Novosti
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Nako što je jučer zaokružen lineup ovogodišnjeg CMC 200 Slavonija festa, u narednim danima predstavit ćemo izvođače koji će začiniti subotnju rock večer. Prvi na redu su predstavnici riječke scene, Urban&4 te One Possible Option.

Urban&4 se nakon više od 10 godina vraćaju u Slavonski Brod

"Lopov Jack", "Mala truba", "Mjesečev rog", "Black tattoo", "Nebo", "Nitko osim nas" ili "Iskra"? Nemoguće je u malo vremena nabrojiti sve hitove jednog od ovogodišnjih headlinera CMC 200 Slavonija Festa. On je Damir Urban, a u Slavonski Brod 4. rujna stiže sa svojim bendom Urban&4.

"Nismo bili davno, a iako smo bili to se može nabrojati kroz prste jedne ruke, uključujući i Laufer. Divno je da imamo priliku doći u mjesta gdje nismo redovni gosti i gdje nemamo priliku dva puta godišnje svirati. Veseli me što je upravo to negdje gdje mi vjerojatno bez ovog festivala ne bi bili tamo", rekao je Damir koji je zadnji put u Slavonskom Brodu bio 2007. godine na tadašnjem Festung Festu koji je održan u tvrđavi Brod. Iako je tvrđava i uobičajeno mjesto za CMC 200 Slavonija fest, ove godine će se zbog preuređenja tvrđave sve premjestiti na popularno odmaralište Poloj.

urban&4

Urban&4 u dvorištu ALU-a, srpanj 2021., foto: Ivan Dukić

Riječki glazbenik neizostavni je autorski i izvođački predvodnik domaće rock scene sada već više od tri desetljeća. Njegove pjesme i albumi obilježili su generacije poklonika rock glazbe. Usprkos bezbroj dosada održanih koncertnih nastupa i dalje svakom pristupa kao novoj nepoznanici.

"Mi smo zapravo počeli kao festivalski bend. Da bi se dogodila u određenim trenucima nekakva čudesa i da bi se dogodili nekakvi vanredni koncertni trenuci, moraš pristati na to da će se ponekad dogoditi nekakav promašaj. Sa sobom sam to odavno razriješio i svjestan sam toga kako je moguće da ćemo imati dva koncertna debakla, ali i kako će taj pristup uroditi time da će se kad tad sve poklopiti i da će se dogoditi čudo", ističe i dodaje kako ove jeseni stiže i njegov dvostruki studijski album sa 17 pjesama, od kojih je dio snimljen s bendom, a dio čine njegove kućne snimke.

Ljetna koncertna sezona se zahuktava, a kulminaciju očekujemo upravo u Slavonskom Brodu, na CMC 200 Slavonija Festu.
"Ako budemo dovoljno otvoreni jedni prema drugima, ako i publika i izvođači budu dobrih namjera vjerujem da ćemo se lako dogovoriti i napraviti predivnu večer jedni drugima. Mi nudimo to vama, a vi ponudite najbolje što možete nama i bit će nam predivno zajedno", poručio je Urban slavonskoj publici s kojom će se susresti u subotu 4. rujna.

Svakako treba napomenuti kako je ulaz na 5. CMC 200 Slavonija fest besplatan i kako će se festival održati u skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama.

Nove riječke snage, One Possible Option, premijerno u Slavonskom Brodu

Festivalsku rock večer 5. CMC 200 Slavonija festa upotpunit će i riječki alter rock bend One Possible Option koji je stjecajem okolnosti vrlo malo svirao u Slavoniji, dok u Slavonski Brod dolazi po prvi put. Nastupu se raduje i frontmen benda Deni Kasapović.
"Definitivno se veselimo napokon podružiti s tamošnjom publikom. Čuli smo da je produkcija na visokoj razini i da je atmosfera uvijek super, tako da se veselimo."

One Possible Option već su s prvim singlom s novog albuma, "All We Do Today", pobrali odlične kritike, ali i osvojili nekoliko top lista. U rujnu prošle godine objavili su album "No King", koji je donio pregršt snažnih gitara, žestokih vokalnih linija, angažirane tekstove i odličnu produkciju zbog čega ih mnogi svrstavaju među predvodnike novog riječkog glazbenog vala. A koliko njihova glazba pali Slavonce provjerit ćemo 4. rujna na Poloju.

opo

One Possible Option, foto Filip Gržinić

"Moj prvi festivalski nastup je bio možda 2005. ili 2006. kad sam imao 16 godina i nisam još pjevao, nego svirao gitaru, ali sam cijeli nastup bio od treme zalijepljen na mjestu. Bio sam totalno ukočen i to je bio neki, čini mi se, bikerski festival u okolici Lokvarskog jezera", rekao je Deni i dodao kako je festivalski nastup dobar jer imaš malo vremena da se predstaviš publici pa je u pitanju i veći izazov.
"Više moraš raditi na tome da se svidiš publici, ali isto tako je i lijepi osjećaj kad te ta publika prihvati. Tada shvatiš da tvoja glazba pali kod publike. Imamo kratak set, ali i izravan i kvalitetan. Pripremili smo nekoliko pjesama, uvježbani smo i nakon godinu i pol dana stanke nabijeni energijom. Očekuje vas nešto uzbudljivo. Opustite se, čeka vas jedna lijepa večer i mislim da ćemo se lijepo zabaviti", napominje Deni.

Osim rockerskih nota glavne festivalske večeri 4. rujna, ovogodišnji CMC 200 Slavonija Fest donosi i CMC party večer prije, gdje će publiku zabavljati poznata imena zabavne glazbe. Više o tome u sljedećim tjednima!



Izvještaji



Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split