Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

MANNTRA Umag-Rijeka-Zagreb BIG STRIP GORILA Zagreb KEIN ENGEL Bjelovar DJ KNEZA Zagreb  Mocvara 29.03.2015-3943 1Tko god se jučer našao u Močvari, prije i između bendova mogao je zaključiti kako je pozornica bila nešto profesionalnija i s više opreme nego inače. Razlog tome je promocija novog Manntrinog albuma turnejom koja je počela upravo u u Zagrebu.

Prije Manntre na pozornicu je izašao zagrebački bend Big Strip Gorila. Uspoređujući ih s nadolazeća dva benda svirali su sporo, a takava je bila i reakcija publike, uključujući i mene. Njihov zoo rock, kako opisuju svoju glazbu, slušalo je svega tridesetak ljudi.MANNTRA Umag-Rijeka-Zagreb BIG STRIP GORILA Zagreb KEIN ENGEL Bjelovar DJ KNEZA Zagreb  Mocvara 29.03.2015-3865

Uslijedio je je Kein Engel, bjelovarski Rammstein tribute band. Prije svega, odaziv publike na njih me ugodno iznenadio. Većina Močvare je bila puna, očito zbog dojmova koje su na zagrepčane ostavili tijekom prijašnjih koncerata u klubovima poput Vintage Industrial Bara, Hard Placea i KSET-a. Za dečke svatko tko je barem jednom vidio kako Rammstein izgleda može već prve minute pogoditi što će svirati, furaju se na taj izgled, a i sav taj body paint ih je odao. Muzika je bila odlična, prvi red je divljao, a ostatak publike je pjevao i uživao. Još jedno ugodno iznenađenje bilo je skandiranje publike Hoćemo još! Hoćemo još! nakon što su otišli s pozornice. S obzirom na to da su predgrupa i da su dobili ogromne ovacije možete i sami shvatiti da li su se svidjeli publici.MANNTRA Umag-Rijeka-Zagreb BIG STRIP GORILA Zagreb KEIN ENGEL Bjelovar DJ KNEZA Zagreb  Mocvara 29.03.2015-4108Na kraju večeri, ono što smo svi čekali – dečki iz Manntre. Izašli su potpuno obučeni u crno s imidžom i držanjem koje odmah ukazuje da su ozbiljan bend. Močvara se napunila i lijepo je bilo vidjeti sve ljude centrirane prema unutra, a ne raštrkane ispred kluba na klupicama i nasipu kao što je to često slučaj.

Od početka pjevač Marko je stupao i vodio publiku koja im je odgovarala znajući podjednako nove i stare stvari. Prvi red, kojeg su većinom činile žene, i nas par muških iznimaka, divljao je i uživao, ali ovaj puta nas je pratio i ostatak publike. Nakon nekoliko pjesama otvorio se i pogo tako da su svi koji su imali viška energije došli na svoje. Publiku su naravno činili samo mlađi ljudi.

MANNTRA Umag-Rijeka-Zagreb BIG STRIP GORILA Zagreb KEIN ENGEL Bjelovar DJ KNEZA Zagreb  Mocvara 29.03.2015-4138Kada god je Marko digao mikrofon publika je pjevala umjesto njega i na to je zadovoljno odgovarao sa Hvala Zagrebe. Svi su bangali i pljeskali za vrijeme svih šesnaest pjesama, a najveće oduševljenje izazvao je njihov najpoznatiji hit "Kiša" kojeg su odsvirali nakon kratkog povlačenja s pozornice, na što je Močvara eksplodirala. Moram samo spomenuti basista Zoltana koji je tijekom čitavog koncerta paleći i gaseći žarulju u mraku, koju je imao umjesto mikrofona, radio jezive face potpuno uživljen. Vidio sam da je i ostalima zabavno gledati jedinu osobu koja izgleda kao prava metalčuga kako banga i pjeva nad svojim basom.

Zadnja pjesma koju su odsvirali bila je "Crni Čovjek". Jedina pjesma kojoj do publike nije znalo sve riječi. Vjerojatno zbog toga što nemaju svi album, a na Youtubeu je objavljena tek prije tri dana. Osobno mi je drago da su zatvorili baš tom pjesmom jer je članovima benda to najdraža pjesma s novog albuma.

MANNTRA Umag-Rijeka-Zagreb BIG STRIP GORILA Zagreb KEIN ENGEL Bjelovar DJ KNEZA Zagreb  Mocvara 29.03.2015-4054Za sve one koji nisu bili ispod je popis pjesama:
1. BIJELI PRAH
2. BALKANSKA
3. VILA
4. NEBITNA
5. PUT
6. MANIJAK
7. MANNTRA
8. MORNAR
9. VJERUJ PONIZNO
10. DUBOKO
11. HORIZONT
12. OMEN
13. SIN
14. MONSTRUMI
15. KIŠA
16. CRNI ČOVJEK



Izvještaji



Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin


Mondo Generator feat. Acid Row i Omega sun


Zagreb glazbom obilježio Dan Europe


JazzHR u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Them Moose Rush, Zepaxia, Rens Argoa


Tihomir Pop Asanović veličanstveno obilježio 60 godina karijere


Opasna doza dopamina u Tvornici kulture – Baks


Matija Cvek održao koncert u Zadru


Lekcije Kojota na otvorenju 20. Culture Shock Festivala