Novosti
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Danas je objavljeno novo izdanje projekta koji nam otkriva glasove nove generacije, „The Songwriting Week! 2023.“. Riječ je o drugom službenom izdanju nastalom u sklopu istoimenog hvalevrijednog projekta pokrenutog s ciljem da daje vjetar u leđa kreativnim mladim glazbenicima i autorima – od podrške pri razvoju ideje za autorski izričaj, preko upoznavanja s produkcijom do finalnog plasiranja pjesama u svijet! Najnovija kompilacija donosi sveukupno osam pjesama kao rezultat svježih ideja autora i izvođača - „Opio“ (Višnja), „drugi oblik“ (laurel), „Čini magične“ (Shen), „Nije do nas“ (Lucya), „10 dana“ (Tohwi), „Malo poslije 3“ (Deliri), „Ego defensa“ (Leiya) i „Da te nema“ (The Songwriting Week! 2023.). Ove pjesme odsad su globalno dostupne na svim glazbenim platformama.

Na zagrebačkoj se United POP akademiji od 25. do 30. rujna prethodne godine održao „The Songwriting Week! 2023.“ čije su pjesme sada pronašle svoje mjesto na ovoj kompilaciji.
Prijaviti su se, s dotad neobjavljenim autorskim pjesmama, mogli svi punoljetni tekstopisci i pjevači, a projekt im je u tjedan dana ponudio cjelodnevna predavanja i radionice. Osim što su se mnogi po prvi puta susreli s profesionalnom glazbenom opremom i procesom, kao rezultat projekta nastale su pjesme u suradnji s nekim od naših najvećih producenata.
Mentori su ovogodišnjeg The Songwriting Weeka! bili Mirela Priselac Remi (Elemental) i Zvonimir Husnjak (z++), a pjesme polaznika producirane su uz pomoć z++-a, Mihovila Šoštarića aka Lockrooma, Marina Gospića aka Beni Ducenta, Dine Travaša aka Dalleriuma, Jere Šešelje te Luke Tralića Shota (Elemental).

Cijeli je tjedan zaokružen preslušavanjem pjesama koje su polaznici snimili i producirali u samo tjedan dana. Uz glazbene radionice, različita su predavanja tijekom dana vodili Milan Majerović Stilinović (HDS ZAMP), Luka Kerečin, Gloria Mage Gospić (Komunikativna agencija/United POP) i predstavnici diskografske kuće Universal Music Hrvatska, pa su polaznici tako educirani na teme glazbenog izdavaštva i autorskih prava, kreiranja sadržaja te odnosa s javnošću.

Ravnatelj akademije United POP, Marin Gospić, osnivač je ovog projekta kojeg zamišlja kao jednu veliku odskočnu dasku mladim autorima: Definitivno su dobili neko novo iskustvo, mislim da im je to pružilo elementarna znanja o svim tim procesima audioprodukcije, u startu, od samog pisanja teksta, skladanja, stavljanja tog teksta u neke harme, u melodiju, na kraju i rad s producentom.

Povodom plasiranja izdanja, mladi kreativni glazbenici u nastajanju su kroz nekoliko rečenica opisali stečene dojmove:

The Songwriting Week mi je bio jedan od boljih tjedana tog ljeta. Bilo mi je jako zabavno i zanimljivo učiti dodatno o glazbenoj industriji, izjavio je Karlo Višnjovski ilitiga Višnja čija pjesma „Opio“ otvara izdanje. Karlo dodaje kako mu je super što se svih 8 kandidata jako lijepo međusobno povezalo.
Tekst pjesme „Opio“ napisao je Karlo Višnjovski, glazbu potpisuje Dallerium, a iza aranžmana, mixa i masteringa stoji Dino Travaš.

Iza druge pjesme sa službenog izdanja stoji Laura Šlibar koja djeluje pod umjetničkim imenom laurel: Tjedan dana živjela sam onako kako bih htjela provoditi svoj život - snimanje u studiju, rad na pjesmama, stvaranje novih prijateljstava i poznanstava. Stvarno sam zahvalna na prilici da radim s jednim od trenutno najboljih producenata, bez da sam prethodno imala ikakve glazbene uspjehe. Bilo je prezabavno, puno sam naučila i na predavanjima i u studiju, upoznala sam super ljude, tako da svima koji se žele bavit glazbom, preporučujem da se prijave na The Songwriting Week jer neće požaliti!
Tekst pjesme „drugi oblik“ napisala je Laura Šlibar, dok glazbu, aranžman, mix i mastering potpisuje Zvonimir Husnjak – z++.

Bilo je super, pozitivna ekipa, profesionalni voditelji i predavači, ugodno okruženje i poticanje kreativnosti, ovim riječima glazbeni tjedan opisuje Pavao Došen, 27-godišnjak koji se glazbom bavi od malih nogu. Pavao otkriva da mu je rap glazba oduvijek bila najveća ljubav, zbog čega je počeo pisati tekstove već sa 15 godina pod umjetničkim imenom Shen.
Tekst pjesme „Čini magične“ napisao je Pavao Došen, glazbu potpisuje Dallerium, a iza aranžmana, mixa i masteringa stoji Dino Travaš.

Lucija Stanković odnosno Lucya The Songwriting Week opisuje kao izrazito pozitivno iskustvo ispunjeno kreativnim idejama, odličnim društvom i zanimljivim predavanjima: Bilo da nemate pojma što radite ili znate točno što želite, ovo je stvarno super prilika da se bolje upoznate s procesom nastanka glazbe i u njemu osobno sudjelujete, družite se, papate i, ukratko, uživate. Hvala svima i pusa!
Tekst pjesme „Nije do nas“ napisala je Lucija Stanković, a glazbu, aranžman, mix i mastering potpisuje Zvonimir Husnjak – z++.

