Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

mackeIndie-pop, synthpop, funk, jazz. To su pojmovi kojima bi se najlakše mogao opisati zvuk belgijske grupe Bombataz koja nam po prvi put dolazi u Močvaru. Ovaj kvartet osnovan je u Brusselsu od strane četiri glazbenika školovana na jazz akademiji, a koji su shvatili da imaju zajedničku ljubav prema drugim glazbenim žanrovima. Ubrzo nakon osnivanja objavili su EP “¡Kapao!”, a uslijedio je album “Olympics Of Love” 2020. kojim su postavili temelje za daljnji rad.

Pomalo sanjivi glazbeni dijelovi, svojevrsni za indie-pop, kod Bombataza se prelijevaju u na trenutke neočekivane jazz/funk eskapade te razne druge glazbene horizonte. Ima tu gitarskih tehnika poput onih Roberta Frippa iz King Crimsona, psihodelije poput 13th Floor Elevatorsa ili Electric Prunes i koješto drugo. Sve zajedno zvuči avanturistički i bit će zanimljivo čuti kako to zvuči uživo.

Orvel je osnovan 2011. godine, a nakon prvih godina traženja, u 2013. objavljuju svoj prvi single za pjesmu “Vodi me”. Odmah se etabliraju kao jedan od zanimljivijih domaćih indie-rock/synthpop hrvatskih bendova. Prvi album, “Dani”, je objavljen 2015., a “Div” je objavljen 2019. godine. Svoj posljednji album, “Priče o putovanjima i stajanju na mjestu” objavili su 2022. godine. Glazbu koju Orvel svira, najbolje su opisali na Mixer.hr-u: “Orvel nije zalutali stranac na našoj glazbenoj sceni. Od objave svog prvijenca “Dani” 2015., Orvel svoju reputaciju gradi strpljivo i slojevito, preslagujući pritom elemente post rocka i synthpopa. U tom hommageu 80-tima donosi plesnu, radiofoničnu pjesmu koja će prštati energijom i grooveom te vas obgrliti senzualiziranim muškim vokalom, no u tome ne zalazi u nepotrebno dokazivanje već nas samo tjera na ples, ples, ples”.

Poćetak koncerta je u 21:00. Upad u pretprodaji: 7 €, a na dan događanja: 10 €



Izvještaji



Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin


Mondo Generator feat. Acid Row i Omega sun


Zagreb glazbom obilježio Dan Europe


JazzHR u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Them Moose Rush, Zepaxia, Rens Argoa


Tihomir Pop Asanović veličanstveno obilježio 60 godina karijere


Opasna doza dopamina u Tvornici kulture – Baks


Matija Cvek održao koncert u Zadru


Lekcije Kojota na otvorenju 20. Culture Shock Festivala