A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Kolovoz 2011
Format Albumi
Vrsta Soul / Contemporary R&B / Jazz-Pop
Dodano Četvrtak, 26 Prosinac 2019
Žanr R&B
Length 52:30
Broj diskova 1
Edition date Kolovoz 2011
Država Europa
Etiketa Yolabelle International
Catalog Number YL211117
Edition details objavljeno: 2.8.2019.; producent: Keb' Mo'
Tags Keb' Mo' Yolabelle International

Review

Znam da nema baš previše ljudi koji bi onako iz prve znali tko se krije iza imena Kevin Moore, ali ako kažete Keb’ Mo’ stvari se drastično mijenjaju. Keb’ Mo’ je blues glazbenik svjetskog glasa, koji je u kolovozu ove godine, ili ako baš želite točno 02. kolovoza 2011., preko diskografske kuće Yolabelle Int'l odnosno Rykodisc izdao svoj novi studijski album po redu pod nazivom The Reflection.

Prvo i osnovno, ovaj osvrt objavljujem upravo danas, 3.listopada 2011. godine i to činim namjerno jer je upravo danas rođendan ovom poznatom blues glazbeniku. Upravo danas Keb' Mo' puni svojih 60 ljeta i stoga nije čudno što nam je prije dva mjeseca isporučio ovakav, da ga tako nazovem, obiteljski album. U njegovom stvaranju i snimanju učestvovala je brojna familija i rodbina ovog glazbenika, koji je u izuzetno opuštenoj atmosferi uspio snimiti još jedan doista sjajan album. No, o tome će svakako još biti riječi.

Kevin Moore rođen je 3. listopada 1951. godine u Los Angelesu, CA. Na svjetskoj blues sceni stekao je slavu i renome pod umjetničkim imenom Keb’ Mo’. Njegov glazbeni izričaj preferira tradicionalni blues izričaj, koji se prvenstveno temelji na bogatoj ostavštini legendarnog Robert Johnsona. Obzirom da je već od najranije mladosti Keb’ Mo’ bio izložen utjecajima gospela, soula, jazza i bluesa, ne čudi njegova glazbena orijentacija. Glazbeni izričaj Keb’ Mo’a upotpunjuje kako akustični blues tako i električni, slide blues u prihvatljivoj kombinaciji s elementima brojnih glazbenih stilova, u rasponu od r n' r , preko rocka pa sve do jazza. Iz biografskih podataka saznaje se da je Keb’ Mo’ intenzivno počeo nastupati tek u dvadesetprvoj godini života. Svoj nastupni album Keb' Mo' objavljuje 1994. i njime skreće veliku pozornost na svoj glazbeni izričaj.

Svojom glazbom Keb' Mo' i dalje nastavlja sa onim svojim poznatim 'slow – motionom', koji doslovno zrači iz svake kompozicije. Na taj način Keb' Mo' permanentno osvaja svojom ležernošću, toliko prisutnom emocionalnošću i osjećajem za mjeru. Na samom početku mjeseca kolovoza Keb' Mo' vraća se albumom The Reflection, koji se pojavio tek nakon punih pet godina studijske šutnje. Odnosno album The Reflection, je proizvod novo osnovane diskografske kuće Yolabelle International, koja radi i djeluje u suradnji sa Ryko i Warner Music.

Samo nastajanje albuma The Reflection proteže se kroz pune tri godine i odvijalo se na relaciji od L.A. do Nashvillea. Producentski posao preuzeo je sam Keb' Mo', a od 12 autorskih pjesama imamo dojmljive duete sa India.Arie i Vinceom Gillom uz doista sjajnu svirku poznatih glazbenika poput Davea Koza, Marcusa Millera, Mindia Abaira i Davida T. Walkera. No, kako sam već na početku istaknuo ovo je obiteljski album, na snimanju je učestvovala najbliža porodica, majka, djed, sestra, nećaci te bliži i daljnji rođaci. Pa, evo pregleda zaista impozantne ekipe koja je uzela učešće na snimanju ovog albuma i dala svoj obol da album ima ozračje izuzetno neopterećenog i opuštenog sounda.

Glazbenici:

Keb' Mo' – vokal, slide & električna gitara, dobro etc.
India.Arie – solo vokal
Vince Gill - solo vokal, mandolina
David T. Walker – električna gitara
Marcus Miller – bas
Victor L. Wooten – bas
Dave Koz – alt sax
Mindi Abar – sopran sax
Gordon Campbell – bubnjevi,udaraljke
Tracy Carter, Jeff Young , Tony Harrell, Jason White, Greg Manning, David Delhomme – električni piano, Hammond orgulje, synthesizer, piano, klavijature
Erik Walls – električna gitara
Reggie McBride, Vail Johnson, Kevin McCormick, Freddie Washington, Andrew Gouche – bas
Jeff Paris – synthesizers
Bruce Bouton, Manny Alvarez – lap steel gitara
John Robinson, Kevin Moore II – bubnjevi
Paulie Cerra – tenor sax
Paul Litteral – truba
Alex Brown- back vokali i vokalni aranžmani
Robbie Brooks, Lisa Linson – Moore, Vida Simon, Heather Lauren Donovan, Bobbette Hairston, Phillip Ingram – back vokali
Lauvella Cole – back vokal (majka)
Kevin So – električni & akustični bas, back vokali
Paulinho DaCosta – udaraljke
Mark Wyatt - solo vokal (rođak)
Rochelle Rawls – gospel vokal (sestra)
Roosevelt Victor Wyatt – solo vokal (djed)

Album The Reflection pruža nam Keb' Moa u različitim verzijama i stilovima od korijenskog soula, jazza i r&b. Znam, možda će se blues puritanci ljutiti jer je Keb' još više otišao u pomalo softy sound, ali njegov iskren, osjećajan i ekspresivan vokal, nadgradnja u gitarističkom rukopisu, izražena melodioznost, kao nikada do sada ne pokazuje da je Keb' Mo' glazbenik koji svojom karizmom i neporecivim iskustvom i dalje ima ogromnu količinu fanova, te da je njegovo mjesto na blues sceni i dalje čvrsto determinirano. Ovdje svakako treba spomenuti i istaknuti slijedeće skladbe The Whole Enchilada (feat.David T. Walker), Crush On You (feat. India.Arie), Inside Outside, My Baby's Tellin' Lies (feat. Vince Gill), We Don't Need It, Just Lookin' i Walk Through Fire (feat. Marcus Miller), kao svakako najizraženije na albumu, no i ostale teme zrače optimističnošću, prožete su porukama ljubavi i mira, a svojom prihvatljivom slušljivošću osvajaju široku populaciju glazbenih konzumenata.

Ako volite ugođaj glazbe koja u sebi sadrži brojne elemente različitih glazbenih stilova album The Reflection Kevina Moora aka Keb' Mo' pravi je izbor za Vas.

Keb' Mo' kao jedan od najboljih blues glazbenika tradicionalnog bluesa, sada se malo udaljio od istog, ali njegova sposobnost fuzioniranja starih vrijednosti s prednostima moderne produkcije i tehnologije, doista je fantastična. DOJMLJIVO!

Na službenoj web stranici ovog glazbenika piše: Keb is more expressive than ever. He has significantly raised the bar for himself.

Mladen Lončar - Mike

Hits 623
Suitcase « Suitcase Keb' Mo' Albumi Kronologija Moonlight, Mistletoe, & You » Moonlight, Mistletoe, & You

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split