Izvještaji

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Iako sam dan ranije bila na koncertu, Marginalce ovaj put u Zagrebu nisam htjela propustiti, znala sam da me čeka poganje, leteće pive, žestoki punk party i to je ono što sam trebala, iako danas umirem.

Negdje oko pola devet smo došli do VIB-a, dvorište je bilo puno ekipe, među njima i bend koji je laganini chillao. Atmosfera opuštena, no budne oči fanova su pratile svaki pokret benda da ne zakasne na početak. Zabavan prizor u svakom slučaju. Kolegica i ja smo se pokupile unutra jer smo saznale da će biti kaos i da moramo zauzet neka mjesta, što se ispostavilo točnim. Naime, koncert je najavljen za 21h na portalima, no saznali smo amo da će početi u 21:30h i tako je bilo. VIB prepun fanova, ono što je super što je bilo hrpu mladih, no bilo je tu i ekipe koja je odrasla uz ova prva tri albuma, a i starijih. Jedino što me začudilo da baš niti jedan punker/punkerica nisu imali irokeze - iako je i za taj dio bilo najavljeno da će dobiti free upad. Ako su bili, ja ih nisam vidjela.

sm

U jednom trentku je iz zvučnika počela svirati pjesma "Mi mamos mnogos problemos" od Dua Pegla i tada su na stage počeli izlati Marginalci. Dovoljno je bilo da na stage izađe samo jedan član benda i počele su ovacije. Pomisao ovo će biti zabavno i pogled prema kolegici s pitanjem, kaj misliš kad će nam prva piva doletit na opremu. Samo smo se nasmijale i u tih par sekundi je došao bend na stage i krenula je "Dobro veče" i kreće krš i lom, na pozitivan punkerski način. Dolazi i Krmpa sa svojom maskom na glavi i počinje ludilo. Slijedi "Princeza", nema se tu što za reći osim da doslovno svakom pjesmom je ekipa bila sve luđa (pozitivno), nabrijanija, bend se smijao i zabavljao što je dodatno dizalo atmosferu.

Iako je sa svakom pjesmom temperatura u Vintageu rasla za 1-2 stupnja, nije bilo odustanja od poganja i pjevanja, letjele su i majice, a tek smo na početku koncerta. Što dalje... ne nije bila ta pjesma, nakon princeze uslijedio  je "Heroin" pa "Pjevajte nešto ljubavno" i gotovo, ja ostala bez glasa, al' se ne dam i idemo dalje. Savršeni Marginalci, pa kako to nećeš pjevat, skakat u divljat, a i ja isto, pa sviraju prva tri, najbolja, najžešća. Ne  mogu izdvajat pjesme jer za mene su ta ti album top, i moram priznati da se Krmpa savršeno uklopio i da je idealan frontmen.

IMG 7026

Pjesme su se nizale - proučite niže setlistu da ne pišem o svakoj jer će tekst biti poduži. Dva sata punka, publika većinom bez majice, penje se na stage, pjeva s bendom, baca se nazad u publiku, znoj svuda. Punkerija kakva treba biti! Ono što je odlično bilo je da se i bend zabavljao kao i publika, bili su znojni kao i publika, čak mi se učinilo da je Zokiju gitara orošena. Znoj je kapao s njih, ali oni nisu stajali dva sata! Na "Marihuana" je Krpma izašao van sa meksičkim šeširom na glavi i ogromnim jointom i tako se prešetavao po stageu i pjevao, ekipa je pružala ruke da dodire taj joint kao da je svetinja, da i to je u pozitivnom smislu. Sve što se jučer desilo je čista pozitiva, jedino, ajmo reći, što je možda malo smetalo je paklena vrućina gdje su nam se doslovno objektivi orosili, svi smo bili mokri do kože i bez zraka, no i dalje to nije bilo takav problem da se nije nastavilo s pjevanjem i poganjem.

IMG 7217

"Utjehu Kose" je otpjevao Suba, a Krmpa je svirao bubnjeve, dodatni hype. Doslovno svaka pjesma je bila još jedan hype gore  i tako do kraja koncerta. Moram spomenuti da se čak na pjesmi "Fur Immer Punk" na stage popeo Aleksandar Dragaš, unatoč zdravstvenim problemima, stoga respect i za to. Koncert su završili sa stvari "In d Đungl" koju se nedavno objavili na svojim društvenim mrežama. Sve u svemu vrhunski koncert, i kapa dole publici što je izdržala taj tempo od početka do kraja, a bendu posebno jer osim što su odradili vrhunski posao, mislim da je njima bilo kaos vruće i da smo stavili kante pokraj njih vjerujem da bi ih za čas sa znojem napunili. Kad je koncert završio, iz zvučnika su krenuli Kud Idijoti "Kad sunce opet zađe", a ekipa je istrčala van po zraka, pod je bio mokra, ne od pive, od znoja. Savršeni Marginalci su rasprodali Vintage Industrial Bar, odradili koncert vrhunski, puna dva sata žestoke svirke uz pakleno visoku temperaturu. Kapa dole! Sve u svemu, veselim se njihovom sljedećem koncertu jer jednom Savršeni - uvijek Savršeni.

Za kraj samo - Sviraj punk! 

Setlista: 

Dobro Veče
Princeza ispod Neona
Heroin
Savršeni Magrinalci
Pjevajte nešto ljubavno
Buntovnik
Čelilčne zavjese
RazmiŠljam
A što dalje? 
Šank
Marija!
Rigoletto
Izlazak u grad..
Tamburashi
Nema više
Ne volim te
Studentska
Narcisoidno psi
Zakaj se tak oblači
Fur immer punk
U ritmu moje dlakave guze
Črnčenje
Disneyland
MTV
Trening za umiranje
Sarma
Odjava Programa
Teško je ful bit kul
Debeli
101
Utjeha Kose
Bila je
Madarakersi
Od buđenja do
Usamljen u gomili
Top Cancy
In d Džangl


Izvještaji



Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split