The Songwriting Week je definitivno bilo nezaboravno iskustvo koje ću zauvijek pamtiti. Producenti i ekipa koju sam upoznao izrazito je draga i pretalentirana. Puno sam naučio o snimanju u studiju i samom procesu stvaranja s profesionalnim producentom Lockroomom, koji je nadišao svako moje očekivanje. Svaki dan sam jedva čekao doći i družiti se sa svima; bilo je zanimljivo i poučno čuti pregršt savjeta i iskustava i vrlo sam zahvalan na ovoj prilici, ispričao nam je Antonio Ragač – Tohwi.
Tekst pjesme „10 dana“ napisao je Antonio Ragač, a glazbu, aranžman, mix i mastering potpisuje Mihovil Šoštarić -Lockroom.

Mateju Gorancu - koji glazbeno djeluje pod imenom Deliri - bilo je zadovoljstvo tjedan dana raditi sa ljudima zaslužnim za mnoge hitove na našim prostorima te učiti od njih: Sve od organizacije do pružanja edukacije je bilo na visokom nivou. Zato velike preporuke za mlade artiste koji pišu pjesme u svojim sobama, neka se prijave na idući TSW te svoje vještine prebace u studio.
Tekst pjesme „Malo poslije 3“ napisao je Matej Gorjanac, a glazbu, aranžman, mix i mastering potpisuje Mihovil Šoštarić -Lockroom.

Lea Magzan – Leiya ističe kako je stekla i unaprijedila bitne vještine za glazbenika u nastajanu: Imala sam priliku upoznati se sa različitim elementima glazbene industrije, od samog pisanja pjesama, pa do marketinga. Tjedan je bio dobro organiziran, pružajući nam dovoljno vremena da istražimo različite teme. Posebno sam uživala u druženju s ostalim polaznicima, producentima i glazbenicima koji već imaju iskustva u glazbenoj industriji.

Tekst pjesme „Ego defensa“ napisala je Lea Magzan, a glazbu, aranžman, mix i mastering potpisuje Jere Šešelja.

Drugo diskografsko izdanje projekta The Songwriting Week završava pjesmom „Da te nema“ koja je okupila sve ovogodišnje sudionike: tekst supotpisuju Lucija Stanković, Antonio Ragač, Lea Magzan, Pavao Došen, Laura Šlibar, Karlo Višnjovski, Matej Gorjanac, Lucija Miletić, glazbu i aranžman potpisuju Marin Gospić – Beni Ducent i Mihovil Šoštarić – Lockroom, dok mix i mastering potpisuje Marin Gospić – Beni Ducent.

Zadovoljstvo cjelokupnim iskustvom te postignutim rezultatima dijeli i idejni začetnik, direktor projekta Marin Gospić, koji je pod umjetničkim imenom Beni Ducent pridonio i završnoj produkciji snimaka.

Drugi po redu The Songwriting Week! je bio puno dinamičniji nego godinu ranije, što smo nekako i očekivali. Osim što smo u timu imali dva dodatna producenta, Z++ i Lockroom, i glazbeno smo nekako bili puno širi, od metal produkcije do pop i trap glazbe. Sami program je bio kvalitetnije izveden pa smo na kraju uspjeli i napraviti jednu zajedničku pjesmu na kojoj su svi skupa radili. Energija je bila i više nego pozitivna, sudionici su oduševljeni izvedbama, dobili su puno novih informacija, naučili puno i dobro se zabavili, što je na kraju i cilj cijelog eventa. Hvala našim predavačima; Luka Tralić, Luka Kerečin, Milan Majerović Stilinović, Gloria Mage Gospić i Jere Šešelja. Hvala mentorici Mireli Priselac Remi. Hvala producentima; Zvonimir Husnjak Z++, Mihovil Šoštarić Lockroom, Dino Travaš Dallerium i Jere Šešelja. Hvala partnerima; UNITEDPOP, ZAMP i Universal Music.

Podsjetimo: projekt “The Songwriting Week!“, u organizaciji United POP akademije i CRE.MA agencije uz partnere Universal Music i HDS ZAMP nastao je s ciljem da se mladim autorima glazbe omogući upoznavanje s cijelim procesom nastajanja glazbe: od pisanja tekstova, do studijskog snimanja i produkcije do plasiranja izdanja. EP izdanje „The Songwriting Week! 2022.“ prošle je godine predstavio 5 mladih autorica i njihovih autorskih 5 izvrsnih pjesama koje su u tjedan dana kreirali uz mentore Mirelu Priselac Remi i Ivana Dečaka. Za veliki doprinos finalnim snimkama kao i prenošenje iskustva tada su bili zaslužni producenti Beni Ducent (Marin Gospić), Dallerium (Dino Travaš), Luka Tralić Shot i Tom Šlogar, dok su u važne teme polaznike uveli gosti predavači Milan Majerović Stilinović (ZAMP), Luka Kerečin (United POP), Gloria Mage Gospić (United POP) i Vlatka Burić.



Izvještaji



Wolfheart u Vintage Industrial Baru


One Possible Option najavili novi album u Zagrebu


Galerija fotografija: PipsChips&Videoclips održali prvomajski koncert u Sisku


Galerija fotografija: Igralom u Močvari


Galerija fotografija: A Gram Trip, Hrmülja i Lord Drunkalot u Močvari


Galerija fotografija: Toumaranke Orchestra u klubu Močvara


Buntai + Lil zoo u Klubu kulture


Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu