Izvještaji
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Wishbone Ash i Nazareth jedni su od onih bendova koji su svoju najveću slavu doživjeli sedamdesetih i početkom osamdesetih godina kada je njihova karijera bila na vrhuncu. Unatoč brojnim hitovima njihov je komercijalni uspjeh s godinama oslabio. Odani su im ostali samo najveći fanovi kojih danas i nema tako puno kao nekoć. Bilo je jako lijepo prošlog četvrtka vidjeti solidno popunjene Križanke, jer oni danas ne nastupaju na tako velikom koncertnim pozornicama. Publiku je svojom virtuoznošću na gitari za početak ugrijao Grega Habič sa svojim bendom. Grega Habič je jedan od poznatijih slovenskih gitarista, do sada je objavio četiri studijska albuma, a njegova glazba uključuje elemente jazza, rocka, bluesa i metala.

Od dva velikana prvi su na redu bili Wishbone Ash koji su pozornicu zauzeli nešto nakon osam sati. Wishboni, u postavi Andy Powell - Vokal/Gitara, Muddy Manninen - Gitara, Bob Skeat - Bas i Joseph Crabtree na bubnjevima, prošle su godine objavili svoj 23. studijski album Elegant Stealth, koji još uvijek predstavljaju na turneji, bez obzira na njega dio repertoara su i klasici njihova zlatnog doba, koje je čvrsto usidreno u sedamdesetim godinama. Naravno, kada je riječ o tom razdoblju ne smijemo zaboraviti album Argus koji je bio preloman u njihovoj karijeri tako da smo sa njega u četvrtak navečer čuli najviše pjesama.

Svoj su nastup započeli sa The King Will Come, nakon koje je slijedio klasik Warrior, obje sa spomenutog albuma. Nastup benda bio je suveren, izvrsne gitarske harmonije Powella i Manninena te vokalne harmonije Powella i Skeata bile su točka na i njihova nastupa. Svoj su nastup zaokružili pjesmom Phoenix sa svog prvijenca Wishbone Ash, a za bis su ostavili Blowin' Free.

WISHBONE ASH

The King Will Come
Warrior
Can't Go It Alone
Sometime World
Open Road
Warm Tears
Lady Jay
Jail Bait
Engine Overheat
Phoenix

BIS
Blowin' Free

Zadnji su nastupili Nazareth. Još od 2002. nastupaju u postavi Dan McCafferty - vokal, Jimmy Murrison - gitara, Pete Agnew - bas i njegov sin Lee Agnew na bubnjevima. Nazareth je u Sloveniji nastupio već pet puta, prvi put 1975. Nakon opsežnog instrumentalnog uvoda na pozornicu su zakoračili nešto nakon deset sati i počeli sa Silver Dollar Forger.


Na početku je zvučna slika bila prilično neusuglašenam,pogotovo McCaffertyjev vokal koji je bio jako nerazumljiv, kasnije su ga nešto uravnotežili iako je zvuk, gledajući cijeli nastup, bio lošiji od onoga Wishbone Asha. Što se tiče publike Nazareth je privukao šire mase, što se odrazilo i po odazivu, prije svega dok su izvodili svoje tj. njihove prerađene "zimzelene" pjesme kao što su Dream On i Love Hurts, Broken Down Angel, Hair of The Dog... Bend je još u prilično dobroj konciji, prije svega zavidan je McCaffertyjev vokal s obzirom na njegove godine. Njihov su repertoar činile pjesme iz kasnijeg razdoblja, čuli smo čak i pjesmu Radio sa albuma Big Dogz, koji je objavljen prošle godine. Na bisu su nam Škoti servirali Night Woman i Razamanaz te Dream On.

NAZARETH

Silver Dollar Forger
Telegram
This Month's Messiah
Sunshine
Turn On Your Receiver
Cocaine
Radio
Love Hurts
This Flight Tonight
Whiskey Drinkin' Woman
Broken Down Angel
Hair of the Dog

BIS
Night Woman
Razamanaz
Dream On

Koncert, koji je solidno ispunio Križanke izazvao je puno dobrih kritika, a velika pohvala treba ići organizatoru - bendovi su na kraju bili na raspolaganju za autograme i fotografiranje.



Izvještaji



Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split