Blues Corner
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

{mosthumbviewer: images/SGrecenzije/2008/11/01/paul%20reddick%20sugar%20bird.jpg, images/SGrecenzije/2008/11/01/paul%20reddick%20sugar%20birdm.jpg, Paul Reddick - SugarBird, Left} Konačno, u mojim rukama se našao odlični album SugarBird izvrsnog bluzera, svirača usne harmonike Paula Reddicka. Ovaj izvrsni album izdala je poznata blues diskografska kuća Northern Blues Music, 30. rujna ove godine.

Bluzer Paul Reddick 2002. godine, bio je nominiran u kategoriji Best New Artist Debut za za prestižnu blues nagradu W.C. Handy Award (danas je to BMA Blues Music Award op.a.) i to nakon što je 21. kolovoza 2001. godine objavio svoj nastupni album Rattlebag za istu diskografsku kuću, Northern Blues music. Tada je to zaista bio potez godine.

Paul Reddick danas slovi za izuzetnog glazbenika koji svoje ishodište crpi u Delti Mississippija. On je bluzer, koji na poseban i osobit način spaja svoje tradicionalističke glazbene poglede sa modernim producentskim rješenjima koji izlaze iz radionice gitariste i njegovog dobrog prijatelja i partnera Colin Lindena. Kako zajedno, tako i solo, Paul je opet polučio osobit i jedinstven glazbeni uradak u vidu albuma SugarBird, koji svojom vrijednošću, kvalitetom i zaista zanimljivim produkcijskim rješenjima naprosto mora zadiviti onog tko ga sluša.

Paul Reddick ima osebujan talent i jedinstvenu viziju, a to kao i njegov pogled na blues glazbu cijeni se kao bogata i raritetna glazbena forma.
Upravo stoga, Paul Reddick crpi svoje inspiracije sa nepresušnog izvora i ishodišta tradicionalnog bluza sa DELTE MISSISSIPPIJA. Ovaj zaista osobit pristup glazbenika Paul Reddicka rezultirao je ovakvim izuzetnim i odličnim albumom kao što je SugarBird.

{mosthumbviewer: images/SGrecenzije/2008/11/01/paul%20reddick.jpg, images/SGrecenzije/2008/11/01/paul%20reddickm.jpg, Paul Reddick, Center}
(Klikni na fotografiju za uvećani prikaz)


Paul Reddickov odnos spram tradicionalnog bluesa dolazi do izražaja u svim skladbama na albumu. Taj odnos je visoko potenciran i permanentno lebdi iznad apsolutno svake glazbene teme.

Paul Reddickov stil sviranja usnjaka je unikatan i podsjeća na najbolje dane Little Waltera. No, svakako Paul Reddick ima u potpunosti izgrađen svoj jednistveni i osobiti stil prezentacije bluza. Njegov usnjak ostaviti će Vas bez teksta svojom čistoćom određenosti spram tradicionalnog pristupa bluzu, kao glazbenoj formi. No, jednako tako u svim skladbama osjeća se modrenistička prljavština, produkcijskih rješenja.

Paul Reddick i prateći bend postigli su pravo malo čudo ovim osobitim albumom SugarBird, svi zajedno spojili su na najbolji mogući način bogatstvo delte bluza sa‚ feelingom 21. stoljeća. Što je rezultiralo ovakvim odličnim albumom Sugarbird.

PREPORUKA:
Ako ikako možete pokušajte nabaviti album SugarBird sigurno nećete požaliti. Vrlo brzo shvatiti ćete kakvo blago i vrijednost imate u svojoj fonoteci.

Više o svemu možete saznati na:
Northernblues.com
Paulreddick.com

Popis pjesama:

01. Morning Bell
02. I Will Vanish
03. Devilment
04. Blue Wings
05. John Lennon in New Orleans
06. It"s Later Than You Think
07. Breathless Girls
08. Wishing Song
09. Every Temptation
10. Climbing Up the Hill
11. If by This
12. Block of Wood

(Northern Blues Music)



Izvještaji



Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin


Mondo Generator feat. Acid Row i Omega sun


Zagreb glazbom obilježio Dan Europe


JazzHR u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Them Moose Rush, Zepaxia, Rens Argoa


Tihomir Pop Asanović veličanstveno obilježio 60 godina karijere


Opasna doza dopamina u Tvornici kulture – Baks


Matija Cvek održao koncert u Zadru


Lekcije Kojota na otvorenju 20. Culture Shock Festivala