Recenzije
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Ed Sullivan

Bookmark

Data

Released 2008
Format Video
Vrsta Pop / Rock / Pop rock / Rock and roll
Dodano Srijeda, 12 Listopad 2011
Žanr Pop-Rock
Broj diskova 1
Edition date 2008
Država SAD
Etiketa Eagle Rock
Tags Ed Sullivan Eagle Rock

Review

Ed Sullivan jedna je od neobičnijih persona iz povijesti američke televizijske zabave. Potpuno "netelevizičan", gotovo neugledan lik (mene osobno prilično asocira na Nixona), što je i sam priznavao (poticao je imitatore čak i u vlastitim emisijama), zvan Old Stone Face (staro kameno lice), vodio je nedjeljni televizijski show bez prekida 23 godine (od 1948. do 1971.), sve dok vrijeme i trendovi ipak nisu učinili svoje. Bio je to, ne samo za današnje standarde, prilično konzervativan show (čak je i opće poznato da su gosti birani u dosluhu s tadašnjim rigoroznim anti-komunističkim aparatom, pa se nije moglo dogoditi da u emisiji gostuje bilo tko tko bi imao kakvih neriješenih političkih stavki u svom dosjeu), ali (možda baš zato) rado gledan. Gostovanje u Sullivanovoj emisiji bilo je dobrodošla etapa u karijeri, mjesto na kojem si mogao biti viđen i predstavljen najširem auditoriju.

Desetljećima nakon gašenja, Sullivanov show doživio je i svoja DVD izdanja. "Elvis Presley & Other Rock Greats“ obuhvaća dvije 22-minutne emisije – jednu posvećenu gostovanjima legendarnog Elvisa Presleyja, a drugu šestorki drugih veličina iz bogate povijesti rocka. Naravno, vrlo je zanimljivo gledati te nastupe, osobito Elvisa i Beatlese, ali sam koncept DVD izdanja prilično je "tanak", od samog trajanja do nedostatka ikakvih dodataka.

Elvisova emisija zgodno je zaokružena cjelina, koja prati Kraljeve prilično brojne nastupe kod Sullivana. Najsmješnije je bilo vidjeti Sullivana kako, pred Elvisov odlazak u vojsku, svoga gosta znakovito proziva jako dobrim, pristojnim dečkom, s jasnim ciljem opravdanja gostovanja u nedjeljnom showu nekog koga su nerijetko prozivali u najmanju ruku neprikladnim i opscenim zabavljačem i uvjeravanja roditelja kako im djeca ipak nisu toliko ugrožena slušanjem (i gledanjem) jednog takvog scenskog lika.

Druga emisija čini se kao da je sklepana od nekakvih ostataka, jer niti su to baš sve rock legende koje su gostovale kod Sullivana (a gdje su Doorsi sa svojim "skandaloznim" nastupom, kad su odbili promijeniti tekst "Light My Fire"?), niti su svi navedeni baš tolike veličine. No, to je i stvar ukusa, pa tko voli, nek' izvoli, nađe se za svaki ukus ponešto.

 

Toni Matošin

Hits 1531
The U.S. vs John Lennon « The U.S. vs John Lennon Razni izvođači Video Kronologija Blues Music Awards 2007 » Blues Music Awards 2007

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split