Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

SaxonKako se na ovogodišnjoj Saxonovoj turneji „The Battering Ram Tour 2016“ Zagreb nije našao među mjestima gdje će zasvirati, poteglo se do njemačkog Saarbrückena. Nije baš bilo najbliže, no, uvijek vrijedi vidjeti i doživjeti nešto novo i drugačije.

Prostor u kojemu se koncert održavao zove se Garage i onako odokativno mi se čini dvostruko većim od npr. Tvornice Kulture. Vrata su se otvorila u 19:00 a za sat vremena klub je bio dobro popunjen.

Predgrupa Saxonu bili su Phil Campbell & Bastard Sons. Da je Phil Campbell bio dugogodišnji gitarist Motörheada ljubiteljima rock'n'rolla nije potrebno naglašavati, no, možda je zanimljivo da stage dijeli sa svoja tri sina, Toddom, Daneom i Tyleom. Jedini koji nije Campbell je pjevač Neil Starr. Čovjek je energičan, dao je sve od sebe, zapalio je publiku, ali daleko je to od Lemmyjeve karizme.

Set lista im je uglavnom sastavljena od Motörheadovih covera „(R.A.M.O.N.E.S.)“, „Born to Raise Hell“, „Ace of Spades“, „Eat the Rich“ i „Killed by Death“, dok su nove stvari prošle s nešto manje „pompe“ („Big Mouth“, „Spiders“ i „Take Aim“). Sve u svemu, odradili su dobar šou koji je publika objeručke ptihvatila.

Prava ludnica je ipak nastala kada su se na pozornici pojavili Saxoni. Krenuli su s „Battering Ram“, potom „Heavy Metal Thunder“. Budući da sam bila jako umorna od puta, uhvatila sam si sjedeće mjesto, ali kada sam vidjela što gospoda u najboljim godinama izvodi na pozornici, koju energiju imaju, osjećala sam se posramljenom što sjedim. Sa svakom novom pjesmom su me doslovno „dizali iz mrtvih“. Stvorili su izvrsnu atmosferu u prepunom Garageu u kojemu se dosta mogao čuti i francuski jezik zbog neposredne blizine Francuske. Publika je bila toliko luda da sam se osjećala kao doma i svaki put kada je Biff viknuo „Saarbrücken“ nije mi bilo jasno zašto ne viče „Zagreb“. Da bi učinio šou još boljim i da bi publiku uključio još više u interakciju, dao nam je da biramo pjesme koji želimo da se izvode. To je bio pun pogodak! A kako se i samom Biffu svidjelo što je publika krenula kreirati set listu, zaključio je da je najbolje da onu koja je bila zalijepljena na pod – podere! Pa je to na veliko oduševljenje fanova i napravio. Kako na bini, tako i u publici se znojilo, skakalo i pjevalo do u beskraj. Čak i da su Saxoni pomno isplanirali svaki detalj koncerta, uspjeli su nas sve uvjeriti da se sve dogodilo baš onako spontano.

Da je i bend bio oduševljen viđenim, ponešen atmosferom i da im se nije dalo silaziti sa stagea pokazali su ne jednim, ne s dva, već s tri izlaska na bis! Koliko god da sam bila umorna, koliki god da sam put prevalila da vidim Saxon, isplatilo se. Svaka sekunda koncerta bila je vrijedna toga. Od uistinu fenomenalnog Saxona pa do publike koja se može mjeriti s našom hrvatskom jer sam se osjećala kao da sam doma.

Saxon set lista:

Battering Ram
Heavy Metal Thunder
Sacrifice
Solid Ball of Rock
Never Surrender
The Devil's Footprint
Chasing the Bullet
Queen of Hearts
Strong Arm of the Law
Power and the Glory
Wheels of Steel
Let Me Feel Your Power
747 (Strangers in the Night)
20,000 Ft
Crusader
Princess of the Night



Izvještaji



Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split