Nagradne igre
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

scream for meU zagrebačkom Cineplexxu u City Centru One East Renata Alić, Milan Domagoj Vukšić, Mario Violić, Darija Brekalo i Irena Pozder. Čestitamo! Bosanskohercegovački dokumentarni film Primetime productiona „Scream For Me Sarajevo“ jedan je od najvrjednijih filmova o sarajevskoj opsadi koji priča priču o koncertu za koji nitko vjerovao da će se održati.

Film prati događaje dolaska frontmena kultnog metal benda Iron Maiden, Brucea Dickinsona i njegovog benda u tada opkoljeno Sarajevo 1994. godine, kada je i održan koncert u Bosanskom kulturnom centru (BKC).

Film predstavlja jedinstveni testament života u opkoljenom Sarajevu za vrijeme rata. Opsada Sarajeva bila je jedna od najvećih ljudskih katastrofa 20. stoljeća i najduža opsada grada u suvremenoj povijesti poslijeratne Europe. Stanovnici grada su preživljavali metke snajpera, svakodnevno  granatiranje… i to bez struje, vode, grijanja.. Velika većina je bijeg od svakodnevice pronalazila u glazbi. I upravo im je glazba vratila nadu kada je jedan čovjek, jedna rock zvijezda riskirala vlastiti život kako bi održala koncert u koji su svi sumnjali. Bruce Dickinson jedne prosinačke večeri stao je ispred publike koja nije mogla vjerovati svojim očima i ušima,  i tih nekoliko sati rata nije bilo. Te večeri Bruce Dickinson držao je mikrofon i vrištao "Scream For Me Sarajevo". Vrisak koji će svi zauvijek pamtiti.

Na Sarajevo Film Festivalu „Scream For Me Sarajevo“ osvojio je najveću ocjenu publike svih vremena a od tada je prikazan na 20 festivala širom svijeta i osvojio 10 različitih nagrada a sada se u njegovu povijesnu i umjetničku vrijednost mogu uvjeriti gledatelji u cijelog regiji, Europi i svijetu.

Ideja o nastanku filma potekla je od autora Jasenka Pašića, dok je režiju ovog dokumentarnog ostvarenja potpisao Tarik Hodžić. U dokumentarcu se pojavljuju Bruce Dickinson, Alen Ajanović, Esad Bratović, Mirza Ćorić, Samir Čulić, Chris Dale, Alessandro Alex Elena, Erol Gagula… Nedavno je objavljena i autobiografija Brucea Dickinsona, glavne zvijezde ovog dokumentarnog filma. Knjiga o životu i karijeri pjevača Iron Maidena u izdanju Rockmarka savršena je priprema za gledanje ovog fantastičnog filma.



Izvještaji



Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin


Mondo Generator feat. Acid Row i Omega sun


Zagreb glazbom obilježio Dan Europe


JazzHR u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Them Moose Rush, Zepaxia, Rens Argoa


Tihomir Pop Asanović veličanstveno obilježio 60 godina karijere


Opasna doza dopamina u Tvornici kulture – Baks


Matija Cvek održao koncert u Zadru


Lekcije Kojota na otvorenju 20. Culture Shock Festivala