Intervjui
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

I da, odlučiti se posvetiti ovom albumu iziskivalo je od mene doista veliku i snažnu osobnu posvećenost, da bih ostavio iza sebe razne barijere, jezik, čak i osobna razmišljanja i stremljenja, a kako bih tada u prvi plan pustio glazbu.

"Non ho più segreti" naziv je albuma kojeg potpisuje bend Controfigura i koji je objavljen 24. veljače u vlastitom aranžmanu.

Uz Davora Hačića (vokal, akustična i električna gitara,mandolina, usna harmonika ) na albumu su radili: Ivan Arnold (klavir, Hammond orgulje, gudački aranžmani, vokali), Vlado Kuzman (bas, vokali), Nikša Dragolin (bubnjevi) i Leo Anđelković (Mix & Mastering). Svi oni podržali su ovaj apsolutno autorski projekt Davora Hačića.

Njegovi odlasci u Ameriku vjerujem da su pridonijeli da se aktivira ta njegova izražena autorska crta, koja jednostavno otvara sva vrata. Teško da se netko može samo tako upustiti u ovako zahtjevan projekt. Ovdje se radi o pjesmama pisanim na talijanskom jeziku, ovdje se radi o potpuno osmišljenoj priči koja ima svoju glavu i rep. To je glazbena priča projekt u kojem itekako strši, njegova izražena razrađenost i snažna upletenost u modernu glazbu, a kako ćemo ju nazivati isključivo ovisi o vama samima.

Samo bih rekao da je glazba koju čujem moderna, da je kvalitetna i da mi u potpunosti odgovara kada ju slušam. Kako se pjesme redaju tako sve više idemo prema sredini albuma, gdje se po meni počinju događati čudesne stvari. Naime, Davor svoje pjesme, svoje stihove kao da izvodi na svjetlo, kao da tim riječima koje praktički ne razumijem daje smisao i sve postaje tako jednostavno...a to je taj nedvojbeni glavni učinak glazbe, koja je ipak univerzalni jezik i koja ako ju čujemo i razumijemo doista postaje itekako razumljiva, poticajna i bliska.

Evo i sam se čudim kako mi je album "Non ho più segreti" odlično sjeo i kako ga već danima ne prestajem slušati. Svako malo mu se vraćam i uvijek se pitam u čemu je kvaka?!

Preporuka

Mnogi će kazati: a di ćeš slušati talijanski i uopće koja je to glazbena forma?! A ja odgovaram na ovaj način: uzmite si malo više od sat vremena i dajte albumu "Non ho più segreti" priliku i dogoditi će vam se nešto posebno i samo ćete odjednom kazati ti vrapca ovo je doista izvrsno!

Na kraju samo ću još ovo napisati. Za mene nema više tajni, znam da sam pobijedio sam sebe i da sam sada sretan čovjek, a vi provjerite zašto!

Više potražite na:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100010508736019

Popis pjesama:

1. Caro Barista
2. Cosa Vuoi Di Piu
3. Fotografie
4. Il Sapore Del Vino
5. Incendio Di Due Cupri
6. Inspiegabile Malinconia
7. La Mia Vita
8. L'Altra Faccia Della Luna
9. Libero
10. Non Ho Più Segreti'
11. Non Saprei Perche
12. Sguardi Incrociati

(Samostalno)

Yours bluesy,
Mladen Loncar-Mike



Izvještaji



Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split