Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

1

Rokeri iz Atalante, Blackberry Smoke su u sklopu svoje europske turneje na kojoj promoviraju zadnji studijski album "Find a light" posjetili i Minhen i naravno vaš reporter je pohodio koncert. Ne samo koncert nego smo i napravili ekskluzivni intervju sa frontmanom banda Charliem Starrom koji donosimo u narednom broju.

Mjesto radnje Tonhalle, Muenchen. Vama nebitno ali bitno iz razloga da sam bio i na prošlogodišnjem koncertu koji je bio u manjoj dvorani. I to je dokaz da band ide uzlaznom putanjom jer svaki put kada nastupaju u Minhenu nastupaju u vecoj dvorani. Prošlogodišnji nastup je bio rasprodan, ovaj ne ali je dvorana bila popunjena gotovo do ibera.

2

Predgrupa The Quaker City Night Hawks su iz Texasa i  solidno su odradili posao. Nisu bili loši i zavrijedili su solidan aplauz publike koja se još okupljala. Nisam našao previše podataka na njihovom siteu jer je sve podredeno reklami novog singla i nisu našli svrsishodno da igdje na web siteu ubace rubriku BIO ili slicno. Koliko na webu, toliko i u ovom riportu.

Oko 21:15 na stage izlaze Blackberry Smoke, uvodna glazba, zamracena bina. Kao i kod svih. Al dobro, volim taj dio. Nastup otvaraju sa "Let me help you". Naravno da se razglas penje na razinu kakva i treba da bude i da publika sa oduševljenjem pozdravlja band.

3

Jednostavno da ne mudrujem previše, vidi se da su ljudi više od pola (svake) godine na turneji. Svaki ton je tamo gdje treba da bude, svirka kompaktna, uhodana, razvaljuje sa svakim tonom. BBS su obitelj i band. I to se cuje iz svakog tona. Sa kakvom lakocom postižu tempo i ritmiku nije za vjerovati. Brze izmjene gitara koje ovise o štimu pjesme se niti ne osjete. Redaju se pjesme i dojma sam da prvi dio koncerta svjesno "žrtvuju" te hitove ostavljaju za kasnije. To se niti ne osjeti i cijeli nastup je baš uživanje za svakog ko je u dvorani. Ne racunam osoblje. Charlie Starr, frontman banda je vrhunski glazbenik koji pored toga što piše vecinu pjesama jednostavno plijeni kakvom lakocom poentira na gitari pored cinjenice da je glavni vokal. Solaže su mu odmjerene, koncizne i svaki ton na pravom mjestu. Klavijature dodatno ukrašavaju cijeli ugodaj i budite sigurni da ste vidjeli band koji ima i glavu i rep i na vrhunskoj je razini zadatka. Ne samo zadatka jer oni rade ono što vole i doista uživaju u tome. Sve je na mjestu.  Žao mi je što nisu odsvirali neke od pjesama koje su im nosile nastupe do sada poput "Let it burn" ili "Shakin hands with a Holly Ghost" te obrade "Man of constant sorow". No treba uzeti u obzir da sada vec imaju 6 studijskih albuma iza sebe i da je teško odabrati repertoar.

4

Uz bis od dvije pjesme zadovoljni smo se oprostili od ovog sjajnog benda nadajuci se da ce nastaviti u istom ritmu izdavanja sjajnih albuma i za razliku od mnogih americkih kolega redovno posjecivanje europskih klubova.

Ja im skidam kapu, jer ovakav kontinuitet, predani rad, ne samo glazbeni nego i humanitarni zaslužuju da im se naklonimo.

Setlista

Let Me Help You
Good One Comin' On
Workin' for a Workin' Man
Waiting for the Thunder
Rock and Roll Again
Lucky Seven
Medicate My Mind
Sleeping Dogs / Come Together (The Beatles cover)
Sanctified Woman
Lesson in a Bottle
Run Away From It All
Lay It All on Me
Ain't Got the Blues
Flesh and Bone
Sunrise in Texas (Michael Tolcher cover)
One Horse Town
I'll Keep Ramblin'

Bis:
Too High
Ain't Much Left of Me



Izvještaji



Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split