Najave koncerata

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Kako zvuče klasici Iron Maidena u izvedbi orkestra Zagrebačke filharmonije i Metaklape možete poslušati 3. svibnja 2024. godine u 19.30 sati u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Zagrebačka filharmonija i Metaklapa održat će koncert na kojem će na jedinstven način uvezati tradicionalnu dalmatinsku, heavy metal i klasičnu glazbu. Pjesme najvećeg heavy metal sastava svih vremena Iron Maidena izvest će u naizgled nespojivoj kombinaciji klapske pjesme i klasične glazbe.

Metaklapa je šestočlani a cappella sastav koji višeglasnim pjevanjem na drugačiji način interpretira heavy metal pjesme poštujući muzičke postulate klapskog pjevanja, ali pritom zadržava i energičnost metal glazbe. 2022. godine objavili su prvijenac The choir of beasts na kojem su na specifičan način opjevali deset pjesama Iron Maidena. To se pokazalo kao dobitna kombinacija jer su melodije ovih heavy metal veterana sjajno oblikovali u klapski višeglasni akord čime je ta glazba dobila posve novi zvuk i stil. Domaćoj su se publici predstavili nizom samostalnih koncerata, a od inozemnih posebno valja istaknuti nastup na Wacken oper air festivalu, jednom od najvećih svjetskih festivala metal glazbe, gdje će i ove godine pjevati treći put zaredom.

Zagrebačku filharmoniju nije potrebno nadugo predstavljati, valja samo naglasiti da se radi o najprestižnijem domaćem orkestru s tradicijom vrhunskog muziciranja duljom od 150 godina koji je obogatio živote generacija zaljubljenika u klasičnu glazbu. O njihovoj otvorenosti prema drugim glazbenim žanrovima i širini njihova koncertnog repertoara svjedoči i ova suradnja s Metaklapom koja će u Velikoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog imati svoju svjetsku premijeru. Aranžmane je znalački pripremio član orkestra, trombonist i rocker, profesor Marin Rabadan. Zanimljiv spoj nespojivog - orkestar klasičnog repertoara i metal hitovi u izvedbi muške klape pod ravnanjem maestra Vetona Marevcija.

Cijene ulaznica:
20,00 €
23,00 €


Izvještaji



One Possible Option najavili novi album u Zagrebu


Galerija fotografija: PipsChips&Videoclips održali prvomajski koncert u Sisku


Galerija fotografija: Igralom u Močvari


Galerija fotografija: A Gram Trip, Hrmülja i Lord Drunkalot u Močvari


Galerija fotografija: Toumaranke Orchestra u klubu Močvara


Buntai + Lil zoo u Klubu kulture


Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu