Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

SMS Deutsch Kollektiv je okvir umjetničkog djelovanja koji je osmislio Straight Music Selector Deutsch, osnivač izdavačke kuće Dan,Mrak i glazbeni urednik na Yammat FM-u, autor magazina pop kulture Drive i glazbenog serijala Eine Kleine Nachtmusik.

Prvo izdanje u digitalnom obliku objavljeno je 20.04.povodom Record Store Day, dok će 12“ vinil u limitiranoj nakladi od 200 primjeraka stići u distribuciju do konca godine, sadrži obradu pjesme This City Never Sleeps, autora Annie Lennox i Dave A.Stewart. Na B strani singla nalazi se Nik Orosi edit iste pjesme. Za vinil su predbilježbe u tijeku i mogu se naručiti po cijeni od 20 EUR na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Umjetnički smjer potpisuje SMS Deutsch, bubnjeve svira Srđan Gulić Gul, legendarni član Haustora, Dee Dee Melow i Discipline Kičme, glavni vokal je Jadranka Ivaniš Yaya, bas i sintesajzer svira Marko Levanić, a gitaru i sintesajzer Ivan Božanić, obojica članovi PipsChips&Videoclips.

Album je snimao Ivan Božanić, produkciju potpisuju Božanić, Levanić i SMS Deutsch, mastering Pavle Miholjević. Dizajn omota je osmislio Mladen Runkas, dok je autor fotografije Sanjin Kaštelan.

SMS Deutsch kao svoju prvu inspiraciju za ovaj projekt vidi u This Mortal Coilu, kolektivu otvorene strukture okupljenog oko labela 4AD u vremenu 1983-1991. Dodatne asocijacije ovakve muzičkog stvaranja vidi kod bendova kao što su Gorillaz i The Council Collective ali i kompilacija Late Night Tales i Back To Mine. SMS Deutsch je autor šest albuma u formi cd-a, koji je objavio kao samoizdate; Disco Not Disco (2008), You Wanted A Hit, But Maybe We Don’t Do Hits (2011), Ludwig Kaoss (2012), Soulman Takes Polaroids (2013), This Corrosion (2013), Rote Autos (2015).

Dan,Mrak je nezavisni diskograf, osnovan 1999.godine i do sada je objavio više albuma i singlova PipsChips&Videoclips, između ostalih antologijske Bog, Drveće i Rijeke, 2x2 Live @ZPC i Walt, album Svadbasa Jug, te singl Mekani hitovi za mekani grad i knjigu Mancea – Tajna Starog Hrasta. U pripremi je i Manceov vinil box set.



Izvještaji



Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin


Mondo Generator feat. Acid Row i Omega sun


Zagreb glazbom obilježio Dan Europe


JazzHR u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Them Moose Rush, Zepaxia, Rens Argoa


Tihomir Pop Asanović veličanstveno obilježio 60 godina karijere


Opasna doza dopamina u Tvornici kulture – Baks


Matija Cvek održao koncert u Zadru


Lekcije Kojota na otvorenju 20. Culture Shock Festivala