Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Od prve milisekunde albuma "Bending the Rules" jasno vam je da ćete dobiti sjajnu porciju r&b-a, boogiea, čvrstog rock n' bluesa. Album je prije samo 4 dana objavila izdavačka kuća NAKED, a iza svega stoje odlični Travellin' Blue Kings.

Njihov rasplesani glazbeni udar nikoga tko je u ovom filmu ne može ostaviti ravnodušnim. Priča se kroz ovih 12 stvari na albumu samo razvija, podebljava i postaje sve atraktivnija. Sjajne klavijature, odlični vokal, nadahnute puhačke dionice, čvrsta ritam sekcija i upečatiljiva gitara, daju vam ono što s vi mi koji volimo ovaj glazbeni stil uvijek tražimo: osjećaj, atmosferu, dobru izvedbu i što originalniju prezentacijsku formu. Jednako se bend nosi s brzim, ali i polaganim skladbama; balade u sebi nose i nude dramatičnost i imaju posebno izraženu lirsku notu.

Iz albuma u album ovaj bend si daje truda i stalno traži načina da svojom progresijom pokaže koliko su dobri. Evo tko čini Travellin' Blue Kings: JB Biesmans (vokal, sax, "usnjak", Jimmy Hontelé (gitara, back vokali) i koji nam dolazi iz banda "Howlin 'Bill"), Patrick Cuyvers (Hammond orgulje, klavir i back vokali), Winne Penninckx (bas) i Marc Gijbels (bubnjevi). Ova ekipa jako dobro zna što im je činiti i jako dobro znaju koliko su dobri i to znalački koriste. Uvijek sam posebnog raspoloženja kada imam prigode slušati nešto što je drugačije od drugih, što ima, kako da napišem, "onaj svoj zvuk, ozračje, a da je to blues". Danas je to vrlo teško dobiti od glazbenika, a koliko imam prigode slušati to se posebno odnosi na europske glazbenike koji su stalno pod utjecajem, pod pritiskom da moraju zvučati "crno", da moraju biti sa Delte Mississippija. Travellin' Blue Kings su doista daleko od svega toga i to mi se jako sviđa. Kroz Blues Corner glazbenog portala SoundGuardian.com i radijsku emisiju "Blues za vas" pokušavam što više i bolje prezentirati ovaj bend, kako bi ih publika na ovim našim prostorima percipirala i upamtila. I tako, evo, ovim svojim tekstovima i glazbenom promocijom pokušavam vas što više upoznati s bendom i dati vam razloga da im poklonite što više svog vremena i pažnje, mislim da to Travellin' Blue Kings zaslužuju.

NP063 Travellin Blue Kings 2022 HD Jürgen Achten

12 skladbi koje nam prezentiraju autorski rad a svojom strukturom i melodioznošću doslovno strše svojom jedinstvenošću. To će definitivno kod svakog ozbiljnijeg poklonika ovog glazbenog stila zasigurno privući određenu pažnju i to prvotno svojim izuzetno atraktivnim sadržajem. Osobno, duboko sam uvjeren da je pred ovim bandom i više nego svjetla budućnost. Ova ekipa nizozemsko-belgijskih glazbenika ne sumnjivo rade sjajan posao i to naslanjajući se na ono najbolje što se može naći i čuti, kada je u pitanju ovakva nadahnuta glazba. Odličan vokal, sjajna gitara, lepršavi sax i ubitačna ritam sekcija uz svakako izuzetno koloritne klavijature, osobito Hammond orgulje svakako da će vas držati prikovanim za zvučnike i to je zapravo, ono što je najbolje i što se traži.

Istina je da Travellin' Blue Kings ne inzistiraju na nekoj mistifikaciji niti dubokoj, progresivnoj i promišljenoj filozofiji. Ovi glazbenici "praše", sviraju punim plućima, otvorenog srca i duše i samo idu dalje, traže mjesto i priliku da vam sve to isporuče. Ne bi bilo fer, a da ne spomenem i posebno istaknem odličnu svirku Patricka Cuyversa i Jimmyja Honteléa…to jednostavno moram, zaslužuju to! A onda tu je i ekspresivni JB Biesmans, te "killer rhythm section" Winnea Penninckxa i Marca Gijbelsa. I da cijeli band je doista sjajan u svim pogledima, koji krase ovaj glazbeni stil.

Preporuka

Sve u svemu mnogi ne bi previše očekivali od ovog albuma, od ovog banda, ali to bi bili definitivno oni, koji ne poznaju europsku blues scenu. Travellin' Blue Kings je ekipa koja će vas doslovno osvojiti svojom svirkom i ovaj album "Bending the Rules" biti će vam stalno pri ruci, ako se neće nalaziti u vašim uređajima. Provjerite zašto?!

"Album "Bending The Rules", the synthesis of the passion and ability of five gentlemen who have nothing more to prove. The title says it all: honest songs that aren’t necessarily painted within the dotted lines of the genre, but who simply fill themselves in. Up to you to judge ..." kažu oni sami.

Više saznajte na:
travellinbluekings.com/
https://www.facebook.com/Travellinbluekings/ https://open.spotify.com/artist/7d3UigK0abAr7DHqisMXUm
www.donor.company/naked
https://www.facebook.com/NAKEDbluesandrootslabel
www.bigdbookings.com
Video: https://www.youtube.com/channel/UCc9xs__X9SjqiFXKgfNJCJg

Popis pjesama:

1. Too Many People /3:43
(Biesmans - Hontelé - Cuyvers)
2. Do It Baby /3:55
(Biesmans)
3. Never Never Land /4:36
(Biesmans - Hontelé)
4.Never Never Land (without violins)/4:21
(Biesmans - Hontelé)
5. What Needed Doin’ Done /3:26
(Biesmans - Hontelé)
6. Gotta Get Away /4:31
(Biesmans - Hontelé - Cuyvers)
7. Hold Your Horses /3:31
(Biesmans)
8. A Stiffer Drink /3:23
(Biesmans - Hontelé)
9. Bending The Rules (instr.) /3:43
(Hontelé)
10. If Only … / 3:40
(Biesmans - Hontelé)
11. Shut Eye / 3:17
(Biesmans - Hontelé - Cuyvers)
12. Live Your Life /3:24
(Biesmans – Hermsen -Hontelé - Cuyvers)

(NAKED)

Yours bluesy,
Mladern Loncar - Mike



Izvještaji



Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin


Mondo Generator feat. Acid Row i Omega sun


Zagreb glazbom obilježio Dan Europe


JazzHR u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Them Moose Rush, Zepaxia, Rens Argoa


Tihomir Pop Asanović veličanstveno obilježio 60 godina karijere


Opasna doza dopamina u Tvornici kulture – Baks


Matija Cvek održao koncert u Zadru


Lekcije Kojota na otvorenju 20. Culture Shock Festivala