Blues Corner
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

{mosthumbviewer: images/SGrecenzije/2010/04/30/nasty.jpg, images/SGrecenzije/2010/04/30/nastym.jpg, Roots 52, Left} Nakon brojnih najava, očekivanja i puno strpljivosti konačno je, 21. ožujka 2010. Godine, svjetlo dana službeno ugledao album Roots 52, još jednog veterana na današnjoj blues sceni Nasty Neda. Sve se to odigralo pod okriljem izdavačke kuće American Showplace Music.

Priznajem već dugo nisam tako iščekivao neku pošiljku, naime već sam u više navrata najavljivao upravo ovaj album, preko pjesama koje su mi bile dostupne i koje su bile u funkciji najave izlaska njegovog novog studijskog albuma. Kao i obično, kada dobivate mrvice, nikada niste zadovoljni i uvijek tražite još i želite čuti kako zvuči u cijelosti taj projekt. Nasty Neda po prvi puta čuo sam prošle godine na kompilaciji ove izdavačke kuće i već tada me je potpuno osvojio svojim osebujnim stilom prezentacije bluesa. Njegove vokalne sposobnosti vuku na 'shouterske' odlike Howlin' Wolfa, dok je sound odlika sjajnih impresija legendarnog Muddy Watersa. Svojim dojmljivim spojem starog i novog, dobili smo glazbenika, veterana, koji nam nudi jedan od najboljih smjerova modernog bluesa.

Njegova karijera poprimila je munjeviti uzlet u visine koje će samo on sam ograničiti, danas se to uopće ne može nazrijeti, ali za nekoliko godina sve ćemo saznati. Osobno se nadam da će Nasty Ned konačno dobiti i ono što zasigurno zaslužuje, a to je globalna svjetska afirmacija. To mu zaista želim od srca. Njegova iskrenost, njegova prezentacijska realnost i potpuna predanost, te napose njegov kut viđenja prezentacije bluesa, osvojit će svakoga tko imalo poznaje modernu glazbu, bez obzira na usmjerenje. To je jednostavno tako, to je istina i gotovo.

Album Roots 52 donio nam je nešto najbolje što ovog trenutka blues, kao glazbeni stil, nudi i to upravo u ovom njegovom prezentacijskom fahu. Nakon punih šest desetljeća Nasty Ned konačno je u punom naponu kako vokalnih mogućnosti, tako još i više kada je u pitanju svirka njegovog usnjaka.

Ovaj album nama slušateljima poklanja one najbolje trenutke koje mnogi od nas zamišljaju … to je onaj duh prošlosti: trijem, stolica za ljuljanje, gitara, glas, usnjak i ritmično udaranje dlanovima. Danas, mnogi izvođači bluesa to zanemaruju, ali ne i Nasty Ned, dapače, on baš to snažno potencira i stoga mu neizmjerno hvala.

Njegovu glazbenu viziju efektno pokrivaju trojica sjajnih glazbenika Michael Krizan (električna gitara, National Steel Body gitara), Junior Bradfield (električni bas) i Steve 'Little Leroy' Pozzelanti (bubnjevi). Tako kohezivni band rijetko možete čuti, oni naprosto zajednički dišu blues koji izvode. Kao producent sjajni Ben Elliott inzistirao je na 'čistoj' svirci bez dodatnih uljepšavanja i snimanja, što je samo dodatno dalo na težini ovom briljantnom projektu. Album Roots 52 će još zaista dugo boraviti u mojim uređajima, ali i na mojim playlistama u nadolazećim emisijama Blues za vas radio postaje Križevci.

PREPORUKA:
Mnogi su već rekli i dali svoje preporuke i ocijene poput Johna Vermilyea, Blues Underground Network, koji piše citiram:' I give this CD, my highest rating, Five ***** Excellent CD... Thoroughly enjoyed it... Highly Recommended...

Album Roots 52 famoznog Nasty Neda nezadrživo se penje i uspinje na brojnim blues top ljestvicama, nadam se da će i moja emisija Blues za vas doprinijeti da se cijela ova pozitivna situacija i dalje razvija u tom pravcu.

Svaka vaša nabava i kupovina ovog albuma donosi samo veliku pozitivu upravo Nasty Nedu, a time i direktnu korist u razvoju njegove globalne afirmacije. Nikako, ne dozvolite da Vam promakne ovaj album… bila bi to velika pogreška!!

Više možete saznati na:
Americanshowplacemusic.com
Reverbnation.com /nastyned
Myspace.com/nastynedmusic
Bluesundergroundnetwork.com/Nasty_Ned_CD.html

Popis pjesama:

01. Lonely Loaded Pistol
02. Born With Plainfield Blues
03. Love Me Deep
04. Nothin' Else Can Taste That Way
05. Can't Be Satisfied
06. Rollin' & Tumblin'
07. Standin'Around Cryin'
08. Money Can't Buy You
09. Mississippi Water
10. In My Soul

Bonus:
Star Spangled Banner
That's All, Goodnight

(American Showplace Music)



Izvještaji



Opasna doza dopamina u Tvornici kulture – Baks


Lekcije Kojota na otvorenju 20. Culture Shock Festivala


Metaklapa i Zagrebačka filharmonija u jedinstvenom spoju viđenja Iron Maidena


Negative Slug, Her Highness i Beton Brut u Dva Osam


Wolfheart u Vintage Industrial Baru


One Possible Option najavili novi album u Zagrebu


Galerija fotografija: PipsChips&Videoclips održali prvomajski koncert u Sisku


Galerija fotografija: Igralom u Močvari


Galerija fotografija: A Gram Trip, Hrmülja i Lord Drunkalot u Močvari


Galerija fotografija: Toumaranke Orchestra u klubu Močvara


Buntai + Lil zoo u Klubu kulture


Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu