod krošnje divljeg kestena“ je Ferzzo odabrao kao prvi single s albuma, a ona sa svojim country/rock zvukom i uhu laganim tekstom je definitivno nešto što će se često vrtiti po hrvatskim radio postajama, a vjerujem i šire.

Da je ovo što radi kvalitetno i vrijedno šire publike, govori i činjenica da je Ferzzo potpisao ugovor sa Croatia Recordsom za ovaj album, te je spot prvi puta premijerno prikazan na CMC-u, sinoć u udarnom terminu u 19:00 h, te je također u samo par sati nakon premijere na CMC-u također skupio više stotina gledanja na njihovom službenom YT kanalu.

f

Iza samog snimanja spota na skrivenoj lokaciji kraj Udbine, kao i iza spota kao „gotovog proizvoda“, stoji Josip Ninković – Ninac i njegova firma NINAC video produkcija , dok uz Ferzzu koji je zaslužan za glazbu, tekst i aranžman, produkciju je odradio još jedan vrhunski gitarist i producent, Ivan Mihaljević – Miha.

Vokale, gitare i bas gitaru je odradio Ferzzo a bubnjeve Tomislav Hajak.

Što se snimanja samog spota tiče, Majka Priroda nam je dala savršenu kulisu u vidu ličkog kraja i savršenih vremenskih uvjeta taj dan, a za pribavljanje četverokotačnog pokretnog crnog američkog brundajućeg rekvizita kako bi se spot potpuno zaokružio, odgovornost preuzima moja malenkost.

20220620 190818

Uskoro dolazi još noviteta iz kako sam u prethodnom članku napisao, Ferzzine glazbene kuhinje, a neće baš svi biti ovako „nježni“.

Rock se u svakom slučaju vraća na velika vrata, a Ferzzo udara svoj prepoznatljivi pečat u njemu.

20220620 173852

20220620 174052



Izvještaji



Wolfheart u Vintage Industrial Baru


One Possible Option najavili novi album u Zagrebu


Galerija fotografija: PipsChips&Videoclips održali prvomajski koncert u Sisku


Galerija fotografija: Igralom u Močvari


Galerija fotografija: A Gram Trip, Hrmülja i Lord Drunkalot u Močvari


Galerija fotografija: Toumaranke Orchestra u klubu Močvara


Buntai + Lil zoo u Klubu kulture


Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu