Blues Corner
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

{mosthumbviewer: images/SGrecenzije/2010/12/11/ezl.jpg, images/SGrecenzije/2010/12/11/ezlm.jpg, E.Z.Riders - Long Way From Home, Left} Po prvi puta u na Blues Corneru predstavljam Vam band E.Z.Riders i njihov album Long Way From Home. Trilogy Music Group iz Sjevernog Hollywooda, Kalifornija proslijedili su mi ovaj album i ovo su neka moja zapažanja o istom.

Po prvi puta slušam ovaj band i njihov studijski glazbeni uradak Long Way From Home. Band čine: Alessandro Alessandrini – vokal i gitara, Luigi Ridolfi – vokal i bas gitara te Rodolfo Ridolfi – bubnjevi. Za ovaj album pridružio im se Carlo De Signoribus – usna harmonika u pjesmama What It's Worth, Let Me Be Your Man i Dust In The Wind. Moram priznati da je album jedno lagano štivo koje se čita, onako uz put bez previše naprezanja. Svirka je solidna i nema nekih zamjerki, ono što na neki način meni osobno odvlači pozornost i punu koncentraciju je neka predvidljivost i sterilnost prezentacije glazbe koju slušam.

U klasičnoj rock pa i blues postavi gitara, bubnjevi, bas i vokal band E.Z. Riders priča nam svoju priču, ne znam što je tome uzrok, ali nisam previše osjetio 'ono nešto' sve do pjesama: What It's Worth, To Save Myself i Dust In The Wind. Teško mi je opisati odnosno konstatirati da album Long Way From Home nije u potpunosti ispunio moja očekivanja.

{mosthumbviewer: images/SGrecenzije/2010/12/11/ez.jpg, images/SGrecenzije/2010/12/11/ezm.jpg, E.Z.Riders, Center}

Naime, nema tu nikakvog senzacionalizma, pa iz pjesme u pjesmu E.Z. Riders stoje na putu iskrene prezentacije, kao što su na to naviknute generacije s kraja šezdesetih pa sve do sredine sedamdesetih. Da, svakako treba istaknuti da svaka čast onima koji su ostali na tom putu u godinama koje su uslijedile.

E.Z.Riders svojim svirkom šalje jasne i određene signale koji jasno upućuju na glazbu koju jednostavno nazivamo rock. Sa svojim vokalom i uz naglašenu gitaru, band nam donosi slušljive trenutke uz povremenu najviše vokalnu iritaciju. Osobno jasno mi je ta taj zvuk ništa ne može spriječiti i da ta njihova svirka zvuči drugačije. Na kraju onda bi ta svirka zvučala čisto, odmjereno i krajnje efektno. Ovako ima tu manjkavosti, koje upućuju na ama baš sve te vjerujem nenamjerne propuste.

Kao pravi predstavnici stare škole E.Z. Riders su permanentno na davno utabanom putu, koji egzistira i opstaje na temeljima rock n' blues glazbenog izričaja.

PREPORUKA:
Kada je u pitanju album Long Way From Home banda E.Z.Riders, nema se što puno pisati ili filozofirati, možda će netko drugi ovaj album doživjeti drugačije, ali osobno, bih ovom prigodom imao toliko. Ocjena nešto malo manje od trojke, recimo minus tri.

Više o svemu možete potražiti na:
Myspace.com/ezridersband
Numberonemusic.com/ezridres

Popis pjesama:

01.Dangerous Behavior
02.What It's Worth
03.Long Way From Home
04.To Save Myself
05.Let Me Be Your Man
06.Far Away
07.Dust In The Wind
08. Tryin' Not To Fall
09.Long Way From Home (acoustic version)

(Trilogy Music Group)


Izvještaji



Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin


Mondo Generator feat. Acid Row i Omega sun


Zagreb glazbom obilježio Dan Europe


JazzHR u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Them Moose Rush, Zepaxia, Rens Argoa


Tihomir Pop Asanović veličanstveno obilježio 60 godina karijere


Matija Cvek održao koncert u Zadru


Opasna doza dopamina u Tvornici kulture – Baks


Lekcije Kojota na otvorenju 20. Culture Shock Festivala


Metaklapa i Zagrebačka filharmonija u jedinstvenom spoju viđenja Iron Maidena


Negative Slug, Her Highness i Beton Brut u Dva Osam


Wolfheart u Vintage Industrial Baru