Nagradne igre
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

scream for meOvog lipnja u hrvatska kina dolazi film o koncertu koji je mnogima promijenio život i vratio izgubljenu nadu. Radi se o dokumentarcu, o istinitoj priči o najnevjerojatnijem koncertu svih vremena, koji će od 14. lipnja publika imati priliku gledati na velikom platnu. Bosanskohercegovački dokumentarni film Primetime productiona „Scream For Me Sarajevo“ jedan je od najvrjednijih filmova o sarajevskoj opsadi koji priča priču o koncertu za koji nitko vjerovao da će se održati.

Film prati događaje dolaska frontmena kultnog metal benda Iron Maiden, Brucea Dickinsona i njegovog benda u tada opkoljeno Sarajevo 1994. godine, kada je i održan koncert u Bosanskom kulturnom centru (BKC).

Film predstavlja jedinstveni testament života u opkoljenom Sarajevu za vrijeme rata. Opsada Sarajeva bila je jedna od najvećih ljudskih katastrofa 20. stoljeća i najduža opsada grada u suvremenoj povijesti poslijeratne Europe. Stanovnici grada su preživljavali metke snajpera, svakodnevno  granatiranje… i to bez struje, vode, grijanja.. Velika većina je bijeg od svakodnevice pronalazila u glazbi. I upravo im je glazba vratila nadu kada je jedan čovjek, jedna rock zvijezda riskirala vlastiti život kako bi održala koncert u koji su svi sumnjali. Bruce Dickinson jedne prosinačke večeri stao je ispred publike koja nije mogla vjerovati svojim očima i ušima,  i tih nekoliko sati rata nije bilo. Te večeri Bruce Dickinson držao je mikrofon i vrištao "Scream For Me Sarajevo". Vrisak koji će svi zauvijek pamtiti.

Na Sarajevo Film Festivalu „Scream For Me Sarajevo“ osvojio je najveću ocjenu publike svih vremena a od tada je prikazan na 20 festivala širom svijeta i osvojio 10 različitih nagrada a sada se u njegovu povijesnu i umjetničku vrijednost mogu uvjeriti gledatelji u cijelog regiji, Europi i svijetu.

Ideja o nastanku filma potekla je od autora Jasenka Pašića, dok je režiju ovog dokumentarnog ostvarenja potpisao Tarik Hodžić. U dokumentarcu se pojavljuju Bruce Dickinson, Alen Ajanović, Esad Bratović, Mirza Ćorić, Samir Čulić, Chris Dale, Alessandro Alex Elena, Erol Gagula… Nedavno je objavljena i autobiografija Brucea Dickinsona, glavne zvijezde ovog dokumentarnog filma. Knjiga o životu i karijeri pjevača Iron Maidena u izdanju Rockmarka savršena je priprema za gledanje ovog fantastičnog filma.

SoundGuardian vam poklanja 5x2 ulaznice za Cineplexx City Center one East Zg ili Cineplexx Split. Požurite i pošaljite nam e-mail s osobnim podacima (ime i prezime, adresa) na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a u predmetu naznačite "Scream for me Zagreb" - ako želite na zagrebačku projekciju ili "Scream for me Split", ako želite na splitsku projekciju. Ulaznice će biti moguće iskoristiti od 14.-20.6.2018. Dobitnike objavljujemo sutra pa se javite čim prije! Sretno!



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima