Izvještaji

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Jučer, 11.4. 2024. u Tvornici kulture u Zagrebu održan je fenomenalan nastup The Croatian Pink Floyd Show. Doslovno, koncert za pamćenje i kapa dole bendu i čitavoj organizaciji. Evo i razloga ovakvog uvoda u izvještaj.

Projekt koji je dizajniran 2016. godine od grupe muzičkih entuzijasta iz Karlovca sa željom da fanovima Pink Floyda omoguće putovanje kroz vrijeme i visokokvalitetni performans kao na live koncertima samog Pink Floyda.

I to je upravo ono što su jučer u Tvornici i ostvarili. Očekivali smo dobar koncert, ali ovo je nadmašilo sva očekivanja. Fenomenalan nastup vrhunskih glazbenika, vizualnih efekata, rasvjete i zvuka već u prvim minutama dali su nam jasno do znanja da će to biti večer za pamćenje. Rijetko kad neki od tribute bandova ima tako identičan zvuk i nastup kao originalni bend. Iako neki postavljaju pitanje zašto uopće tribute bendovi, smatram da The Croatian Pink Floyd Show apsolutno treba biti prisutan na sceni baš u ovakvoj izvedbi.

tcpfs

Koncert je bio najavljen za 21h, već u 21:05 na video wallu počelo je odbrojavanje sata uz intro, napetih pet minuta i naelektrizirano iščekivanje pune Tvornice. Publika mješovitih godina od mladih pa do malo vremešnijih ali ipak najviše nas u najboljim godinama, među kojima je bilo i poznatih hrvatskih muzičara sa oduševljenjem i rukama u zraku dočekala je prve taktove.

I od tada je uslijedilo dva i pol sata čiste uživancije i prepuštanja poznatim hitovima.

Fenomenalna interakcija sa publikom od prve pjesme “ In the flesh“, pa odmah zatim „Another brick in the wall“ sa jakom porukom na video wallu:

„RESIST ANYTHING THAT STANDS BETWEEN YOU AND STAYING HUMAN“.

Redali su se hitovi „High hopes“, „Hey you“, zatim 12minutna „Shine on you crazy diamond“ u kojoj nas je svojom vokalnom izvedbom počastio Dino Jelusić koji je dodatno "zasladio" ovaj vrhunski glazbeni show i podigao atmosferu.

Interakcija publike i banda bila je na vrhuncu i samo dalje nastavila rasti uz „Money“, „Mother“, „Wish you were here“.

Teško je riječima opisati jučerašnju atmosferu i osjećaj koji je ovaj koncert kod mene izazvao. Od toga da sam očekivala dobru svirku i da ću uživati u nekoliko hitova koje znam, do toga da me muzika i nastup potpuno preuzeo i oduševio, kao i taj jedan osjećaj topline i povezanosti koji je vladao u publici.

Otišla sam doma prepuna dojmova, najbolje bih to opisala kao koncert za dušu.

Bend i publika zajedno stvorili su zaista jednu vrhunsku atmosferu kakva i treba biti na koncertu ovakvog kalibra, kad se spoje fenomenalni muzičari i oduševljena publika željna ovakvih vrhunskih nastupa.

P1010267

Naslućivali su se zadnji taktovi, pjesma još nije završila kada je započelo skandiranje „hoćemo još“, te nas je band još jednom počastio sa „Wish you were here“ pri kojoj je i cijela Tvornica pjevala zajedno s njima. Idealan završetak koncerta, u kojem su, vjerujem, svi uživali od prvog do zadnjeg takta.

The Croatian Pink Floyd show je sve ono što pravi tribute band treba biti, vrhunski spoj zvuka, nastupa i energije kakvu ima i originalni band. Ono što je važno za dodati da bend sam radi svoj light, vizuale, imaju svog tonca, a kako su nam i rekli u intervju: "Jedan komentar nakon našeg koncerta mi se urezao u pamćenje, čovjek je napisao "Zatvorim oči i kao da slušam Floyde uživo". To nam je velika čast i zadovoljstvo."

A upravo tu hrabrost i sposobnost biti tribute band jednom od najvećih bandova svih vremena ima ovih devet pomno odabranih muzičkih entuzijasta:

Damir Biondić, glavni vokal i gitara
Ivan Leto Radočaj, gitara i lap steel guitar
Danijel Vuković, gitara
Luka Šafar, bass i back vokal
Mario Klarić, bubnjevi
Ante Polović, klavijature
Anita Gossain, saksafon
Ivana Kurs Podvorec, vokal i back vokal
Sandra Golubić, vokal i back vokal

te:
Johnny Grudić, producent i muzički direktor
Dino Petrina, dizajner rasvjete.

PLAYLISTA:

1. IN THE FLESH
2. ANOTHER BRICK IN THE WALL
3. ONE OF THESE DAY
4. HIGH HOPES
5. HEY YOU
6. LEARNING TO FLY
7. SHINE ON YOU CRAZY DIAMOND
8. BREATHE
9. TIME
10. THE GREAT GIG IN THE SKY
11. MONEY
12. BRAIN DAMAGE + ECLIPSE
13. MOTHER
14. PIGS + WISH YOU WERE HERE
15. COMFORTABLY NUMB
16. RUN LIKE HELL



Izvještaji



Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split