Blues Corner
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
{mosthumbviewer: images/SGrecenzije/2008/10/20/john%20alex%20mason%20town%20country.jpg, images/SGrecenzije/2008/10/20/john%20alex%20mason%20town%20countrym.jpg, John - Alex Mason - Town and Country, Left} Blind Racccoon promotivna kuća još jednom me iznenadila svojim probojnim promotivnim akcijama glede novih imena. Naime, John - Alex Mason je mladi bluzer koji je svojom glazbom odnosno bluzom dokazao da je duboko zašao u tradicionalizam i bluz Delte Mississiippija.

John-Alex Masononov album Town and Country snimljen je za nepoznatu izdavačku kuću Naked Jaybird Music. Do sada, nisam sreo niti slušao album koji toliko zvuči staro i podsjeća na najbolje albume ili bolje kazati snimke legenadrnih klasičnih bluzera poput: Charlie Pattona, Robert Johnsona, Skip Jamesa i Elmore Jamesa.

Ovaj mladić iz Colorada svijetu nesebično daje tradicionalni, akustični bluz koji se već dugi niz godina nije čuo. Njegova obojenost prošlošću i zlatnom prašinom samo mu podiže rejting do za mene, osobno neslućenih visina.

John-Alex Mason iznenadio je apsolutno sve, mladić ima glas kao da ima 70. godina, njegova svirka kako akustične, tako i električne i slide gitare podsjeća na najbolje trenutke već spomenutih bluz legendi. No ovaj, bluzer ima samo 33 godine (rođen je 30. studenog 1975. godine) i iza sebe ima već pet službenih albuma i to: Mason & Hundt (2002.), Time Will Come (2004.), Live Fire (2005.), Walking Tracks (2005.) i ovaj posljednji Town And Country (2008.), koji je i svakako najjači u dosadašnjoj kolekciji. Svojom strukturom, snagom i izražajnošću prati sve ono što nam na jedinstveni način isporučuje ovaj nadareni glazbenik.

Svojim iznenađujućim vokalom, svojom svirkom John Alex daje novi zamah ovom vrlo tvrdokornom pravcu bluza, tu novu i svježu krv mogu nam dati samo oni, koji stvaraju nešto što vrijedi i nešto što nas može doslovno uništiti svojom snagom i strastvenošću.

{mosthumbviewer: images/SGrecenzije/2008/10/20/john%20alex%20mason.jpg, images/SGrecenzije/2008/10/20/john%20alex%20masonm.jpg, John - Alex Mason, Center}
(Klikni na sliku za uvećani prikaz)

Baveći se bluzom koji potječe sa prve polovice prošlog stoljeća tamo iz 30-tih godina, John isporučuje nevjerojatno impresivan, snažan i strastven tradicionalni bluz, kojeg ruku na srce, nisam čuo već duže vrijeme. Njegov bluz doslovno leti zrakom i svojom jednostavnošću i snagom dopire do najdubljih osjetilnih pora slušatelja.

Ako govorimo o plavičastoj izmaglici onda je to ono što možemo i vidjeti, ali i osjetiti kada je u pitanju bluz John Alex Masona.

Kao i mnogi prije njega učio je od najboljih Johhny Wintera i James Cottona, a uz svoj neprekidni rad i napredovanje uspio je dostići razinu koju trenutno nitko nemože osporiti, osobito kada se radio o mlađim generacijama bluzera. Prosto je velika šteta što do sada nisam ni znao za ovog bluzera, no, zahvaljujući Blind Raccoonu i njegovoj glavnoj promotorici gđici. Betsie Brown, dobio sam ekskluzivnu mogućnost upoznati ovog strašnog bluzera.

Osobito mi je drago što eto imam mogućnost promovirati ovako nešto kvalitetno i dobro, ma... izvrsno. Zašto, pa eto i sve ostale relevantne recenzije eminentnih bluz kritičara i znalaca ovom mladom bluzeru i njegovom albumu Town and Country daju čistu peticu ko suza. Osobno, dajem mu 5 + i nadam se da će tek sada usljediti prave stvari. Jedva čekam!

PREPORUKA:
Kada se 15. siječnja ove godine našao u prodaji; album je naprosto razgrabljen i stalno se isčekuju nove pošiljke. Promotivna kuća Blind Raccoon zdušno radi na svekolikoj promociji kako bluzera John – Alex Masona, tako i njegovog izvrsnog albuma Town and Country. Pravi poznavaoci tradicionalnog, akustičnog bluza došli su na svoje i zato po tko zna koji puta slušam ovaj album i jednostavno ne mogu vjerovati da to čujem. No i sami se možete uvjeriti u to na:
Johnalexmason.com/radio
Johnalexmason.com
Nakedjaybirdmusic.com

Na kraju, evo što su neki izrekli o ovom albumu:
"Town and Country is a remarkable display of electric and acoustic guitar that would have been a seamless fit in the old Paramount catalog if you didn"t know better. In addition to his fretwork wizardry, Mason is a gifted composer and vocalist. Guitar fans will find a lot to love here." Graham Clarke, Blues Bytes

Popis pjesama:

01. Shake "Em on Down [Omb]
02. Steel Pony Blues
03. Bury My Boots
04. Terraplane Blues
05. Boll Weevil
06. Chef Menteur
07. Strange Things
08. Milk Cow Blues
09. Locomotive
10. What Are You Hungry For?
11. Rabbit Song
12. Jitterbug Swing
13. Cypress Grove
14. Shake Your Money Maker
15. Shake "Em on Down

(Blind Racccoon)



Izvještaji



Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin


Mondo Generator feat. Acid Row i Omega sun


Zagreb glazbom obilježio Dan Europe


JazzHR u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Them Moose Rush, Zepaxia, Rens Argoa


Tihomir Pop Asanović veličanstveno obilježio 60 godina karijere


Opasna doza dopamina u Tvornici kulture – Baks


Matija Cvek održao koncert u Zadru


Lekcije Kojota na otvorenju 20. Culture Shock Festivala