MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Siječanj 2016
Format Albumi
Vrsta Indie rock / Alternative/Indie Rock / Garage Punk
Dodano Utorak, 12 Srpanj 2016
Žanr Rock
Length 38:08
Broj diskova 1
Edition date Siječanj 2016
Država SAD
Etiketa Drag City
Catalog Number DC628CD
Edition details objavljeno: 22.1.2016.; snimano: Ty Segall i F. Bermudez; snimano: 2015.
Tags Drag City Ty Segall F. Bermudez

Review

"Emotional mugger" je netko ili nešto tko "maže oči" i skreće tuđu pažnju s bitnih na nebitne, trivijalne stvari koje "ispiru mozak" te time "zamućuje osjećaje". Hiperproduktivni 28-godišnjak Ty Segall izraz je uzeo kao inspiraciju za naziv, opću temu i imidž svog novog studijskog albuma, desetog koji je izdao pod vlastitim imenom. A ukupno, otprilike šezdeseti…

U Tyjevim očima svijet 21. stoljeća je svijet u kojem se traži trenutno zadovoljenje svih potreba, ma kakve one bile: socijalne, seksualne, potrebe za pažnjom, informacijom (najčešće "samo da bi znali")... Poseban dio toga su društveni mediji koje i sam Segall rado koristi, no zapaža kako smo svi manje ili više ovisni o njima (u skladu s time, i s "pametnim" mobitelima), što ga posebno zgraža. Dovoljno kako bi u promotivne svrhe snimio 14-minutni filmić sa sobom kao protagonistom – potražite ga na internetima.

Novi uradak široj publici i dalje nepoznatog Segalla kontrolirani je kaos koji nas vraća na njegove prve solo uratke otprije nekih sedam godina. "Emotional Mugger" set je od jedanaest pjesama "zamućenih" fuzzy gitarom, distorziranim basom i usporenim ritmom bubnjeva te dodatno začinjenih Tyjevim blago histeričnim i djetinjastim vokalom (koji mu, naravno, nije prirodan). Žanrovski se tu isprepliću glam, hard rock, psihodelija, funk pa čak i pop, a možda bi se najkraće zvuk albuma moglo opisati kao glam-psych rock.

Od uvodnog terceta "Squealer", "Californian Hills" i "Emotional Mugger/Leopard Priestess" jasno je koliko se Segall zabavljao radeći ovaj album i koliko je on, svojoj temi usprkos, potpuno neozbiljan, neobavezan i opušten. Ty je i sam izjavio kako snimanje voli mnogo više nego nastupe – rijetko ćete to čuti od nekog etabiliranog glazbenika, što on svakako jest. Iako se monotonost aranžmana često približava granici prigluposti, očito je da Segall nije niti htio postići ništa transcendentalno ovim albumom te da ga nije radio iz nijednog drugog razloga doli onoga da zabavi samog sebe.

Ni "Emotional Mugger" nije prošao bez nekoliko zapaženih gostiju: Dale Crover iz Melvinsa "upao" je na moćnoj obradi Equalsa "Diversion", svoj doprinos albumu dao je i King Tuff, a ni ovaj put nije izostao Mikal Cronin, Tyjev dugogodišnji glazbeni kolega i prijatelj. Segall i ekipa rokaju svake sekunde u stilu nekih modernih T. Rex, velikih uzora čiji je album obrada Segall snimio prošle godine, a najbolje to rade na spomenutoj "Californian Hills" te odličnoj "Mandy Cream" te "Magazine", koju su brojni strani kritičari nepravedno zaboravili izdvojiti. Segall je, uza sve spomenuto, poprimio alter-ego zle lutke-bebe čiju masku nosi i na nastupima te u ranije spomenutom promo filmu, te time zaokružuje razigranu, sarkastičnu i "prljavu" sliku svog novog albuma od kojeg u svom katalogu ima boljih, no ne i zabavnijih.

Filip Katić

Hits 1856
Ty Segall Albumi Kronologija Ty Segall » Ty Segall

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin


Mondo Generator feat. Acid Row i Omega sun


Zagreb glazbom obilježio Dan Europe


JazzHR u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Them Moose Rush, Zepaxia, Rens Argoa


Tihomir Pop Asanović veličanstveno obilježio 60 godina karijere


Opasna doza dopamina u Tvornici kulture – Baks


Matija Cvek održao koncert u Zadru


Lekcije Kojota na otvorenju 20. Culture Shock Festivala