Najave koncerata

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Iako nisam zadrti fan Michaela Jacksona oduvijek sam bio upućen u njegov glazbeni rad i djelovanje. Njegova diskografija uvijek je nudila stvari koje su na ovaj ili ovaj način držale moju fokusiranost na ono što je Michael radio. HUMAN NATURE LIVE SHOW itekako je sinoć uzdrmao ne samo mene osobno, već i gotovo dupkom punu veliku dvoranu Vatroslava Lisinskog.

Show su priredili Miguel Concha i njegova ekipa: odlični back vokali (tri mlade dame i mladi gospodin), nevjerojatni plesači i sjajan bend, gdje jednostavno nema ništa loše i stoga, osim ubitačne ritam sekcije moram istaknuti vanserijskog gitaristu koji je tijekom cijelog nastupa, koliko god to zvučao čudno, pored Miguela držao koncert u svojim rukama. Doista impresivno!

Sjajna stage produkcija cijelu ovu impresivnu glazbenu predstavu držala je nevjerojatno snažnom i ono što je najbitnije uvjerljivom. I naravno, na kraju ili prije svega tu je i fenomenalni Miguel Concha, koji je doista briljantno utjelovio sve ono najbolje što je Michael Jackson predstavljao. Nije bez veze Miguel rekao da je Michael najveći glazbenik, umjetnik svih vremena. Iz poštovanja prema njemu i njegovom glazbenom idiomu, Miguel se doista svojski potrudio da sve ono što izvodi ima onaj prepoznatljivi štih Michaela Jacksona. Da, evo za tri mjeseca navršiti će se već 15 godina od kada je Michael umro. Svih tih godina zanimanje za njegovu glazbu i djelovanje nije splasnulo, već baš suprotno! Poznate su nam scene što je njegova glazba, ali i pojava izazivala kod ljudi, publike i obožavatelja. Jednako tako znamo da su njegovi fanovi bili vrlo skloni i njemu 100% posvećeni. Kako je nastala ova jedinstvena glazbena priča? Sve se odigralo prije više od deset godina. Naime, vrlo dirljivi susret Jonathana "Sugarfoot" Moffetta, legendarnog bubnjara u bendu Michaela Jacksona, koji je predložio Alessandru Sabbatiniju u Los Angelesu da posloži predstavu kojom bi stvorio nešto zaista posebno i tako je rođen ovaj projekt. "Human Nature“, show koji nudi ikonične nastupe Michaela Jacksona koje je spremao za svoju posljednju veliku predstavu "This Is It“ i nadolazeću svjetsku turneju.

20240229 DSC 4897

Shodno tome: "The Greatest Michael Jackson Tribute Show In The World: Human Nature Live Show" je doista nevjerojatno zvučno i vizualno iskustvo, koje predstavlja svu umjetnost i viziju Michaela Jacksona. I ono što je najbolje, zaista vrlo upečatljivo i impresivno dočarava iluziju da je Michael ponovno na sceni.

Od samog početka pa sve do kraja sa pauzom od cca 10-tak minuta Miguel i ekipa snažno su nam prezentirali kompletni glazbeni opus s naglaskom na najupečatljivije skladbe koje je Michael izvodio, uključujući i njegove najkultnije pjesme u onoj formi i interpretaciji kako ih je pripremao za svoj posljednji veliki show "This Is It". Izuzetan spoj glazbe, video produkcije, scenske dinamike uz primjerenu kostimografiju na sceni doista djeluje moćno i impozantno. Ulazak svih izvođača u publiku, uključivanje publike, djece u scenografiju pojedine pjesme dodatno su poticale publiku na burne reakcije.

20240229 DSC 5114

Po mom skromnom sudu Miguel je vokalno zvučao još snažnije i uvjerljivije u laganicama i tu bih posebno istaknuo možda i vrhunac ovog glazbeno-scenskog spektakla u impresivnim izvedbama "Earth Song" i "Heal The World".

Naravno, teško je zanemariti najveće uspješnice koje su uz izvrsnu koreografiju izgledale, ali i zvučale poput originala. Važno je naglasiti da ovaj projekt ne bi bio toliko uspješan da ipak Miguel i društvo u sve nisu unijeli i nešto osobnosti pa tako da ta priča jednostavno pokriva sve što treba stoga na ovaj show i dolaze cijele obitelji.

E sad, možemo mi pričati ovo ili ono, ali Michael Jackson je učinio da cijela glazbena scena poprimi neke druge i drugačije konotacije, pomirio je nepomirljivo, donio je apsolutni perfekcionizam i profesionalizam koji se tek mogao naslutiti tamo negdje u tragovima.

Sinoć je pred nama bio zaista nevjerojatan spektakl koji je rođen iz iskrenog prijateljstva i zajedničke strasti prema umjetniku koji se upisao u glazbenu povijest i koji je nadahnuo obožavatelje svih generacija diljem svijeta. One & only... MICHAEL JACKSON.

Više potražite na:
www.mickeljackson.com
instagram.com/miguelconcha7
vm.tiktok.com/ZmeymGNSd
www.youtube.com/maccmjj
https://www.facebook.com/humannaturelive2020
https://www.facebook.com/impersonatormj

Okvirna setlista:

This Is It
Bad
Beat It
Chicago
Smooth Criminal
Dangerous
Black or White
Don’t Stop ‘Til You Get Enough
We Are The World
Human Nature
Thriller
I just Can't Stop Loving You
Billy Jean 
Man In The Mirror
Jam
The Girl Is Mine
The Way You Make Me Feel
Say Say Say
They Don't Care About Us
In The Closet
Wanna Be Startin' Somethin'
Earth Song
Heal The World

Yours,
Mladen Lončar - Mike



Izvještaji



Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin


Mondo Generator feat. Acid Row i Omega sun


Zagreb glazbom obilježio Dan Europe


JazzHR u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Them Moose Rush, Zepaxia, Rens Argoa


Tihomir Pop Asanović veličanstveno obilježio 60 godina karijere


Opasna doza dopamina u Tvornici kulture – Baks


Matija Cvek održao koncert u Zadru


Lekcije Kojota na otvorenju 20. Culture Shock Festivala