Blues Corner
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

{mosthumbviewer: images/SGrecenzije/2008/11/18/mitch%20kashmar%20live%20at%20labatt.jpg, images/SGrecenzije/2008/11/18/mitch%20kashmar%20live%20at%20labattm.jpg, Mitch Kashmar - Live At Labatt, Left} EKSKLUZIVNO!!! Na ovom web portalu u Blues Corneru imate jedinstvenu prigodu da se premijerno, osobito ovdje kod nas, daleko prije mnogih renomiranih bluz siteova upoznate sa najnovijim live albumom Mitch Kashmara Live At Labatt u izdanju i distribuciji izuzetne diskografske kuće Delta Groove Music, a uz posredništvo jedinstvenog radio promotora Kristal "Blue" McManigala.

Upravo danas 18. studenog album Live At Labatt izlazi u široku komercijalnu uporabu. Osobno već puna dva tjedna uživam u odličnom live nastupu Mitch Kashmara na 9th Annual Edmonton"s Labatt Blues Festival. Na ton nastupu Mitchu su se pridružili gitarist John Marx (William Clarkov gitarista), Jimmy Calire na klavijaturama, a tu je i odlična ritam sekcija iz The Pontiaxa, Steve Nelson na basu i Tom Lackner na bubnjevima. Ovaj bend, predvođen izuzetnim Mitch Kashmarom odsvirao je zaista vrhunski koncert, koji je ostao zapamćen kao jedan od boljih nastupa.

Poznavajući talentiranost, iskustvo i kvalitetu ovog glazbenika (već sam ga dva puta predstavio i to sa njegova dva albuma Nickels & Dimes i Wake Up & Worry) Mitch Kashmar zasigurno je jedan od najvažnijih blues glazbenika tzv. "mlađe generacije" West Coast blues scene danas. Budite uvjereni da Mitch nije nikakvi anonimus, čak dapače... bluzeri poput Jr. Watsona i Arthur Adamsa kao i Abu "Freddy Robinson""Taliba, sigurno se ne bi upuštali u nešto što nije provjerene kvalitete. Mitch dijelio je scenu sa najvećim imenima bluza od Big Joe Turnera, Eddie "Cleanhead" Vinsona, Lowell Fulsona, Jimmy Witherspoona, preko John Lee Hookera i Pee Wee Craytona do Johnny Adamsa.

Mnogi poznati i slavni bluzeri imaju samo riječi pohvale za blues izričaj Mitch Kashmara i to od nažalost pokojnog S.R. Vaughana preko Charlie Musselwhitea do legendarnog John Hammonda. Stoga, nije nikakvo čudo što upravo i sam Mitch bez ikakvih predrasuda "fura" ovaj svoj film i budite uvjereni da to čini vraški dobro.

West Coast Blues u prezentaciji Mitch Kashmara dobiva jednu apsolutno novu dimenziju.
Album "Live At Labatt" Mitch Kashmara donosi jedan novi "štih" kako u prezentacijskom tako i u percepcijskom smislu blues izričaja.

Prosto je nevjerojatno kako ovaj glazbenik lagano povezuje i smiruje tradicionalistička suzvučja sa modernim blues zvukom. Preslušavajući album jednostavno iz pjesme u pjesmu osjeća se taj narastajući blues feeling.

{mosthumbviewer: images/SGrecenzije/2008/11/18/mitch%20kashmar.jpg, images/SGrecenzije/2008/11/18/mitch%20kashmarm.jpg, Mitch Kashmar, Center}
(Klikni na fotografiju za uvećani prikaz)

Delta Groove Productions sa ovim albumom uz svoje provjerene adute osvaja gotovo na mah West Coast blues scenu i tako stječe ogromnu popularnost na ovoj danas pomalo učmaloj blues sceni. Činjenica je, da je zaista najgora stvar koja se može dogoditi, kada netko uživa u stečenoj poziciji bez truda da se učine bilo kakvi pomaci na bolje. Delta Groove Productions sa svojim favoritima upravo to čini–unosi dodatni nemir i nesigurnost upravo na današnjoj pomalo uspavanoj blues sceni.

Delta Groove Productions daje nesebičnu potporu glazbenicima koji to zaslužuju, bez obzira što u Europi još nisu dovoljno afirmirani. A ti i takvi glazbenici, poklonike bluza ostavljaju bez teksta upravo svojim prezentacijskim sposobnostima. Delta Groove Productions je diskografska kuća, koja zaista nesebično podržava cijelu plejadu blues glazbenika, koji svojim bluzom bitno "ruše" davno uvriježene standarde i norme. Web portal SoundGuradian.com kao i radio emisija ROCK – OKO vjerojatno spadaju u malobrojne, koji u ovom dijelu europskog kontinenta podržavaju West Coast blues glazbenike i taj osebujni i jedinstveni blues stil.

PREPORUKA:
Mitch Kashmar albumom Live At Labatt samo dokazuje, kako blues ne mora biti unaprijed određen, te da on može biti jedinstven, nepredvidljiv i apsolutno privlačan i efektan. Naravno, da apsolutno preporučam poslušati i ako ikako možete, nabavite ovaj album – nećete požaliti. Volim uvijek citirati Scott Dirksa, koji za Mitchov blues zna kazati, citiram : "So sit back,turn it up, and make the "discovery" for yourself – Mitch Kashmar is the real deal." završen citat.
Bolje preporuke nema, PROVJERITE!!!

Više o svemu možete saznati na:
Deltagrooveproductions.com

Popis pjesama:

01. I Got No Reason
02. Dirty Deal
03. Whiskey Drinkin" Woman
04. Evil Man Blues ( Aka Evil Gal Blues)
05. Song For My Father
06. Sugar Sweet
07. You"re The One
08. Lollipop Mama
09. Wake Up & Wory
10. Castle Rock

(Delta Groove Music)

Ostale fotografije:

{mosthumbviewer: images/SGrecenzije/2008/11/18/mitch%20kashmar1.jpg, images/SGrecenzije/2008/11/18/mitch%20kashmar1m.jpg, Mitch Kashmar, Justified} {mosthumbviewer: images/SGrecenzije/2008/11/18/mitch%20kashmar2.jpg, images/SGrecenzije/2008/11/18/mitch%20kashmar2m.jpg, Mitch Kashmar, Justified} {mosthumbviewer: images/SGrecenzije/2008/11/18/mitch%20kashmar3.jpg, images/SGrecenzije/2008/11/18/mitch%20kashmar3m.jpg, Mitch Kashmar, Justified} {mosthumbviewer: images/SGrecenzije/2008/11/18/mitch%20kashmar4.jpg, images/SGrecenzije/2008/11/18/mitch%20kashmar4m.jpg, Mitch Kashmar, Justified}

(Klikni na pojedinu fotografiju za uvećani prikaz)



Izvještaji



Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin


Mondo Generator feat. Acid Row i Omega sun


Zagreb glazbom obilježio Dan Europe


JazzHR u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Them Moose Rush, Zepaxia, Rens Argoa


Tihomir Pop Asanović veličanstveno obilježio 60 godina karijere


Opasna doza dopamina u Tvornici kulture – Baks


Matija Cvek održao koncert u Zadru


Lekcije Kojota na otvorenju 20. Culture Shock Festivala