Izvještaji
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Prvi humanitarni glazbeni vikend u Križevcima, zamišljen kao podrška rockera, rappera i hip-hopera humanom cilju akcije FIVE4KIDS, u prvoj je večeri u Klubu kulture rezultirao s 2.340 kuna novčanih priloga, koliko su na ulazu ostavili posjetitelji. Njima su se u skoro tri sata izvođačkog programa predstavili Luka Belani, Vrtlin Crew i Porota, koji nisu ni željeli čuti za honorar kako bi se što više sredstava skupilo za kupovinu božićnih darova za djecu s posebnim potrebama.

Luka Belani prvi se primio gitare i u najboljoj maniri angloameričkih singer-songwritera izveo niz svojih autorskih stvari, prisutnih i na debitantskom albumu Out of This World. Sigurne ruke koja je tečno i ritmički točno upravljala instrumentom, te mirnoga glasa koji izražava čvrstu naraciju uz tihi zvuk emocionalnosti, Belani je pokazao zašto ga zovu da nastupa u Londonu i Americi.


Premda se s početkom njegove svirke publika u Klubu kulture sinoć nije umirila na razinu koja bi mu kao solistu možda više odgovarala, mladi glazbenik dao je zrelih četrdesetak minuta glazbe koja će se htjeti i češće slušati.


Četvorica iz sastava Vrtlin Crew bili su sljedeći koji su dali obol humanitarnoj akciji. Shokre, Smack, MC Glavar i R Gad s pozornice su sipali rime koja bi rušila i Antu Batinovića, a više puta dali su i eksplicitan stav o podršci dobrotvornoj akciji.

Vrtlinska lirika raspametila je stalne fanove i pratilje ekipe, pa i mlađe tinejdžere, od kojih su neki sinoć prvi puta bili u Klubu kulture.


Prvi put na tom mjestu vodeći križevački rockeri - bend Porota - ostvarila je glazbenu sesiju bez struje, odnosno svirajući na akustičnim instrumentima. To je doprinijelo opuštajućem klupskom ozračju u kojem su porotnici kvalitetno otpjevali autorske hitove radi kojih se isplati dolaziti na njihove koncerte. Sinoćnji koncert isplatio se i Klubu kulture kao i udruzi P.O.I.N.T. kao organizatorima humanitarne akcije FIVE4KIDS.


Prihod od gotovo dvije i pol tisuće kuna postignut prodajom jednodnevnih i dvodnevnih ulaznica te Belanijevog CD-a Out of This World u potpunosti je poklon vjerne križevačke publike i bit će pretvoren u poklone djeci s posebnim potrebama.


Organizatori zahvaljuju tiskari Grafocentar, kavani Art-eria, udruzi K.V.A.R.K. i društvu prijatelja iz Mamurluk teama, na izuzetnoj pomoći u provedbi cijelog humanitarnog rock vikenda. Svi koji su sinoć kupili dvodnevne karte s njima večeras imaju besplatan ulaz na drugu večer.


Preuzeto sa web portala Križevci.info


Izvještaji



Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split


ekstaza u Tvornici na promociji novoga albuma Jonathana


Brkovi potpisivali vinil u Dirty Old Shopu


Bajaga i Instruktori u Tvornici


Galerija fotografija: Ozric Tentacles i Silas & Saski


Finntroll, Metsatöll i Suotana u Vintageu


Galerija fotografija: Ljetno kino u klubu Sax!


Galerija fotografija: Gajnice vrište


Silovita nesebičnost Manntre